Bokbloggturneen: Purriot og den usynlige mannen av Bjørn F Rørvik og Ragnar Aalbu.

Jeg er igjen med på Cappelen Damms Bokbloggturnè, og boka som har vært ute på tur denne uka har passet helt ypperlig for mitt apriltema: Krim. For Purriot og den usynlige mannen av Rørvik og Aalbu er nettopp et kriminalmysterie for de som er litt mindre enn meg 😉 I går var det Mari som skrev om sin og den eldste sønnen sin opplevelse med Purriot, og i dag så er det altså min tur.

Mesterdetektiven Purriot sitter ved frokostbordet sammen med kona si, Paprika da mobilen ringer. En gammel dame, Bestemor Blom, trenger hjelp til å løse et mysterium. Bestemor Blom bor på Hurlumheia, og snart er Purriot og Paprika på vei dit. Det viser seg at både Bestemor Blom og en liten gutt, Per Sille er blitt overfalt i løpet av noen få dager, og det finnes ikke spor etter gjerningsmannen.

Purriot må bruke all sin kløkt og sine grå celler for å løse mysteriet. I tillegg må han hanskes med politiinspektør Gurk, ikke den aller smarteste politimannen i landet, men med et stort ego.

Jeg setter alltid pris på å få mulighet til å lese nye bildebøker i forbindelse med Bokbloggturneen, jeg er nemlig lærer for en klasse som liker godt å bli lest høyt for – og det er ekstra stas når jeg kommer med en bok som jeg skal skrive om etterpå 🙂 Purriot og den usynlige mannen fanget interessen med en gang jeg leste baksideteksten, og det kom mange forslag til hva som egentlig kunne ha skjedd. Etterpå var det spennende å få høre historien og få vite svaret på mysteriet.

Denne boka er første bok i en ny serie om Mesterdetektiven Purriot, skrevet av Bjørn F Rørvik (Reven og grisungen) og illustrert av Ragnar Aalbu. Og både elever og lærer er glade for at det kommer flere bøker – for dette var morsomt og spennende! Jeg opplever at det nettopp er dette som er bokas styrke, den opererer på flere nivåer slik at den kan fenge både barn og voksne. Jeg, som høytleser, syntes det var artig med denne grønne mesterdetektiven som helt tydelig var grønnsakenes svar på Agatha Christies Poirot – både gjennom personlighet, utseende (barten) og måten han løste mysteriet på – og selvfølgelig navnet!  Dette var ikke elementer som elevene tenkte på, og jeg gjorde dem heller ikke oppmerksom på det, men som ga meg en ekstra gjenkjennelsesfaktor. Elevene ble veldig fascinert av at alle personene var grønnsaker og frukter, og særlig navnene skapte mye latter. De likte også illustrasjonene godt. De er store og fargerike – ikke knæsje farger – men mer jordaktige, og de minner meg om en form for kollasjer.  Bildene er humoristiske – Per Sille og resten av familien var en stor suksess, og måtte vises flere ganger – og de passer godt til historien som fortelles.

Lille Per Sille med resten av familien.

Selve mysteriet er enkelt og naivt – det er jo en barnebok for de mellom 6 og 9-og det fungerte godt for mine 7 – 8 -åringer. Det haglet med teorier underveis i lesingen, og selve løsningen kom som en overraskelse på alle, inkludert høytleseren. Purriots store avsløring av gjerningsmannen er en mesterdetektiv verdig og er absolutt inspirert  av Poirot – og det er morsomt, men allikevel syntes jeg at løsningen og bokas avslutning kom litt for brått. Jeg kunne gjerne sett at det var noe «mer» mellom Purriot sine forklaringer og slutten, uten at jeg helt kan si noe om hva dette «mer» kunne være.

Alt i alt synes jeg Purriot og den usynlige mannen av Rørvik og Aalbu var en forfriskende nytt bekjentskap. Historien var søt, morsom og, i følge elevene (læreren er nok hakket mer hardhudet ;-), spennende! Anbefales til alle krimfantaster med barn i alderen 6 – 9.

5 kommentarer om “Bokbloggturneen: Purriot og den usynlige mannen av Bjørn F Rørvik og Ragnar Aalbu.

  1. Hei Silje, så herlig anmeldelse! Jeg lurer på hvilken klasse du leste for, var det 2. klasse? Supert å ta med videre. Når man har lest for en hel klasse og det fenger så er det virkelig gjennomført forskning!

    Takk igjen og god mandag Silje!

    Ellen

  2. Tilbaketråkk: Purriot og den usynlige mannen | Bokbloggturnéen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s