Boktema: Mine favorittforfattere på B.

Det er igjen tid for Anettes boktema, og i dag er temaet favorittforfatter på B. Etter litt grubling har jeg bestem meg for to av mine barndomshelter. Her er det snakk om bøker jeg slukte med liv og lyst fra jeg var 6 år, i tillegg til en høytlesingsklassiker i mitt barndomshjem.

  Favoritt nummer en på B er:

Tor Åge Bringsværd!

Hovedårsaken til dette er de helt fabelaktige bildebøkene om Sjøormen Ruffen, og da særlig Ruffen og den flyvende Hollender som satt varige spor i den 4 – årige Silje. Dette er forøvrig en bok som har hedersplassen i hyllene mine den dag i dag, og jeg leser den med både for meg selv og for elevene mine.  I voksen alder har jeg lest ganske mye annet av Bringsværd, og den romanen som har pekt seg mest ut for meg er den surrealistiske Syvsoverskens dystre frokost. Bildebøkene om trollet Tambar er også et søtt bekjentskap, og egner seg særdeles godt til høytlesing.

Favorittforfatter nummer to på B er:

Enid Blyton!

Da jeg hadde knekket lesekoden og begynte å bli nysgjerrig på mer tjukkere bøker, så var det spesielt en serie som mamma hadde spart på siden hun var liten som fristet stort. Den handlet om søsknene Julian, Dick og Anne, deres kusine George og hunden Tim som sammen havnet opp i det ene eventyret etter det andre. Jeg snakker selvfølgelig om Fem – serien! Jeg husker at jeg levde meg skikkelig inn i alt som hendte, jeg ville ha en storebror som Julian og en egen øy – Kirrin – øya – som George hadde. Alle bøkene ble lest igjen og igjen,  og favorittene var uten tvil Fem på skattejakt, Fem på Kirrinøya og Fem og den mystiske heia.

Bringsværd bildet har jeg lånt herfra, mens Blyton kommer fra denne siden. Ruffen og Fem – coveret er fra disse to sidene.

3 kommentarer om “Boktema: Mine favorittforfattere på B.

  1. Å, Fem på skattejakt husker jeg ennå! Det må ha vært den første Fem-boken jeg leste, og jeg ble helt frelst. Jeg hadde bare en av bøkene selv, men heldigvis var utvalget bedre på biblioteket. Dessuten husker jeg at jeg likte flere bøker av Enid Blyton, uten at jeg husker hvilke det var.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s