Bokbloggturneen: Dragejakten av Bjørn Ousland.

Dragejakten av Bjørn Ousland er en bildebok som jeg har lest i forbindelse med Cappelen Damm sin Bokbloggturnè. Jeg er den siste på lista, men tidligere i uka har Lena fra Les Mye, Marielle, Anja fra The Witch from the North og Mari fra Flukten fra Virkeligheten skrevet om boka.

I et rikt og flott land bor det en konge og en dronning. De har en liten og søt prinsesse….. eller…. nei. Prinsessen i dette eventyret er ikke av det søte og yndige slaget! Hun er en bortskjemt og grinete unge som vil ha alt hun peker på – og det får hun. Kongen og dronningen gir henne nye gaver hver dag, men datteren blir aldri fornøyd.

Da det nærmerer seg bursdagen får prinsessen for seg at hun vil ha en drage! Kongen sender bud på de sterkeste av de sterke, og de modigste av de modige, men ingen klarer å fange en drage til prinsessen. Så en dag når budet en gutt som bor sammen med bestemoren sin i en fattigslig stue langt inne i skogen – Askeladden! Kan han redde dagen?

Dragejakten av Bjørn Ousland er en morsom og fargerik historie som blander det tradisjonelle eventyret med mer moderne og uventede elementer. Fortellingen starter som et eventyr skal begynne med en konge og en dronning som lever lykkelig i det fine landet sitt. Illustrasjonen bygger opp under dette inntrykket, vi ser en gammel kongsgård, lykkelige barn som fisker og  dyr som koser seg i enga. Idyll, med andre ord, men det er frem til vi blir introdusert for trollet av en datter! Og fra der av og ut, så snur og vrir Ousland på flere av forventningene som i allefall jeg har til eventyrsjangeren! Og det på en veldig fornøyelig og festlig måte 🙂

Bjørn Ousland har både skrevet og illustrert boka, og jeg synes at både bilde og tekst passer veldig godt sammen og de utfyller hverandre. Det er mye som skjer på hver side, og enkelte steder er det nesten som å lese en tegneserie. Bildene er store, fargerike, beskrivende og veldig morsomme, og de passer svært godt i forhold til høytlesing for barn som trenger bildestøtte. De gir også store muligheter for å dikte videre selv.

Jeg leste Dragejakten høyt for elevene mine på 2. trinn, og det var en stor suksess. Alle fulgte ivrig med, og bildene ble gransket inngående – de var så artige!  Dragene var kule og litt nifse og Askeladden var modig, og prinsessen??? Vi var alle enige om at hun fikk som fortjent, men at det var veldig synd på dragene…..

Dragejakten av Bjørn Ousland er en festlig vri på eventyrene som egner seg godt til høytlesing, men som samtidig, på grunn av gode og detaljerte illustrasjoner og enkel tekst, er en bok som barn som nylig har knekket lesekoden selv kan lese og  forstå handlingen i. Det synes jeg er knallbra 🙂

4 kommentarer om “Bokbloggturneen: Dragejakten av Bjørn Ousland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s