Bokkjøp i Berlin (og litt til…)

Selv om ikke shopping var hovedprioritet på Berlinturen – det kom nok på tredjeplass etter kos og opplevelser – så ble det allikevel tid til en del handling. Både kjole og bilder havnet ned i kofferten min, men det var uten tvil bøker det ble handlet mest av 🙂

I Friedrichstrasse ligger det et stort «kulturkjøpesenter»; Dussmann das Kulturkaufhaus. Her er det etasje på etasje med bøker, filmer og musikk! Rene himmelen, med andre ord. De fleste bøkene er selvsagt på tysk, men dersom du går igjennom 1. etasje og forbi sfinxen (ja, en sfinx!) da finner du to etasjer med bøker på engelsk – enda mer himmel! For meg ble gleden selvfølgelig enda større da jeg fant ut at veldig mange av bøkene på ønskelista mi var inne! Jippi 🙂 I et øyeblikk så jeg for meg en  bokshoppingbonanza de luxe, men fornuften fikk en liten seier – i stedet for ca 30 bøker, så gikk jeg ut fra butikken med sju. To til mannen og fem til meg selv…

Her kommer en liten presentasjon:

The Downside Ghost er en triologi skrevet av Stacia Kane og består av bøkene Unholy Ghost, Unholy Magic og City of Ghost. Jeg har hatt dem på ønskelista siden jeg leste om dem hos Book Chick City – dette er favorittserien hennes.

Fra GoodReads:

The world is not the way it was. The dead have risen, and the living are under attack. The powerful Church of Real Truth, in charge since the government fell, has sworn to reimburse citizens being harassed by the deceased. Enter Chess Putnam, a fully tattooed witch and freewheeling ghost hunter. She’s got a real talent for banishing the wicked dead. But Chess is keeping a dark secret from her Church empoyers: a little drug problem that’s landed her in very hot water.

Jeg har så vidt begynt på den første boka, og det lover godt. Her er det enda et nytt UF – univers for meg, og dette er mørkt og dyster. Spennende!

De neste to bøkene er også en del av en serie jeg er blitt stor fan av; The Parasole Protectorate av Gail Carriger, eller kanskje bedre kjent som bøkene om Alexia Tarabotti. Jeg fikk med meg bok nummer 3; Blameless og den helt nye fireren Heartless.

Jeg ser frem til gode lesestunder med dampdrevde og maskindrevede ting, parasoller, varulver, sosial etikette og den alltid like vittige Alexia. Noen nye vesener/ maskiner blir vi også kjent med, blant annet morderiske, mekaniske marihøner og zombiepinnsvin! Jeg må bare innrømme at jeg falt pladask for dette!

Så over til bøkene jeg kjøpte til mannen. Han er inne i en tegneserieperiode nå, og har blant annet slukt Walking Dead (Zombier). Da passet det godt med Alan Moores komplette Watchmen 🙂 I tillegg liker han, som sagt, zombier, så The zombie autopsies av Steven C. Schlozman, MD (lege!!) fikk også være med hjem. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese den sistnevnte, men Watchmen derimot blir nok lest etterhvert.

I Berlin leste jeg Rachel Vincent sin Stray, som jeg likte veldig godt. Før vi reiste bestilte jeg de tre neste bøkene i Shifters  – serien, og de ventet på meg når vi kom hjem! I disse bøkene følger vi Faythe Sanders og de andre varkattene videre. Jeg regner med mye handling, lettbeint action og ei knakende tøff heltinne! Bøkene heter Rouge, Pride og Prey.

Med dette er bokkjøp – stoppen  avsluttet, jeg klarte meg nesten hele sommerferien uten å kjøpe en ny bok! (Klapp på skuldra ;-)). Det var veldig tilfredstillende å se at bokhaugen på bokbordet ble mindre og mindre. Jeg skal  prøve å begrense meg litt i høst, men det er fryktelig morro å få nye bøker i hus, så litt handling vil det bli 😉

12 kommentarer om “Bokkjøp i Berlin (og litt til…)

 1. To etasjer?? Dit hadde jeg aldri våget meg, tror jeg, med mindre jeg hadde vunnet i Lotto og kunne kjøpt bøker i kassevis. (Hvis jeg vinner i kveld, vet jeg hvor jeg skal dra hen;-)) Så lurt det var å kjøpe hele serier istedenfor bare enkeltbøker. Jeg kjøper ofte bare en bok i slengen, og så blir altfor mange serier påbegynt og ingenting avsluttet. Å lese noenlunde serievis er mye smartere. De Carriger-bøkene er så fine, forresten, jeg må få skaffet meg første bok snart. Veldig stilig design!

  • Nemlig, jeg synes derfor jeg var fryktelig flink når jeg bare kjøpte 7! Det å kjøpe flere bøker i en serie er noe jeg har begynt med etter at jeg leste første boka i Fever – serien, og ikke hadde bok nummer to tilgjengelig – jeg klødde etter å lese videre. Så jeg synes det er litt lurt, ja 😉

 2. Takk for tipset:-) Det stedet skal besøkes når vi drar til Berlin senere i høst. Watchmen har vi her hjemme også, samboeren min er veldig glad i tegneserier. Selv har jeg bare sett filmen som kom for et par år siden, den anbefales.

  Carriger- serien har jeg bitt meg merke i at du har skrevet om tidligere og den virker veldig interesssant.

  • Jeg har sett filmen og likte den godt 🙂
   Alexia Tarabotti – serien anbefaler jeg på det varmeste, den er vittig og spennende – blanding av steampunk, fantasy og Jane Austen.

   Kos dere i Berlin i høst, det er en fantastisk by!

 3. Jeg fant en bokhandel i Berlin som hadde noen engelske bøker, skulle ønske jeg visste om denne da jeg var der tidligere i år. Ser ut som du hadde en fin tur!

 4. Om jeg bare hadde visst om den bokhandelen da jeg var i Berlin i 2004. Jeg var der ikke så lenge da, kun to timer (gjennomreise til Praha på skoletur med buss …). Men hadde jeg gått inn der, hadde jeg vel bare bedt resten av Folkehøgskolen reise videre slik at jeg kunne være lenge i den bokhandelen. Jeg hadde nok ikke kommet meg ut 🙂

  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Vi kan godt bytte boksamling hvis du vil 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s