Kinotur i snødrevet: The town av Ben Affleck

The town er en forkortelse på Charlestown, en bydel i Boston. Det er en til dels belastet bydel med mye irsk mafia og kriminalitet – «the bank robbery capital of America –  i følge filmen. Jeg har, som den nysgjerrige person jeg er, googlet bydelen og denne påstanden kan ikke bekreftes.

Doug og fire kompiser er bankranere. En dag går det  galt og de tar banksjefen, en ung kvinne, som gissel.  I etterkant finner de ut at bankesjefen, Claire, bor ikke så langt unna Charlestown. Doug tar på seg oppgaven med å finne ut hvor mye hun har sett og hva hun har sagt til politi og FBI. Resultatet blir at de faller for hverandre. Doug forteller ikke Claire hvem han egentlig er, og mens han prøver å komme seg ut av miljøet, må han gjennomføre et siste, storslagent ran.

Jeg liker egentlig godt Ben Affleck som regissør. Debutfilmen hans, Gone baby gone (basert på en roman av Dennis LeHane), likte jeg kjempegodt, og dette er er også en bra film. Skildringene av samholdet og livet i Charlestown, samt det gryende forholdet mellom Doug og Claire er gode og ranscenene og FBIs jakt på ransmennene er spennende.  Jeg var i store deler av filmen ganske så engasjert, selv om det var ting som jeg ikke likte så godt.

  Så konklusjonen må være at dette var en finfin film, men at den, for meg, ikke nådde helt opp til forventningene.

Bilde lånt fra: biografbilletten.dk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s