Boktema: «All I want for Christmas».

Boktemaet hos Anette er i dag «Hvilke bøker ønsker du deg til jul?» I år er det faktisk første gang jeg ikke hargitt en velfylt bokønskeliste til andre. Det høres kanskje pussig ut siden jeg er en selverklært bokelsker av dimensjoner, som liker veldig godt å eie bøkene jeg leser, men sånn er det blitt – er det noen andre som synes at jula har kommet ekstra fort i år? Det betyr ikke at jeg ikke har en stor ønskeliste på for eksempel Book Depository og mentalt, jeg har bare ikke uttrykt disse ønskene til noen andre – før nå, så dersom noen nære og kjære ser dette og tilfeldigvis ikke har kjøpt gave til meg ennå, så kommer det noen forslag her 😉

The Somnambulist av Essie Fox. Både Bokelskerinnen og Christina har skrevet gode omtaler av denne debutromanen. 1800 – talls gotikk og moderne klassiker blir nevnt, det samme blir herskapshus og mørke hemmeligheter, og dette er mildt sagt svært fristende.

‘Some secrets are better left buried…’ When seventeen-year old Phoebe Turner visits Wilton’s Music Hall to watch her Aunt Cissy performing on stage, she risks the wrath of her mother Maud who marches with the Hallelujah Army, campaigning for all London theatres to close. While there, Phoebe is drawn to a stranger, the enigmatic Nathaniel Samuels who heralds dramatic changes in the lives of all three women. When offered the position of companion to Nathaniel’s reclusive wife, Phoebe leaves her life in London’s East End for Dinwood Court in Herefordshire – a house that may well be haunted and which holds the darkest of truths. In a gloriously gothic debut, Essie Fox weaves a spellbinding tale of guilt and deception, regret and lost love.

Kilde 

The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Jeg ble overbevist om at Shirley Jackson er en forfatter for meg etter at jeg leste We Have Always Lived in the Castle i høst. Ett av lesemålene mine for neste år er å lese mer av henne, blant annet denne. Bokelskerinnen og Labben har skrevet om romanen.

The classic supernatural thriller by an author who helped define the genre First published in 1959, Shirley Jackson’s «The Haunting of Hill House» has been hailed as a perfect work of unnerving terror. It is the story of four seekers who arrive at a notoriously unfriendly pile called Hill House: Dr. Montague, an occult scholar looking for solid evidence of a «haunting»; Theodora, his lighthearted assistant; Eleanor, a friendless, fragile young woman well acquainted with poltergeists; and Luke, the future heir of Hill House. At first, their stay seems destined to be merely a spooky encounter with inexplicable phenomena. But Hill House is gathering its powers-and soon it will choose one of them to make its own.

Kilde

Gjenferd av Jo Nesbø. Jeg ser på meg selv som en stor Jo Nesbø og Harry Hole – fan, så hvorfor har jeg ikke lest den siste boka ennå?! Si det? Den står i allefall på ønskelista mi. Her kan du lese Line sin strålende omtale av den.

Harry Hole har tilbrakt tre år i Asia, men reiser tilbake til Oslo for å etterforske et drap i narkomiljøet som politiet mener de har oppklart. Den antatte gjerningsmannen er Oleg, sønnen til Harrys ekskjæreste Rakel. Drapet viser seg å ha sammenheng med et nytt og svært avhengighetsskapende dop, fiolin, og etterforskningen får et omfang som Harry ikke hadde sett for seg. De fleste sporene peker en vei, og det er oppover.

Kilde

Har du noen bokønsker til jul?

15 kommentarer om “Boktema: «All I want for Christmas».

 1. Jeg har også lyst på The Somnambulist og listen min hos Book Depository er blitt ganske lang. Jeg får ikke ofte bøker til jul, men har funnet ut at det er greit å be om gavekort og penger til bokkjøp 🙂

  Jeg ønsker deg en velsignet julehøytid og et fredfullt nytt år!
  Klem fra Astrid Terese

  • Jeg pleier ikke få mange bøker til jul, jeg heller, selv om jeg ønsker meg det. Penger eller gavekort er veldig greit 🙂

   Ønsker deg en riktig god jul og fint nytt år!

   Klem fra Silje

 2. The Haunting of Hill House har jeg med meg på julefeire faktisk (feirer jul hjemme hos mine foreldre fortsatt siden jeg ikke er etablert selv), så den skal bli lest i romjula. Og så vet jeg at pappa får Gjenferd-boka av mamma til jul blant annet, litt artig sammentreff. 🙂

  God jul! 🙂

 3. Jeg ønsker meg også Shirley Jacksons bok, men jeg tror ikke jeg har sagt noe om det til noen. Uansett ligger det sjeldent mange bøker under juletreet nå. Mange harde pakker = gledelig jul! Jeg har ønsket meg flere 1001-bøker, blant annet «Hvit tiger» og «The Hours». Så får vi se om julenissen har fått det med seg:-)

  God jul, Silje!

 4. Øverst på listen min står historieverket Norvegr også har jeg veldig lyst på en biografi om Charles Dickens. Har en fra før som er skrevet av en annen forfatter, men har fulgt med på dekningen av den nye og synes forfatteren (Claire Tomalin) har noen interessante perspektiver.

  Håper du får en kjempefin jul med noen fine lesestunder og mange bokpakker under treet

  • Nei, ingen av dem lå under juletreet, men jeg hadde jo ikke nevnt ønskene mine for noen heller… Fikk en bok og den gleder jeg meg til å lese 🙂

   Håper du har hatt og fortsatt har en flott jul.

   Klem fra Silje

 5. Tilbaketråkk: Jippi jeg fikk en BOK til jul! « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s