Noen bøker som har gjort inntrykk i 2010.

Da nærmer slutten av 2010 seg, og jeg tenkte det var på tide med en bitte liten bokoversikt – altså litt skriblerier om noen bøker som har gjort spesielt inntrykk på meg dette året.

Salman Rushdie: Harun og historienes hav

Mitt første, forsiktige, møte med Rushdie, og helt sikkert ikke mitt siste. Dette er en fabel der vi møter gutten Harun. Han vokser opp med faren og moren sin. Faren er en stor historieforteller, men da moren forlater dem, mister han evnen til å fortelle historier. Harun drar ut på en eventyrlig ferd for å hjelpe faren med å få tilbake denne evnen. Boka er lettlest, men full av forellerglede og morsomme vrier på ord. Den virkelig bobler over!  "Harun og historienes hav"

Tatiana de Rosnay: Saras nøkkel

Jeg har egentlig aldri vært veldig interessert i bøker som omhandler 2. verdenskrig – unntakene har vært «Anne Franks dagbok» og  «Gutten i den stripete pysjamasen», og nå «Saras nøkkel». Vi er i Paris, året er 1942 og lille Sara og foreldrene blir sammen med tusenvis av andre franske jøder stuet inn i Vèl d’Hiv i påvente av videre transport til konsentrasjonsleirene. Her blir de værende i flere dager. Hjemme i leiligheten venter lillebroren, han er låst inne i det hemmelige skapet. 60 år etter skal en amerikansk journalist skrive en artikkel for å markere 60 års dagen fo Vèl d’Hiv, da hun ramler bort i historien om Sara. Dette er en sterk historie som omhandler en del av 2. verdenskrig som jeg ikke hadde noe som helst kunnskaper om, og det var nok derfor den gjorde inntrykk på meg.

"Saras nøkkel"

Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine

Enda en fransk bok 🙂 Vi møter  4 ensomme sjeler: Camille, en ung, anorektisk kunstner og vaskedame som bor i en bod øverst i en bygård rett ved Eiffeltårnet. Phillibert, en sjenert og usikker, men akk så kunnskapsrik adelsmann som bor i en enorm leilighet i den samme bygården. Franck, ung og sinna matkunstner som deler leilighet med Phillibert.  Paulette, bestemoren til Franck som bare vil hjem til sitt eget lille hus og hage, men må være på sykehjem etter et fall og begynnende glemskhet. Disse 4 møter hverandre, blir venner, uvenner, kjærester, hjelpere, støttespillere og samboere i denne herlige romanen. Den er morsom, den er trist, den får meg til å tenke, ja, den er bare fabelaktig!

"Saman er ein mindre aleine"

Bilder lånt fra  www.bokelskere.no

 

 

En kommentar om “Noen bøker som har gjort inntrykk i 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s