Bokomtale: The Summoning – Kelley Armstrong

Chloe Saunders blir jaget av en vaktmester med brannskadd ansikt på skolen – en død vaktmester – noe som ville skremt de aller fleste, også Chloe. Det ender med et sammenbrudd, og hun blir sendt til Lyle House, et behandlingshjem for tenåringer med problemer. Her møter hun brødrene Simon og Derek – den ene kjekk og sjarmerende, den andre stor og tverr, Tori – uvennlig diva, Liz og Rae – som liker ild.

Etterhvert viser det seg at det ikke bare er Chloe som har spesielle evner, men er det tilfeldig at flere av ungdommene på hjemmet har dette? Og hva slags behandlingshjem er egentlig Lyle House?

Denne boka har jeg lest mye positivt om på andre blogger, og det er derfor jeg gikk til innkjøp av den og de to oppfølgerne – for ja, det er en triologi, og ja, jeg er kjempeglad for at jeg kan kaste meg over bok nummer to med en gang! For den er rett og slett kjempespennende, og jeg opplevde at det var vanskelig å legge den fra meg – jeg måtte bare lese ett kapittel til og ett til og…

Det er litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det var som gjorde at denne fenget meg så mye – men først og fremst likte jeg historien – den er mystisk: Hvorfor er akkurat disse ungdommene på dette behandlingshjemmet, og hva vil «behandlerne» med dem?  Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg på Lyle House? Videre likte jeg hovedpersonene, jeg fikk sympati for dem og synes de var godt skildret (eller jeg likte ikke alle – men det er heller ikke meningen, tror jeg – får se hva som skjer i neste bok – kanskje ting endrer seg ….). Som filmnerd var det ekstra morsomt å lese om hvordan Chloe ser for seg alt som i en film dersom det skjer noe ubehagelig.

Handlingen har driv, og den sluttet selvfølgelig med en skikkelig cliff – hanger. Dette var bra lesing!

5 kommentarer om “Bokomtale: The Summoning – Kelley Armstrong

  1. *sukk* Heldige du som har bokserien. Høres veldig spennende ut. Synd at bokhandlere har de vanlige fantasyseriene. De har Twilight, Vampire Diaries, House of night, Darke Academy, og Charlaine Harris bøkene. Skulle ønske de hadde enda litt mer utvalg innen fantasysjangeren. Ikke bare de typiske seriene. Har ikke tålmodighet til å bestille på nettet enkelte ganger 🙂

  2. Jeg har lest litt noe fra den serien, den var ganske spennende:) Likte den godt:) Kanskje ikke min store favoritt, men veldig bra:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s