Smakebit på søndag: Kong Salomos Sverd av Espen Holm.

Det ser ut til at våren virkelig har fått fotfeste – det har ikke kommet noe tilfeldig snø eller minusgrader på leeeeenge – og hagen er full av hestehover. Det liker jeg! Nå er det bare å få ryddet balkongen så kan jeg sitte der og nyte været samtidig som jeg leser – det er ikke mye som er bedre enn det 🙂

Og så er det søndag igjen, også, og det betyr jo at det er på tide med en smakebit fra boka som leses akkurat nå. Det blir et utdrag fra den samme romanen som sist, Kong Salomos Sverd av Espen Holm, og jeg  fortsetter rett etter der den forrige smakebiten sluttet. Vi er med andre ord fremdeles i Kairo:

Et matt slør legger seg over blikket, men han skimter at kvinnen går opp baktrappen, lener seg mot døra og forsvinner inn. Minutter senere er hun tilbake, på jakka bærer hun sykehusets ID – merke. Vakten med våpenbeltet speider mot veien. Kollegaen låser opp bakdørene til bilen. På gulvet innenfor står en kasse på størrelse med en fryseboks.

Legen ser en av mennene trekke på seg hansker, han taster en kode på kassa og går til siden. Kvinnen trykker sin del av kombinasjonen. De vipper opp dekselet, mannen løfter ut en blygrå attachèkoffert. Så et håndjern. Hun rekker ut armen. Han klapper den ene enden av jernet rundt håndleddet og låser kofferten   i den andre.

s 9 – 10

Jeg gleder meg til å lese videre!

Ta turen innom den flotte bloggen til Mari, der finner dere flere smakebiter – kanskje får dere noe lesetips?

6 kommentarer om “Smakebit på søndag: Kong Salomos Sverd av Espen Holm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s