Jippi jeg fikk en BOK til jul!

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg, så ble ikke bokønskelista mi sendt ut til noen før jul, så jeg hadde forventet å finne mange bøker under juletreet. Egentlig pleier jeg ikke få noe særlig bøker til jul, når jeg tenker etter…. Jeg er kanskje vanskelig å kjøpe til? (Dette er ikke et sutre innlegg, altså, jeg er strålende fornøyd med alt jeg har fått til jul, være seg av litterær art eller ikke).

Men i år så visste jeg at jeg kom til å få en bok, og at det var en bok som Line hadde lest og likt veldig godt i år… Jeg må innrømme at jeg leste igjennom omtalene hennes en ekstra gang bare for å kanskje, muligens finne ut hvilken bok. Nysgjerrig, jeg?! Langt i fra 😉

Romanen heter Ingen skal høre hvor stille det er og er debutromanen til Benedicte Meyer Kroneberg.

Jeg er Hanna. Jeg har tre mødre. Jeg liker Kråka bedre enn Nattfugl. Kråka og jeg har mange hemmeligheter sammen. Nattfugl er så stille. Alt blir så stille i huset når det er hun som er der. Alt lister seg. Lampene lyser svakere. Ovnene blir kalde. Alt lytter. Nattfugl sitter på soverommet sitt. Gardinene er for og vinduet lukket, det kan jeg se på lang avstand når jeg kommer, og da vet jeg det er Nattfugl som er inne [] Kråka blunker fort med øynene og ser snart hit, snart dit, men det ligger en latter på lur i øyekroken som jeg liker. Tullejenta, sier Kråka, dansejenta, tullejenta, kom så danser vi. Og så gjør vi det, enda det er sent på kvelden, og jeg er oppe enda, men det gjør ingenting, sier Kråka. Vi kan ikke alltid være fornuftige, vi må leve litt tullejenta, dansejenta, det er vår hemmelighet, ikke sant, sier Kråka. Kråka og jeg har mange hemmeligheter sammen.» Men best liker Hanna mamma. Mamma med rolig stemme ved dreieskiven, mamma som elsker skogen og alt som vokser. Hanna trekkes mellom lojaliteten til moren, og farens ønske om at alt skal være ryddig og greit. Sine egne vanskeligheter med venninnene må hun holde for seg selv for at ikke noe forferdelig skal skje. Vi treffer Hanna igjen som voksen, i det hun kommer tilbake til barndomshjemmet etter morens død. Hun har en voksende følelse av tvil, en tvil som til syvende og sist må føre til et oppgjør med faren.

Tusen takk, Line! Jeg gleder meg til å lese denne!

2 kommentarer om “Jippi jeg fikk en BOK til jul!

  1. Bare hyggelig, Silje! Jeg hadde egentlig tenkt å gi deg en annen bok, men så leste jeg denne ferdig dagen før jeg skulle kjøpe gaven din og da måtte det bare bli den.

    Jeg skal skrive innlegg om boken når jeg kommer tilbake til Oslo, men bare tanken på den nå gir meg tårer i øynene. Den er så vakker og nydelig og gripende! Jeg håper og tror du kan like Hannas fortelling om moren veldig godt, kanskje til og med like godt som jeg gjorde. Mer vil jeg ikke si, bortsett fra at du kanskje trenger et lommetørkle eller to mens du leser;-) Gled deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s