#1: Hvordan ligger jeg an??? – og en liten oppfordring.

Jeg blir stadig vekk inspirert av andre bloggere (og det er veldig bra!), blant annet har jeg sett at flere lager egne oppsummeringsinnlegg på slutten av måneden, og det har jeg også lyst til å gjøre. Dette virker som en flott måte å få oversikt over det jeg har lest, men, og dette er kanskje det viktigste for meg, jeg får også gått igjennom målsettingene mine og får en pekepinn på hvordan jeg ligger an. Er dere klare?

Målet mitt for 2012 er å lese 52 bøker, det vil si 1 i uka. I januar har jeg lest 5 bøker, så det vil si at jeg ligger litt foran skjemaet. Det er bra 🙂 Jeg har lest ulike sjangre; både norsk samtidslitteratur, svensk fantasyrealisme, irsk chick – lit med noe ekstra, amerikansk lissomrealisme og ordentlig urban fantasy. Tre av sjangerne var litt utenom det jeg normalt leser, men blant disse fant jeg faktisk en ny favoritt: Ingen skal høre hvor stille det er av Benedicte Meyer Kroneberg. Dette var en helt fantastisk bok, både vond og vakker.  Dessverre er det også blant de uvanlige Silje – sjangerne jeg fant den boka jeg mislikte sterkest denne måneden: Unlovable av Sherry Gammon – en svært lite realistisk roman innenfor realistisk YA. Den svenske romanen Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren og UF – romanen Rogue av Rachel Vincent ble slukt og likt svært godt, og jeg syntes Cecelia Ahern var et hyggelig bekjentskap. Alt i alt en  veldig god lesemåned innholdsmessig.

Et annet mål som kanskje er det viktigste og helt klart det vanskeligste er å begrense bokkjøpingen min… jeg skal nemlig kun kjøpe 2 bøker hver måned. Det har nesten gått… jeg har kjøpt 3 bøker på Kindlen min – men de var nesten helt gratis. Den ene var den tidligere nevnte Unlovable av Sherry Gammon, mens de to andre er ulike varianter og gjenfortellinger av gresk mytologi: Destined av Jessie Harrell og Betrayal av Mayandree Michel. Jeg har ikke hørt om noen av dem, og har egentlig ingen forventninger – men det er alltid spennende å lese slike gjenfortellinger (og så var de nesten gratis!). I tillegg har jeg lastet ned noen gratisbøker til Kindle, blant annet samlingen The complete work of  H.P. Lovecraft som jeg virkelig gleder meg til å dukke ned i! Konklusjonen for dette målet er at jeg er i gang, men det er rom for forbedringer 😉

Av de fem bøkene jeg har lest så er 4 av dem fra hyllene mine – på en måte – jeg fikk alle rundt juletider. Den siste kjøpte jeg nå i januar. Målet med å lese bøker jeg allerede har, har altså gått fint denne måneden. Jeg har også skrevet omtale av alle fem, så det målet går i allefall så det suser!

Jeg har også et mål om å lese videre på serier som jeg begynte på i fjor, og denne måneden ble det Rogue av Rachel Vincent som fikk den æren. Jeg liker Shifters – serien såpass godt at jeg nok kommer til å lese de neste i løpet av året også.

Dickens, Rushdie, klassiske skumlerier og grafiske romaner ble det ikke tid til – men jeg har tross alt 11 måneder på meg 😉

Så over til februar og leseplanene mine videre. Jeg har jo tenkt å (løselig og med forbehold) strukturere lesingen min rundt spesielle sjangre eller temaer. Jeg hadde egentlig tenkt å vie hele februar til Poe (mål: Klassiske skumlerier), men en av de bøkene jeg ville lese i den forbindelsen, Nevermore av Kelly Creagh har visst nok en voldsom cliffhanger… jeg velger derfor å utsette Poe – temaet til bok nummer to kommer ut.

Så hva kan temaet bli da?? Jeg tok utgangspunkt i en YA – roman som jeg har lyst til å lese og fant ut at temaet «Gjenferd og hjemsøking» ville passe bra , og det vil både være spøkelseshistorier og hjemsøking i mer overført betydning.

Bøkene jeg kan velge fra (Det er en del og jeg vet at jeg ikke klarer å lese alle på en måned):

Fra hylla mi:

 • The Name of  the Star av Maureen Johnson
 • Haunting Emma  – serien av Lee Nichols: Deception, Betrayal og Surrender.
 • The Lake of Dead Languages av Carol Goodman («hjemsøkende» stemning – kanskje litt tynt, men jeg har veldig lyst til å lese den)

Bok kjøpt i dag og som skal kjøpes i løpet av februar:

 • Complete Ghost Stories av Charles Dickens (Dickens mål).
 • The Haunting of Hill House av Shirley Jackson (Klassiske skumlerier – mål)

Hva kan jeg si? Jeg elsker skumlerier og grøss, så jeg ser frem til å bli skremt i februar!

Pst; bokkjøpmålet mitt går kanskje i vasken denne måneden også, men det går til en god sak. Jeg har bestilt Song for Eirabu 1  og forhåndsbestilt bok nummer to av Kristine Tofte. Song for Eirabu 2: Vargtid kommer til sommeren, men den er trykket i et svært lite antall, derfor har Ida Jackson startet: Kan vi redde Eirabu, Internett. Et svært godt tiltak, det skrives alt for lite fantasy her til lands, så vi må ta vare på de vi har. Mari har også skrevet om saken.

