En liten «Dette synes jeg om»: Dreamfever av Karen Marie Moning (Fever #4)

Dette var litt av en leseopplevelse! Den fjerde boka i Monings Fever – serie: Dreamfever er den mørkeste og mest intense av disse bøkene, hittil. Etter den voldsomme cliff – hangeren i Faefever, er det en hjelpeløs og knust Mac vi møter i starten av Dreamfever – hun er blitt frarøvet både minnene og sin identitet. Veien tilbake er tøff å lese om, for jeg er blitt utrolig glad i personene i denne serien, men Mac klarer å reise seg igjen, og fremstår i  romanen som den naturlige sidhe – seer. Den rosa og vimsete sørstatsjenta er helt borte, og selv om det er trist, så er den «nye» Mac ei jente man blir glad i!

Vi blir bedre kjent med flere Sidhe – seere, blant annet tenåringen Dani, som er et morsomt bekjentskap,  Vi lærer også mer om klosteret og Sidhe  – seer – mytologien – men jeg er fremdeles fryktelig nysgjerrig på hva som skjuler seg i de 21 bibliotekene … Hemmelige profetier forblir hemmelige, men vi får vite noe mer om Mac sin bakgrunn. Når vi i tillegg aner at det er noe mer med Mac enn det vi allerede vet (og hun selv vet)… ja så blir det fryktelig spennende!

Dere har sikkert allerede skjønt at Fever – serien ligger veldig godt an til å bli min store urban fantasy – serie favoritt! Og det er mange ting som gjør at den nok blir det; blandt annet er karakterene  godt utviklet,  de er flerdimensjonale og ikke bare gode og onde. De er troverdige. De har alle sine feil og mangler, og de gode gjør ting som ikke kan defineres som pur godhet.  En av de sentrale karakterene, Barrons, er for eksempel veldig vanskelig å plassere – han gjør ting som får meg til å undre: Hvilket lag spiller han egentlig på? Når jeg tror at jeg endelig har «skjønt» ham,så gjør han noe helt uforutsigbart. Det er nok en av grunnene til at jeg har så stor sans for ham 🙂

En annen grunn til at  serien er på vei til å bli storfavoritt, er at selve universet og mytologien som Moning har skapt også er utrolig velutviklet. Her er ingenting etterlatt til tilfeldighetene, og jeg opplever at forfatteren virkelig har gått i dybden når hun har skrevet – mytene, profetiene, Sinsar Dubh, Sidhe – Seerne, de mørke og lyse relikvienede – alt  er  godt og grundig skildret. Og så blir det selvfølgelig ekstra spennende at vi lesere får vite ting samtidig med Mac – vi går på en måte i Mac sine fotspor når hun prøver å finne ut av dette universet og hva og hvem hun er.

En tredje ting jeg liker så utrolig godt  er at forfatteren holder kortene tett til brystet – hun legger ut små hint og drypp med informasjon her og der, men bare så mye at jeg bare MÅ lese videre – det hele er veldig mystisk, veldig spennende og historien tar hele tiden nye og uventede retninger. Så her er det bare å henge på!

Disse bøkene har forøvrig noen sinnsyke cliff – hangere, og de blir bare verre og verre! Jeg er overlykkelig over at jeg faktisk har alle bøkene tilgjengelig, for jeg tror ikke jeg hadde orket å vente mange uker på neste bok – og sånn sett er jeg også veldig glad for at jeg oppdaget Fever – serien såpass sent, slik at alle bøkene faktisk var utgitt!

Varme anbefalinger sendes ut til alle!

8 kommentarer om “En liten «Dette synes jeg om»: Dreamfever av Karen Marie Moning (Fever #4)

  1. Jeg får så lyst til å sette meg ned med en bok når jeg leser omtalene dine. Veldig inspirerende, selv om jeg for øyeblikket befinner meg i et helt annet litterært univers, nemlig Gordimers Sør-Afrika. Jeg kan garantere at dine bøker er mer spennende å lese enn den:-)

    • Tusen takk, Line, det var koselig å høre 🙂

      Ja, jeg stortrives i fantasy – verdnene mine, jeg, og jeg tror ikke jeg vil bytte dem ut med Gordimer på en stund 😉

  2. Tilbaketråkk: Dette synes jeg om: Shadowfever av Karen Marie Moning. « siljes skriblerier

  3. Tilbaketråkk: Boktema: Min favorittserie. « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s