#2: Hvordan ligger jeg an???

Ja, da var februar over, og vi er allerede noen dager inn i mars. Jeg fryder meg over lysere tider, mildere vær og lyden av snø som forvandler seg til vann og sildrer bort. Deilig, deilig!

Men dette innlegget skal ikke handle om min vårglede og lykke over at vinteren snart er forbi. Nei da, her skal det oppsummeres og konluderes, i tillegg til at et nytt månedstema skal bli introdusert! Så da er det bare å kjøre på 🙂

I følge målsettingen min så skal jeg lese 52 bøker i løpet av året, og jeg må si at jeg virkelig er godt i gang! I februar leste jeg ikke mindre enn 7 bøker, og jeg er strålende fornøyd med det. Tilsammen har jeg nå lest 12 bøker, det er i følge Goodreads 4 bøker over det jeg må lese for å nå målet. Bra lest, med andre ord 😉 Men februar var ikke bare god på det kvantitative, kvaliteten på det jeg har lest har også vært svært bra (og det er det viktigste). Hele tre romaner fikk terningkast 6, mens det dårligste terningkastet landet på 4. Siden temaet har vært Gjenferd og hjemsøkinger, så har jeg stort sett dykket ned i ulike romaner som på ett eller annet vis har noe med dette å gjøre, men måneden både startet og sluttet med romaner fra andre sjangre; fantasy og samtidsroman for ungdom med litt eventyrelementer innblandet. Mørk Engel av Laini Taylor og Monsteret kommer av Patrick Ness var helt fantastiske og ble selvfølgelig innlemmet i den ekslusive «Siljes Favoritter» – klubben. En hjemsøkt – hus – klassiker fikk også medlemskap: Shirley Jacksons The Haunting of Hill House. De fire andre bøkene var YA, og av dem likte jeg aller best The Name of the Star av Maureen Johnson; elementer som Jack the Ripper, kostskole og Ghostbusters – aktige gadgets gjorde dette til en spennende, og skummel historie. Haunting Emma – triologien til Lee Nichols startet veldig godt med Deception  – alt som minner meg om Buffy har en stor fordel når det gjelder å sjarmere meg – og denne hadde det så det holdt. Dessverre klarte ikke Lee Nichols å holde på spenningen gjennom de to neste bøkene, men alt i alt var det et smånifst og artig bekjentskap. Jeg har skrevet omtaler av alle romanene jeg har lest – så der ligger jeg veldig godt an for å få høy måloppnåelse.

Det neste målet mitt for 2012 handler om å begrense bokkjøpene mine – siden de til en hver tid truer med å spinne helt ut av kontroll. Jeg har gitt meg selv lov til å kjøpe to bøker pr måned. Etter januar mente jeg at det hadde gått ganske greit, men at det var rom for forbedringer. I februar har jeg dessverre bukket helt under for den lille stemmen som hvisker inn i øret mitt: «Den boka må du ha, Silje!» «Ååå, den har du hatt lyst på lenge, se så billig den er nå!» Jeg har ikke lyst til å si hvor mange bøker jeg konkret har kjøpt, men det er langt over 2 og litt mindre enn 13… Og jeg har ikke handlet på Mammut en gang!!! Uansett, konklusjonen må vel være at på dette punktet så har jeg veldig mye å jobbe med.

Det som er litt morsomt, er at selv om jeg har kjøpt mange nye bøker, så er det bøker jeg allerede har hatt i hylla en stund som ble lest i februar – unntaket er Shirley Jackson, men det var jo den boka jeg hadde planlagt å kjøpe. Det vil si at  den opprinnelige «skal – lese» – bunken min har minket en del (selv om… kremt… nye har kommet til…) Det synes jeg er bra!

Målet med å lese flere klassiske skumlerier har jeg også kommet i gang med i månede som gikk; The Haunting on Hill House av Shirley Jackson ble lest, fordøyd og, som nevnt, tildelt favoritt – stempel, i tillegg så har jeg kjøpt Susan Hills The Woman in Black – men den har jeg ikke nerver til å begynne på riktig ennå.

Siden Haunting Emma er en triologi, så har jeg også begynt på målet om å starte på minst 3 UF – serier jeg allerede har hatt i hylla en stundDenne serien har jeg også fullført.

Jeg har ikke lest Dickens, Rushdie eller grafiske romaner i februar, men skal komme sterkere tilbake i forhold til disse målene. Det er jo hele 10 måneder igjen av 2012 – så det skal jeg klare fint ;-).

Konklusjonen for februar er at jeg er godt i gang med flere av målene mine, og det er jeg strålende fornøyd med. Jeg ser også at jeg må jobbe mer for å klare å begrense bokkjøpene, men, ja, … (Jeg har ingen unnskyldning – det bare skjer).

Temaet for mars blir litt annerledes enn i februar. Jeg opplevde at det ble veldig intenst å nesten bare lese bøker om hjemsøkinger og spøkelser – jeg ble rett og slett litt mettet. Misforstå meg rett – jeg er fremdeles veldig glad i slike romaner, men jeg har oppdaget at jeg trenger litt variasjon. Den siste gjenferdaktige romanen jeg hadde planer om å lese var The Dead of Winter av Chris Priestley, det er en tynn liten bok som i stemning er blitt sammenliknet med The Woman in Black – og jeg har nå holdt på med den i snart en uke – og er på side 21!! Det går trått, med andre ord – ikke fordi boka er treg, jeg har bare gjort andre ting  – de siste dagene har jeg og mannen for eksempel trasket rundt i Gøteborg og feiret en litt forsinket bryllupsdag – så lesing er ikke blitt prioritert i vinterferien. Jeg velger derfor å legge fra meg den boka og starte på ny frisk med ny måned og nytt tema!