15 kommentarer om “#1: Hvordan ligger jeg an??? – og en liten oppfordring.

 1. Så bra oppsummerings-innlegg!
  Jeg likte også Sirkelen godt, og Cecelia Ahern er en favoritt.
  Det hørtes virkelig ut som du skal ha en skummel februar 🙂 Med flere bøker jeg også kunne tenkt meg. Du må slutte å friste sånn! (PS: Fever-serien kom endelig i hus i går :-))

 2. Konklusjonen her kan ikke bli annet enn at det går strålende! Å kjøpe mange bøker til Kindle kan ikke telles med, for hvis de er (nesten) gratis og ikke tar noen plass i hjemmet, hvorfor begrense seg? Blir de liggende ulest i mange år, gjør det ingen verdens ting.

  Ellers gleder jeg meg til å lese om Dickens og Jackson, så les fort fort! Eirabu anbefalte Ingalill meg før aksjonen, så de bøkene er jeg også spent på å høre din mening om. Ha en flott lesemåned! 🙂

  • Takk, takk 😉 Det er også en veldig god ting at det er mange gratis bøker til Kindle også, så det stagger jo noe av kjøpemanien.

   Jeg gleder meg også veldig til Dickens og Jackson, men det er The Name of the Star som skal leses først, den har jeg sett på lenge. Det virker forresten som om Eirabu – aksjonen er en suksess, den første boka er utsolgt fra leverandøren så jeg vet ikke når jeg får den 🙂

   God lesemåned til deg og, Line!

 3. Jeg liker veldig godt temaet du har valgt, og bøkene. The Lake of Dead Languages virker spennende, gleder meg til å lese hva du synes om den. Jeg burde vært flinkere til å lese serier jeg også. Har veldig mange igjen i Anita Blake – serien. Der er jeg kommet til bok 7 og hummer 18 kommer visst ut i år, nok å ta igjen med andre ord. Jeg synes også du har vært flink med bokkjøpbegrensningen din. Tre bøker, hvorav den ene nesten var gratis er bestått i mine øyne 😉

  • Ja, The Lake of Dead Languages frister stort, men aller først skal jeg lese The Name of the Star 🙂

   Jeg har flere påbegynte serier i hylla som jeg vil lese videre på, Shifter – serien og The Parasole Protectorate er to av dem, og så har jeg flere UF – serier som jeg ikke har startet på. Anita Blake – serien har jeg bare hørt om, er den god?

   He he, 3 bøker er nesten bestått 🙂

   • Jeg liker Anita Blake – serien veldig godt. Der snakker vi skikkelig sterk heltinne med guts og pågangsmåte. Bøkene har også utrolig mye humor, og den er ofte litt sort og kynisk. Plottene er også originale. Serien har fått kritikk for at den blir mer og mer pornografisk jo lengre ut man kommer. Jeg har ikke kommet dit enda, men man merker tendensen. Foreløpig går det greit.

    Har veldig lyst til å komme i gang med seriene til Cassandra Clare, har hørt veldig mye bra om dem. The Parasole Protectorate står høyt på ønskelisten min.

 4. Beundringsverdig organisering og artig med temaer.
  Det ble nevnt på bookcrossingmøtet idag at den siste Theorin, Sankta Psyko, er insanely skummel, så vet du det. Eieren påstod han ble blek og skjelvende bare etter 30 sider -)

  • Jeg er veldig nysgjerrig på Theorin, og har Skumringstimen (?) i hylla. En bok som gjør leseren både blek og skjelven etter kort tid høres veldig fristende ut, men jeg må kanskje lese de forrige bøkene først?

   • Neida, denne er frittstående og har visstnok ingenting til felles med kosekrim på öland. Nr.4 i serien kommer ikke før til neste år, eller kanskje det var sommeren?

 5. Så spennende tema og innlegg. Jeg tror jeg må gjøre noe lignende med månedsinnlegg. Det er som du sier enklere å holde følge med sine egne mål. Complete Ghost Stories av Dickens har jeg ikke hørt om før, men lurer meg på om ikke den må anskaffes. Da kan jeg oppfylle Dickens-målet mitt og bli med på ditt tema:-)

  • Ja, jeg tror dette blir en spennende og grøssende lesemåned 🙂 Jeg hadde ikke hørt om Complete Ghost Stories av Dickens før jeg snublet borti den på ARK. Den er i Wordsworth Classic serien.

   Det er bare å henge seg på temaet 🙂

  • Ja, post målene dine – det er morsomt å se lesemålene til andre 🙂 Jeg synes det blir lettere å følge opp målene mine når jeg gjør slike oppsummeringer, og så er de morsomme og skrive. Så hyggelig at du synes det er lurt med temaer, jeg synes det er ganske så fiffig selv også 😉 He he.

   Jeg gleder meg til å lese Eirabu – bøkene, og håper at mange kjøper bøkene.

 6. Bokelskerinnen: Ja, jeg har lest at bøkene blir litt drøye etterhvert, men jeg er allikevel nysgjerrig nok til å putte bok nummer en på ønskelista :-). Seriene til Cassandra Clare er jeg også nysgjerrig på, har det to første i hylla, så det blir nok til at jeg leser dem i løpet av året.

  Ingalill: Så bra, da skal jeg få lest den etterhver. Hmmm, hvilket tema skal jeg putte den inn under mon tro?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s