Poe, spøkelser, Jack the Ripper, en etterlengtet bok 2 og en hyggelig gave!

I det siste har jeg bestilt en del bøker, og siden nesten alle har kommet på plass, så synes jeg det er på tide med et «nye bøker» – innlegg :-D.

Jeg har alltid likt Poe, både novellene og diktene hans, så da jeg leste og hørte flere positive omtaler av Kelly Creagh sin roman Nevermore, måtte jeg til slutt bare gi etter. Den handler om heiagjenglederen Isobel som må samarbeide med gotheren Varen under et skoleprosjekt. De har ingenting til felles, men sakte og sikkert blir Iobel dratt mot den mystiske Varen – og baksideteksten sier det så mye bedre:

Steadily pulled away from her friends and her possessive boyfriend, Isobel ventures deeper and deeper into the dream world Varen has created through the pages of his notebook, a realm where the terrifying stories of Edgar Allan Poe come to life.

Jeg vet ikke med dere, men å våkne opp i en Poe novelle er ikke mitt største ønske…. men jeg tror det kan bli herlig skremmende å lese om det!

Serien Haunting Emma av Lee Nichols har jeg også lest om både her og der, og det som egentlig har gjort at jeg har holdt meg unna den så lenge er omslagene… de er nemlig ikke veldig fine, og heller mer mot det barnslige. Men samtidig så får Deception og Betrayal gode kritikker, og jeg blir, uten å helt vite hva de handler om, nysgjerrig.  De handler om Emma som finner ut at hun er en «ghostkeeper». Bøkene ble kjøpt litt på impuls, og coverne er faktisk ikke så verst i virkeligheten, jeg får litt Nancy Drew  – følelse 🙂

I Maureen Johnson sin roman The Name of the Star står Jack the Ripper sentralt. Vi møter sørstatsjenta Rory som flytter til London for å gå på kostskole. Samtidig går det en morder løs, en morder som kopierer de grusomme handlingene til Jack the Ripper. Den har fått litt blandede kritikker, men jeg ser frem til å lese den.

I vår leste jeg og forelsket meg i The Replacement av Brenna Yovanoff, og siden da har jeg ventet og gledet meg til hennes neste bok The Space Between. Og nå har jeg endelig fått den! Den handler om Daphne som vokser opp i byen Pandemonium i Helvete, en by av krom og stål. Hun reiser til jorda for å lete etter broren Obie, og hun møter en verden som oppleves som kaldere og mer skremmende enn byen hun reiste i fra. Jeg liker veldig godt Brenna Yovanoff sin skrivestil, og synes hun skriver vakre og originale historier. Jeg gleder meg veldig til å begynne på denne!

Sist, men absolutt ikke minst: I dag gikk jeg på posten og hentet en stor pakke fra Mari! Jeg var nemlig en av de heldige som vant jubileums – giveawayen hennes. I den enorme pakka lå det fire herligheter, pluss to andre gaver.

Helt uærlig er første bok i Ally Carters serie om svindleren Katarina Bishop.

Etter å ha tilbrakt barndommen med å assistere sin far – en av verdens mest talentfulle kunsttyver – prøver Katarina Bishop å forlate familiebedriften ved å svindle seg til en studieplass på den beste kostskolen i USA. Dessverre blir det ikke enkelt for Kat å forlate sin gamle verden.

Da den uvurderlige kunstsamlingen til en mafiaboss forsvinner sporløst, blir Kats far satt som den eneste på listen over mistenkte.

Jeg tror og håper at dette blir et festlig bekjentskap 🙂

En av mine favorittsjangere de siste årene er dystopia, og en dystopisk YA som jeg har vært nysgjerrig på en stund er Matched, eller Cassias valg som den heter på norsk, av Ally Condie. Cassia vokser opp i et samfunn der det er funksjonærene som bestemmer alt; hvem man skal elske, hvor man skal arbeide og når man skal dø.

En roman jeg er blitt oppmerksom på og veldig nysgjerrig på det siste halve året er Forførende Ondskap av Rebecca James. Forførende Ondskap er historien til Katherine som mister søsteren sin på brutalt vis og som deretter flykter fra familien sin, indre demoner og media. Hun starter på en ny skole og der møter hun den vakre og populære Alice. Romanen er beskrevet som en uhyggelig spennende psykologisk thriller.

Den fjerde herligheten fra Mari er den selvbiografiske romanen Krystallslottet av Jeanette Walls. Her skriver Walls om sin oppvekst sammen med eksentriske og nomadiske foreldre. Faren er alkoholiker og moren er en smågal kunstner som prioriterer maling og litteratur fremfor morsrollen. Denne romanen har jeg hørt veldig mye bra om, og jeg gleder meg til å lese den – jeg gleder meg selvfølgelig til å lese alle bøkene 🙂

I tillegg hadde Mari puttet opp i en kjempesøt kopp og en Krystallslottet – t- skjorte 🙂 Tusen takk for flotte gaver, Mari!

Har du fått noe spennende i posten i det siste?

21 kommentarer om “Poe, spøkelser, Jack the Ripper, en etterlengtet bok 2 og en hyggelig gave!

 1. Mange fine bøker her, fikk lyst til å gå en tur på BookDep for å bestille litt fra ønskelisten min:-)

  Jeg fikk også pakke fra Mari i dag:-) Det var veldig gøy å få så masse i posten på en gang!

  Og ja, Katarina Bishop er et festlig bekjentskap – gled deg:-)

 2. Boktips! The somnambulist av essie fox og miss peregirnes home for peculiar children av ransom riggs 🙂 følg med på bloggen min for anmeldelse 🙂 Flott blogg du har :)http://pervane.blogg.no/?c=1321995920

  • Tusen takk 🙂 The somnambulist står høyt på ønskelista – skal følge med for anmeldelse, Miss Peregrine… leste jeg i sommer, og den likte jeg veldig godt.

 3. Masse spennende her, ja 🙂 Blir spennende å lese hva du skriver om dem etterhvert. Jeg har lest krystallslottet jeg også – likte den godt!

 4. Jeg har fått Det jeg elsket av Siri Hustvedt og i forbindelse med bloggturneen til Cappelen Damm, Himmelfallen av Brian Selznick. I tillegg venter jeg på et par pakker. I grunnen ikke så altfor mye som kan måle seg med å pakke opp pakker med helt nye bøker:-)

 5. Gratulerer med fin premie! Jeg gleder meg til å lese om Poe-boken, jeg tenkte å lese noen av novellene hans på nytt snart. Jeg har fått så mange nye bøker i det siste at det er pinlig, men morsomt er det likevel:-)

 6. Det er det jeg sier og jeg sier det igjen bare for å nevne det. Jeg vil gjerne bytte postkasse med deg. Er det greit eller??!! 🙂

  Fleste av bøkene har jeg sett og hørt en del om og ønsker deg mange, gode lesestunder fremover. Ser du leser Våk over meg for tiden. Håper du liker den. Leste den på engelsk tidligere i år og den er et friskt pust innen ungdomslitteratur.

  • Det er sånn det er når man ikke klarer å la være og kjøpe bøker… men de fleste her har jeg fått over litt tid, og fire av dem var premie 🙂

   Jeg leser Våk over meg i forbindelse med Bokbloggturneen. Jeg har omtalen din friskt i minne, og gleder meg til å komme ordentlig i gang.

 7. Tilbaketråkk: Dette synes jeg om: Herlig Uærlig av Ally Carter. « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s