Black Swan – noen inntrykk.

Nina er ballettdanser og får et stort karrièreløft da hun får rollen som Svanedronningen i en oppsetning av Svanesjøen. Nina er en utrolig dyktig danser, en perfeksjonist som trener på trinnene til de sitter som de skal og som passes på av en heller overbeskyttende mor. Hun er en sårbar og skjør danser – perfekt som Den hvite svanen. Men hvordan skal hun klare å slippe seg løs og danse den forførende rollen som den onde tvillingen, Den sorte svanen?

Nina presser seg selv til det ytterste og ting begynner å skje.

Som jeg skrev i forrige innlegg, så er dette den første Darren Aronofsky filmen jeg ser siden Requiem for a dream. Og igjen blir jeg blåst av banen! Skuespillerprestasjonene, musikken, filmingen, dansen – ja dette er nærmest perfeksjon. Filmen suger oss inn i en verden av galskap, og vi vet ikke om det som skjer er virkelig eller bare fantasier i et forstyrret sinn.

Det er i seg selv skremmende å se et menneske forfalle psykisk som hovedpersonen gjør, legg da til en god del «hoppe – i – kinosetet» – øyeblikk, og man har en virkelig skremmende film. Anbefales til alle!

3 kommentarer om “Black Swan – noen inntrykk.

  1. Bra! Har sett så mange kjedelige ogteite filmer innen thrillere/grøssere i det siste, så nå er det på tide å se en virkelig skremmende godbit. Og etter denne omtalen så høres den jo lovende ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s