Boktema: Min favorittforfatter på bokstaven C.

Ny torsdag og et nytt boktema fra Anette. Denne gang lurer hun på  hvilken favorittforfatter vi har som enten har et fornavn eller et etternavn som begynner på C. Denne synes jeg var litt vrien, men jeg har klart å komme opp med to favoritter. Den ene er ganske så ny, mens den andre er en god, gammel favoritt (Gammel i den forstand at jeg har likt romanene og diktene hans lenge, ikke i alder :-)).

Den relativt nye favoritten er:

Gail Carriger:

Gail Carriger er forfatteren bak de fabelaktige steampunkromanene om Miss Tarabotti/Lady Maccon – og hun virker jammen meg ganske så fabelaktig selv også, spør du meg. Bare hør her:

New York Times Bestselling author Gail Carriger writes to cope with being raised in obscurity by an expatriate Brit and an incurable curmudgeon. She escaped small town life and inadvertently acquired several degrees in Higher Learning. Ms. Carriger then traveled the historic cities of Europe, subsisting entirely on biscuits secreted in her handbag. She resides in the Colonies, surrounded by fantastic shoes, where she insists on tea imported from London.

(fra hjemmesiden)

Sant eller ikke, Gail Carriger skriver flotte, morsomme og spennende romaner fra viktoriatidens London, ispedd dampdrevede oppfinnelser, vampyrer, varulver og en sjelløs jomfru. Anbefales!

Den gode, gamle favoritten er:

Lars Saabye Christensen

(Bildet er herfra)

Jeg har dessverre ikke lest noe særlig av de nyere romanene til Saabye Christensen, men da jeg gikk på videregående og på folkehøyskole så slukte jeg både diktsamlingene og romanene hans. Jeg levde meg inn i Beatles, lo meg skakk av Amatøren og humret litt og følte med Herman. Og jeg elsket diktene hans; samlinger som  Historien om Gly, Kamelen i mitt hjerte og Stempler. Og det er disse minnene som gjør at Lars Saabye Christensen er en av mine favoritter på C.

I det jeg leter etter tidspunktet når gleden opphører og sorgen tar til: hjertets bruddsted, elvens skulder, lysets stempel. Jeg øver meg i å glemme, for å huske dette: minnet er en forsinket opplevelse. Brevet som ikke kommer fram før avsenderen er død, og adressaten ennå ikke født.

(Fra Stempler, 1989)

14 kommentarer om “Boktema: Min favorittforfatter på bokstaven C.

 1. Bra liste:) Har ikke lest noe av Gail, men gikk å leste om serien du likte og da var jeg jo solgt. Hun måtte på lista mi over bøker jeg må lese:)

 2. Gail Carriger hadde jeg ikke hørt om før. Det virker som det er gjennomgangen hos de som skriver om dette boktemaet. Der var mange forfattere som var ukjente for meg.
  Saabye Christensen, har jeg selvfølgelig hørt om, men jeg har ikke lest så mye av han.

  • Sånn var det for meg og, når jeg lagde innlegget så måtte jeg nesten vri hjernen min trill rundt for å komme på noen forfattere som jeg liker på C, men nå popper for eksempel Agatha Christie opp… He he 😀

 3. Carriger har jeg aldri hørt om- og ikke steampunk heller for den del… Morsomt at vi begge liker Saabye Christensen, og at vi begge falt for ham da vi gikk på videregående- trur nok det gjelder flere!

  • Jeg synes det er vanskelig å forklare sjangeren steampunk, for jeg har ikke lest mye forløpig (men mer skal det bli). Sentrale elementer er maskiner med urverk og som er drevet av damp – både store ting og duppeditter, luftskip/zepplinere og så er det ikke uvanlig at man har et par med goggles eller to 😉 Jules Verne skrev steampunk, for eksempel.

   Gail Carrigers har laget et univers som foregår i viktoriatidens London og hun har også med en del paranormale saker. Jeg har inntrykk at viktoriansk estetikk er et element som går igjen i en del steampunkromaner, for eksempel korsetter, men det er ikke «påkrevd».

   Christensen appelerte stort til meg da jeg var tenåring, han skildrer jo oppvekst på en veldig god måte, så kanskje det var det? Selv om han skriver fra gutteperspektiv. Jeg tror vi er ganske mange som falt for Christensen på videregående, ja 😀

 4. Spennende innlegg!! Saabye Christensen er en kjent forfatter for meg, men Carriger har jeg ikke hørt om før. Nå ble jeg ordentlig nysgjerrig 🙂

 5. Jeg gleder meg stort til å begynne på Soulless! Hittil har jeg bare bladd i boken (og humret over baksideteksten), og den virker som en fest av en bok. Jeg leste ferdig Death Comes to Pemberley idag og er begynt på Store forventninger, og håper å kunne fortsette til Soulless ganske snart siden jeg nå engang befinner meg i 1800-tallets England og trives utmerket der:-)

  • Da gleder jeg med veldig til å høre hva du synes om den! Jeg likte den jo veldig bra, så jeg håper den faller i smak 🙂 Jeg er spent på omtalen av Death Comes to Pemberley, forresten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s