Blogghopp på alle hjerters dag: Mine kjærlighetsfavoritter.

I dag er det 14. februar, selveste Valentines day eller Alle Hjerters Dag, og det må jo feires med litt romantikk 😉 Jeg feirer ikke denne dagen, egentlig, og sier som Mari at det er 364 andre dager i året da man også kan feire kjærligheten og hverandre.

Men i forbindelse med Alle Hjerters Dag så arrangerer Mari fra Flukten fra Virkeligheten en blogghopp der vi nevner noen av våre favoritter innenfor romantikk og kjærlighet. Jeg har tenkt og tenkt, og det er ikke mange romaner jeg kommer på… men etter en kikk eller ti i bokhylla fant jeg disse tre:

PS: Jeg elsker deg av Cecelia Ahern.

Denne romanen er både morsom, romantisk, sår og trist. Den handler om Holly som er lykkelig gift med Gerry og sammen fremstår de som det perfekte par. Så,  rett før Holly fyller 30 år blir Gerry – hennes elsker, bestevenn og faste holdepunkt – syk og dør. Uansett hva Holly gjør så vil han aldri komme tilbake. Men så skjer det noe; Noen måneder etter sin død dukker faktisk Gerry opp igjen i form av ti små brev med påminnelser og gjøremål som sakte men sikkert gir livet hennes en ny, uventet retning. Listen er en siste gave til Holly fra hennes elskede som kjente henne bedre enn noen annen.

PS: Jeg elsker deg! er en nydelig roman om det å miste noen du er veldig glad i og hvordan man kan komme seg ut av sorgen. Jeg lo og jeg gråt, og jeg endte opp med å bli veldig glad i Holly. Dette er Cecelia Aherns debutroman.

Stormfulle Høyder av Emily Brontë

Jeg har nok nevnt dette et par ganger tidligere, men Stormfulle Høyder av Emily Brontë er en av mine aller, aller største favoritter. Det er ingen romantisk historie som blir skildret, og mange vil sikkert påpeke at det heller ikke er kjærlighet som beskrives. Men for meg så er og blir Stormfulle Høyder en kjærlighetsroman, ikke en søt og uskyldig historie, men en historie preget av galskap, begjær, sjalusi og en mørk og besettende kjærlighet som ikke gjør noe godt verken for hovedpersonene eller de rundt. Jeg har lest Brontës roman flere ganger, og jeg blir hver gang sugd  inn i historien. Jeg blir aldri lei fortellingen om Cathy og Heathcliff og deres lidenskap, kjærlighet og etterhvert hat mot hverandre. Romanen er et gotisk mesterverk.

Hvilke romaner anbefaler du?

 

24 kommentarer om “Blogghopp på alle hjerters dag: Mine kjærlighetsfavoritter.

 1. Jeg har ikke lest «PS: Jeg elsker deg», men jeg har sett filmen, og den ble jeg ganske tårevåt av… Ellers er selvsagt «Stormfulle høyder» absolutt verdt å nevne, ja. Mørke og destruktive greier.

 2. Jeg digger bøkene til Cecelia Ahern og skal lese alle bøkene hennes en gang, har noen igjen enda…, Stormfulle høyder har jeg nettopp kjøpt og den er på vei hjem til meg, flotte boktips!

 3. Så heldig du er som har «Den tidsreiesendes kvinne» ulest, den er nydelig. Men styr unna filmen! 🙂

  Stormfulle høyder likter jeg også veldig godt, men «P.S.Jeg elsker deg» falt ikke i smak hos meg, en bok som jeg virkelig trodde ville bli en favoritt. Men smaken er foeskjellig gitt… 🙂

 4. Har ikke lest noen av disse bøkene, men jeg har sett filmen P.S Jeg elsker deg og jeg tror aldri jeg har grått så mye i mitt liv av en film som når jeg så den. Må bare mote meg opp til boken, hvis den er like rørende:) Av Brontë skal jeg lese Jane Eyre i år, men jeg har notert ned denne også:)

 5. Jeg er veldig glad i Cecilie Ahren sine bøker og P.S Jeg elsker deg likte jeg veldig godt!

  Takk for gode tips!

  Ønsker deg en fortsatt fin Valentinesdag!

 6. Jeg har ikke lest noen av bøkene men så en dramatisering av «Stormfulle høyder» for et par år siden som var veldig fin. Mitt fokus ble liksom på det uendelig triste forholdet mellom Heathcliff og Cathy, men jeg er litt usikker på om regissørene har tatt seg noen kunstneriske friheter der. Siden det er så mange som lager nymotens vri på klassikere så burde virkelig noen ha skrevet en «Sliding doors» versjonen av «Stormfulle høyder» 😉

  Tusen takk for strålende tips!

 7. PS: Jeg elsker deg er en fin bok! Jeg leste den nå nettopp og så også filmen. De to var ganske forskjellige.
  Stormfulle høyder er derimot ikke en bok for meg, jeg har prøvd, men det gikk ikke 🙂

  • Ja, filmen er ganske annerledes enn boka, jeg kjente ikke igjen veldig mye. Stormfulle Høyder er i allefall en roman det er vanskelig å være likegyldig til, enten det er på den ene eller den andre måten 🙂

 8. Jeg har kun sett filmen PS. I Love You og synes ikke noe særlig om den, men kanskje boken kan falle i smak en gang. Stormfulle høyder er jeg veldig fascinert av, men synes ikke det er noe særlig til kjærlighetshistorie. Ihvertfall ikke den mellom Heathcliff og Cathy:-)

 9. Håper du hadde en kjempefin valentinsdag! Den gikk meg hus forbi, jeg kom ikke på det før idag. Ahern-boka hørtes så trist ut at jeg ble trist bare av å lese om den. Får spare den til en dag sjelen min er mer robust:-)

  • Jeg fikk faktisk sjokolade av min kjære, selv om vi egentlig ikke feirer valentinsdagen, men det var hyggelig. Om to uker har vi to års bryllupsdag, og det skal vi feire på en eller annen måte. 😀

   PS: Jeg elsker deg! er jo trist, men samtidig så er den morsom og sjarmerende – du trenger ikke ha en robust sjel for å lese den 🙂

   • Så hyggelig! Snill mann du har. Men to års bryllupsdag blir nok enda bedre;-)

    Jeg ble bare så trist da jeg så at Karin skal slutte å blogge, at jeg må lese lykkelige bøker en stund fremover. Heretter får ingen lov til å slutte! Nemlig.

 10. Det skjønner jeg, ble både satt ut og trist jeg og… Jeg sier i fra dersom jeg kommer over noen lykkelige bøker.

  Jeg har selvfølgelig verdens beste mann 🙂

 11. Stormfulle høyder er så vidunderlig! «Galskap, begjær, sjalusi og en mørk og besettende kjærlighet som ikke gjør noe godt» veldig godt sagt, slik opplevde jeg den også! Takk for omtalen – nå fikk jeg VELDIG lyst å lese den igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s