Bokkjøpbonanza og berserkgang på BookDepository, med påfølgende bokkjøpstopp…

Laaaange ord i overskriften her, ja…. men sånn går det når man etter en og en halv måned med bokkjøpstopp logger seg inn på¨BookDipository! Berserkgang er faktisk et veldig dekkende ord! Men, til mitt forsvar, så må jeg si at jeg bare har kjøpt bøker på ønskelista mi – så helt ukontrollert har det ikke vært ;-). Og dere kan tro det var stor lykke da det forrige lørdag lå 9 bøker i postkassa (eller 9 hentelapper, da)! Hadde jeg hatt en bokbonanza – dans, så hadde jeg danset den da. I løpet av uka har det kommet 4 bøker til, så berserkgangen førte altså til 13 nye bøker i hylla/bokbordet, og en ny selvpålagt bokkjøpstopp… Men bøker er gøy, og det er en fin ting å kjøpe – så jeg skal ikke være altfor rigid – men målet er å lese minst 10 av bøkene jeg har i haugen før jeg kjøper noen nye.

Så over til de nye bøkene mine:

Først og fremst fikk jeg bok 2 til 5 i Karen Marie Moning sin Fever – serie; Bloodfever, Faefever, Dreamfever og Shadowfever (lykke, lykke!). Jeg leser Bloodfever nå, og regner med at jeg leser hele serien ferdig i ett strekk. Den er bare knallbra!

Som flere kanskje har registrert, så har jeg en ting for sørstatsmystikk og Southern Gothic. Det er noe spesielt med religionen og folketroen, sumpene, byene og den dampende heten i denne delen av USA ( i allefall i bøkenes verden). Adrian Phoenix sin UF – serie om Kallie Rivière – Cajun hoodo lærling – høres derfor ut som noe for meg 🙂 Black Dust Mambo er den første og kom ut i fjor, mens Black Heart Loa kom ut i år.

Etter at jeg leste og likte Stray av Rachel Vincent, så er jeg ekstra nysgjerrig på UF om shiftere – og Patricia Briggs serie om Mercy Thompson har jeg hørt gode ting om. Veien ble derfor kort fra ønskelista til handlekurven for bok nummer en; Moon Called. Som Faythe i Stray, så virker også Mercy som en heltinne med tæl. En annen UF jeg har snust på en stund er Grave Witch av Kalayna Price. Her er det ikke så mye shiftere, men personer som kan snakke med de døde, kirkegårder og drapsetterforskning er alltid spennende, legg til et originalt univers (har jeg hørt), så tror jeg dette må bli veldig bra!

Jeg er alltid på utkikk etter nye og gode vampyrromaner, og har nå kommet over to av Meg Cabot. Meg Cabot er nok mest kjent for å skrive YA – romaner, hun har blant annet skrevet The Princess Diaries. Insatiable og Overbite er beregnet på voksne, og virker som en morsom vri på hele vampyrsjangeren. Jeg har ikke lest mange omtaler av disse bøkene, men hos Ladybug og Forever Young Adult finner dere to.

Det er ingen hemmelighet at jeg er en stor Buffy – fan. Da jeg leste at Portero, byen der handlingen i YA – romanen Bleeding Violet av Dia Reeves foregår, kan sammenliknes med Buffys Sunnydale  – ja, da bare måtte jeg få tak i boka! Den handler om Hanna som reiser til Portero for å bo hos moren sin, og som oppdager at byen og de som bor der skjuler mørke hemmeligheter.

Tidligere i sommer fniste jeg meg igjennom en herlig omtale av boka Sizzling Sixteen av Janet Evanovich på bloggen til Line. Stephanie Plum – serien virker veldig festlig, så nå har jeg gått til innkjøp av den første boka; One for the money. Jeg ser fram til å bli mer kjent med dusørjegeren  Stephanie Plum!

Den aller siste romanen i denne omgang er The Lake of Dead Languages av Carol Goodman. Jeg hørte om denne gjennom dette innlegget på bloggen Forlagsliv. Krim, gotikk, mystikk, tragedie og internatskole er noen av elementene. Gleder meg!

Og med dette, så er bokkjøpbonanzaen over for denne gang! Puh…..

 

 

10 kommentarer om “Bokkjøpbonanza og berserkgang på BookDepository, med påfølgende bokkjøpstopp…

 1. Jeg har kun lest «The Lake of Dead Languages» fra denne listen, men den var til gjengjeld meget god. Jeg elsker den type bøker, og denne minnet masse om «The Secret History» av Donna Tartt som er en av mine favoritter. Vet du om flere lignende bøker?

  Det er ikke mye som er gøyere enn å gå til postkassen å finne en haug med bøker. Kos deg med dem =)

 2. Nå gleder jeg meg veldig til å lese om alle de flotte bøkene du har gått til innkjøp av, Silje. Selv har jeg lest de seks første bøkene om Stephanie Plum og syntes de er herlige, anbefales helt klart til regnværsdager.

  Insatiable var ikke akkurat min favoritt bok kan du si he he, men jeg er spent på hva du kommer til å mene om den.

  • Flott å høre at du også liker Stephanie Plum 😀 Jeg er også veldig spent på Insatiable, Forever Young Adult skryter veldig av boka, mens den ikke er din favorittbok – lurer veldig på hva jeg kommer til å synes.

 3. Jeg vil gjerne ha postkassa di! 🙂

  Her var det mye snadder og den aller siste The Lake of Dead Languages hørtes jo veldig, veldig interessant ut. Fikk så lyst til å lese den! Gleder meg til dine fremtidige omtaler for her var det mye spennende lesestoff å se! 🙂

 4. Herlig!

  Minner meg om de 13 bøkene om Morse jeg bestilte før sommeren og som jeg ikke har startet å lese enda. En dag…

  Blir mange omtaler å se frem til her:-)

 5. Så flott å lese om noen som er flinkere enn meg til å gå berserk!!! 13 bøker har jeg slått en gang, men det var i gjenbruksbutikken, hvor bøken kostet 20,- kroner stykke (det endte opp med 18 bøker).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s