Smakebit på søndag: Kong Salomos Sverd av Espen Holm.

Søndag = smakebit hos Mari! Og selv om jeg fremdeles har lite tid til koselesing, så henger jeg meg selvfølgelig på!  Jeg holder  fortsatt på med Kelly Keaton sin A Beautiful Evil, men siden jeg delte en smakebit fra den forrige uke, så kommer denne søndagens smakebit fra neste bok jeg har planer om å lese: Espen Holm sin thriller Kong Salomos Sverd.  Jeg leste Holm sin debutroman Syk Pike for over et år siden, og den likte jeg veldig godt, og da forfatteren tok kontakt med meg og lurte på om jeg ville lese denne, så sa jeg selvfølgelig:»Ja, gjerne!»

Baksideteksten gjør i allefall meg veldig nysgjerrig:

En uforklarlig lidelse rammer Israel, og det går særlig utover den fanatisk religiøse befolkningen i nybyggerområdene. Barn blir født med misdannelser, kvinner aborterer, og små barn sykner hen og dør. Ingen forstår hva det skyldes.

Zev Weissman arbeider som agent i Shin Bet, Israels hemmelige sikkerhetsstyrker. Med falsk palestinsk identitet tar Zev seg inn i Gaza for å spore opp kilden til terroren. Jakten bringer ham i berøring med radioaktiv stråling og sender ham ned i virvaret av tunneler og smuglerruter mellom Gaza og Egypt.

Langt der inne hører han mørkets hjerte slå. Slår det i ham selv også? Møtet med den brutale virkeligheten i Gaza sår tanker i Zev som vil få konsekvenser ikke bare for ham, men for hele Israel.

Selve smakebiten kommer fra den første siden. Vi befinner oss i Kairo, måneden er september:

På plassen nedenunder, i skyggen av et palmetre, står en kassebil og to uniformerte vakter, en av dem bevæpnet. Han ser en bil svinge inn på området. Den stopper ved rampen for vareleveranser, en kvinne stiger ut. Hjertet hans stanser.

Det er henne.

Han svelger tungt.

s 9

Flere smakebiter finner du på bloggen til Mari, her er også en oppskrift hvis du vil delta selv (og det håper jeg du vil) 🙂

26 kommentarer om “Smakebit på søndag: Kong Salomos Sverd av Espen Holm.

 1. Spennende smakebit som fikk meg til å undre på hvorfor jeg ikke har denne på ønskelisten min… denne må jeg ha:-)) Tusen takk for smakebiten:-))) Ha en fin Søndag:-))

 2. Så kjekt med slike gratis eksemplarer 🙂 Det var en spennende smakebit og en spennende omtale av boken. Jeg ser frem til å høre hva du synes om den!

 3. Gleder meg til å lese denne etter hvert. Så at den fikk veldig god anmeldelse (tror det var i Dagbladet), og det er alltid bra med romaner som tar opp spesielle temaer som man kan lære noe av. Fikk øynene opp for den første boken til forfatteren etter at ejg leste om den på bloggen din her tidligere,.

 4. Spennende! Les fort, skriv innlegg enda fortere – jeg vil se om dette er noe for meg:-) Ut fra tematikken høres det unektelig veldig lovende ut.

  Ha en flott søndagskveld, Silje!

  • Bøkene hører ikke sammen, så du må ikke lese Syk pike for å lese denne her. Men jeg anbefaler deg å lese den, for den er veldig god.

   God søndag 🙂

 5. Dette høres ut som noe for meg som liker krim og har som mål å lese mer av norske forfattere dette året:-) I tillegg hørtes den både ekkel og interessant ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s