Og temaet denne måneden er…. tamtamtam (trommevirvel)… OPPFØLGERE! I den siste tiden har det kommet flere oppfølgere til bøker jeg leste og likte i fjor, og de vil jeg lese nå i mars (og selv om de er nye, så ble de bestilt og betalt i desember – så ikke noe sprekk forløpig ;-)).

Bøkene jeg vil lese i mars er følgende:

 • A Beautiful Evil av Kelly Keaton – oppfølgeren til Darkness Becomes Her.
 • Fever av Lauren DeStefano – oppfølgeren til Wither.
 • Wings of the Wicked av Courtney Allison Mouton – oppfølgeren til Angelfire.
 • Kong Salomos Sverd av Espen Holm – ikke en oppfølger, men bok nummer to fra forfatteren av Syk Pike
 • Pride av Rachel Vincent – Shifters #3.

Så marslesingen vil både inneholde gresk mytologi, dystopia, thriller, Buffy – aktig fantasy og Shiftere. Jeg gleder meg til å sette i gang! Hvordan ligger du an i forhold til lesemålene dine? Og har du noen spesifikke leseplaner for mars?

13 kommentarer om “#2: Hvordan ligger jeg an???

 1. Høres ut som et spennende valg for neste lesemåned. Jeg kjenner meg ellers godt igjen i dette med å kjøpe bøker, jeg håper jeg skal være flinkere i mars siden jeg fikk kjøpsdosen min i februar og vel så det, men det gjenstår å se. Du minner meg forøvrig på at jeg må lese Wither snart!

  • Nei denne bokkjøpbegrensningen er vanskelig… men jeg går friskt ut i mars og håper på det beste 😉

   Wither anbefales på det varmeste!

 2. Liker godt disse temaene dine, og oppfølgere er et god valg, blir sikkert mindre lei av det enn å holde seg steilt på et emne. Selv skal jeg lese krim – hele måneden – ihvertfall til jeg ikke orker mer, ikker sikkert det blir så mange heller, for først må jeg gjøre meg ferdig med Master og Margarita, og kanskje enda ei djevlebok. Så når jeg sier jeg bare skal lese krim – mener jeg det kun som lett rettleiing -)

  Er Shifters bedre enn KarenMM? Like god? Yngre?

  • Ja, jeg tror oppfølgere blir et ålreit tema å lese ut fra – kanskje jeg putter på noen flere bøker etterhvert, jeg får blant annet en i slutten av måneden. Krim høres ut som en god plan, jeg skal konsentrere meg om det i april 🙂

   Gleder meg til omtalen av Mesteren og Margarita, jeg har den i hylla.

   Jeg liker godt Shifter – serien, og den er definitivt for voksne. Forfatteren har skapt et gjenomført og spennende univers, og de to bøkene jeg har lest hittil har jeg likt veldig godt. Fever – serien til KMM er alikevel i en helt annen liga med sin mørke stemning.

 3. Jeg blir nesten litt glad når jeg leser at andre kjøper mer bøker enn de hadde tenkt, det er altså ikke bare meg 🙂 Det er jo som du skriver at plutselig dukker den boken eller de bøkene du hadde så lyst på opp…

  Spennende med tema hver måned, og av de bøkene du har plukket ut, så er det ingen jeg har hørt om. Men det er nettopp det som er morsomt med blogging, for min bokhorisont har de siste årene virkelig blitt utvidet 🙂

  Ha en fin søndagskveld!

  • He he, jeg tror overdrevent bokkjøp er noe som kjennetegner flere bokbloggere 😉

   Jeg får nye tips hver gang jeg er innom en bokblogg (det vil si flere ganger daglig), så ønskelista mi er en evigvoksende sak.

   God søndagskveld til deg og, Gro!

 4. Jeg har som mål i hele år å lese oppfølgere, men kanskje dette kan gi meg en dytt på å komme ordentlig i gang. Jeg holder på med en oppfølger, så det passer jo bra:-) Jeg tenker også at mai og sikkert juni blir en oppfølger-måned for da kommer det flere bøker jeg venter på.

  Jeg holder på med Kampen om jerntronen i Sangen om is og ild av George R.R.Martin og har planer om å lese videre i Tomorrow-serien til John Marsden. Jeg holder forsåvidt på med en oppfølger til, En plass i solen som er bok 8 i Annika Bengtzon-serien til Liza Marklund. Har ikke lest noen av de seriene du skal fortsette på, men lykke til:-)

 5. Skal si du får med deg mye! Syv bøker i februar var imponerende, selv om det var skuddår og du fikk en dag ekstra! 🙂
  Å begrense bokkjøpingen er rett og slett vanskelig! Jeg kjøper en del på lesebrett og trøster med med at det er litt billigere, så kjøper jeg heller de jeg liker best i papirutgave til samlingen min. For man har jo alltid lyst å ha favoritt bøkene stående i bokhyllen!! 🙂

  • Jeg er imponert selv, det er lenge siden jeg har klart å lese så mange bøker på en måned! Jeg har store problemer med å begrense bokkjøpingen, og kjøper både i papir og elektronisk – det høres egentlig lurt ut å gjøre slik som du gjør, kanskje jeg skal prøve på det? 😀

 6. Så utrolig flink du er, Silje! Å lese så mange bøker på en måned er min store drøm. Jeg får satse på april, for lesesirkelboken for mars kommer til å ta sin tid. Og så synes jeg at det må være lov å kjøpe mange bøker når man leser så mye som deg;-) Du ønsker tross alt ikke å gå tom for lesestoff!

  Håper vi sees imorgen! Nå skal jeg snart møte Labben:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s