Bokomtale: Black Swan Rising av Lee Carroll

Margaret «Garet» James er en 26 år gammel smykkedesigner, som jobber og bor sammen med sin gamle far i New York.  Eventyret starter da Garet, i et fryktelig og plutselig regnvær, tumler inn i en liten antikvitetsbutikk. Eieren har en gammel sølveske som er forseglet  med det samme emblemet som Garets signetring. Hun blir med en gang dratt mot boksen, og sier seg villig til å ta den med hjem for å åpne den…. Det er ikke en veldig god idè. En tjukk, svovelaktig tåke sprer seg ut over byen og påvirker alt som kommer i dens nærhet. Garet drømmer merkelige drømmer, statuer vekkes til live, og angriper henne og faren blir skutt av tyver med svarte hull til øyne.

Garet har siden hun var liten hørt historier om Sommerlandet, en parallell verden der alvene bor. Åpningen av boksen fører til at hun må revurdere alt hun har trodd på – er kanskje ikke Sommerlandet fantasi? Og hvordan skal Garet stoppe det som truer byen hun har vokst opp i?

Black Swan Rising er urban fantasy på sitt aller beste! Den er spennende, stemningsfull og rett og slett eventyrlig. Kulissene er dagens New York, men her er det i tillegg til mennesker, andre vesener også; vampyrer, alver i ulik størrelse og med ulike oppgaver, dverger, vannvesener, drager, onde magikere og demoner.

Garet er en heltinne jeg virkelig likte, hun er en helt vanlig jente som plutselig får en enorm oppgave og får se en verden hun ikke visste om. Hun starter opp som usikker, men vokser med oppgaven etterhvert som hun får opplæring.  Denne opplæringen er for øvrig en stor del av romanen. Garet får vite at hun er et Vakttårn, det vil si den som skal beskytte menneskene mot den andre verdenen – og må derfor tilegne seg mange ulike egenskaper for å kunne sloss mot ondskapen som truer. Jeg synes dette gjorde boka veldig spennende og «realistisk» ( 🙂 )  – i den forstand at hun ikke plutselig fikk superkrefter.

Boka skal være første del i en triologi, og jeg gleder meg til å følge Garet videre! Dette var en vakker og spennende bok som jeg anbefaler alle som liker litt eventyrligheter!

Fun fact: Bak navnet Lee Carroll skjuler det seg et ektepar: forfatteren Carol Goodman og mannen hennes Lee Slonimsky.

8 kommentarer om “Bokomtale: Black Swan Rising av Lee Carroll

  1. Herlig anmeldelse, Silje! Jeg fikk virkelig lyst til å lese Black Swan Rising nå. Jeg var solgt fra jeg leste «tumler inn i en liten antikvitetsbutikk» 😀

  2. Tilbaketråkk: Fire bøker jeg gleder meg til: « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s