#3 Hvordan ligger jeg an?!?

Mars er over, og det er på tide med en liten oppsummering. Hvordan ligger jeg egentlig an i forhold til målsettingene for 2012? En form for egenvurdering er på sin plass. Jeg må dessverre innrømme at for mars så er måloppnåelsen veldig lav, på flere områder. Jeg har blitt rammet av en lidelse som spesielt rammer oss som er glade i å lese. Jupp, for aller første gang har jeg hatt en middels grad av lesevegring. Lesevegring = vegre seg for å lese/ikke klare å lese så mye som man ønsker. Så med det ute av veien, her er oppsummeringen for mars 2012:

I løpet av 2012 skal jeg lese 52 bøker, og der ligger jeg fremdeles godt an. Allikevel så har jeg bare fullført 2 bøker i mars, og bare den ene av dem gikk inn under marstemaet Oppfølgere. Kelly Keatons A Beautiful Evil var helt grei, men manglet en del for å bli like god som den første romanen i serien. Den andre boka leste jeg som en del av Bokbloggturneen, og omtale kommer neste uke. Purriot og den usynlige mannen av Bjørn F Rørvik og Ragnar Aalbu er en fornøyelig bildebok som både elevene og jeg falt pladask for (Og ta en titt på bildet, så ser du at det er ikke bare navnet denne lille mesterdetektiven har felles med en annen liten mesterdetektiv).

Det har ikke blitt noen klassikere eller grafiske romaner i måndeden som har gått  – jo, forresten, det har blitt mye Egner – både sanger og fortellinger, så noen klassikere har det faktisk blitt :-).

Men la oss ikke dvele for lenge med det som har gått mindre bra, og la oss heller fokusere på det jeg faktisk har mestret til det fulle! Jeg har ikke kjøpt mer enn en bok i mars! Jeg tror jeg må si det en gang til, litt høyere: Jeg har ikke kjøpt mer enn en bok i mars! Jeg har fått flere bøker, men det har enten vært bøker jeg har forhåndsbestilt, anmeldereksemplarer eller gevinster. Den ene boka jeg kjøpte, og som jeg ikke har fått ennå, er Englemakersken av Camilla Läckberg. Klapp på skuldra og fire kryss i taket! Bra jobba, Silje!!

Et annet mål som jeg kan sette pluss på er det om å lese videre på serier jeg har begynt på. Og siden A Beautiful Evil er en oppfølger, så er jeg i rute der også. De andre oppfølgerne jeg hadde planer om å lese, med unntak av Kong Salomos Sverd av Espen Holm, venter jeg litt med å lese. Jeg er nemlig klar for et helt nytt og kriminelt godt tema for april: Jeg skal selvfølgelig gjøre et dypdykk inn i   sinnene til drapsmenn og skurker, jeg skal ta del i etterforskninger og være vitne til det ene drapet mer groteskt enn det andre. Med andre ord; temaet for april er KRIM – og i hovedsak nordisk krim. Hvilke bøker jeg skal lese har jeg allerede skrevet om.

En gladsak på tampen: I februar kom  nyheten om at Karin fra bloggen En verden full av bøker ga seg med bokbloggingen, og det var helt forferdelig trist!! Men nå, helt plutselig, har Karin gjenoppstått med en helt ny bokblogg Hysj! Lesing pågår!! Jippi 🙂

Hvordan går det med deg og lesemålene dine?

8 kommentarer om “#3 Hvordan ligger jeg an?!?

 1. Jeg hadde lese-vegring i februar. Jeg klarte ikke å lese ferdig noen bøker, kom bare halvveis og var veldig frustrert. Tilslutt fant jeg den der fantasy-serien som jeg skrev og da løsnet det. Kom jeg litt tilbake i lesemodus. Men bra at det har løsnet i alle fall.

  Jeg gleder meg til å høre mer om denne Purriot boka. Jeg har lest en veldig positiv anmeldelse om den og synes konseptet er veldig bra.

  Takk for fine ord forresten:-)

  • Lesevegringen har gitt seg nå, og jeg koser meg i krim og thriller – land 🙂 Perioden mellom vinterferien og påskeferien har vært hektisk både med studier og jobb, så det var ikke så mye energi igjen til koselesingen.

   Purriot anbefales 🙂

 2. Takk for fine kommentarer! Og Bims rødmer her han sitter! – Jeg har kommet et stykke på vei med målene «reiseskildringer» og «biografier», men russisk og off the shelf er det verre med. Lykke til med målene dine!

 3. Jeg liker lesemålet ditt for april. Det gleder jeg meg til å følge med på. Bloggen din hadde blitt skikkelig fin også. Likte det nye designet kjempegodt 🙂

 4. Grattis! Så flink du har vært med bokshoppingen! Da gjør det jo ingenting at du ikke har hatt tid til å lese så mye i mars. Det kan du alltids ta igjen når du får lyst. Jeg gleder meg til å lese om krimbøker på bloggen din i april. Det kommer nok til å bli mye krim på meg også fremover – håper jeg.

  Og hurra for Karin!

  God påske:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s