Bokblogger – treff 2012 og Smakebit på søndag: A Clash of Kings av George R.R. Martin

Ja da, smakebiten i dag kommer fra samme bok som sist søndag – den er veldig lang, og så har det ikke blitt tid til veldig mye lesing denne uka heller – men jeg har fått gjort mye hyggelig, altså 😉

På tirsdag møtte jeg de flotte bloggerne Bokelskerinnen, Line, Gro, Rose – Marie og Knirk igjen for å planlegge høstens Bokbloggtreff. Nå er påmeldingen i gang – frist 30. juni –  så gå inn på Facebook – siden vår eller nettsiden for mer informasjon. Jeg gleder meg stort, og håper så mange som mulig har mulighet til å komme! Rose – Marie og Gro var jeg så heldig å møte igjen på fredag, da vi var å så på lokaler – dere kan glede dere, sier jeg bare!

Så uka har absolutt vært preget av boklige aktiviteter, selv om jeg ikke har kommet så langt i A Clash of King ennå. Boka er veldig bra så langt, og det er egentlig bare bra at jeg drøyer historiene litt  – da blir det lengre tid å nyte George R.R. Martins fantastiske univers!

Som i A Game of Thrones blir historiene i A Clash of Kings fortalt gjennom flere synesvinkler. Noen er kjente fra forrige roman, mens andre er nye. En av de nye synsvinklene kommer fra Theon Greyjoy, en karakter som både er interessant og guffen (så langt). Ukas smakebit kommer fra ham:

Had Lord Balon anticipated him and called the Greyjoy banners? His hand went inside his cloak again, to the oilskin pouch. No one knew of his letter but Robb Stark; they were no fools, to entrust their secrets to a bird. Still, Lord Balon was no fool either. He might well have  guessed why his son was coming home at long last, and acted accordingly.

The thought did not please him. His father’s war was long done, and lost. This was Theon’s hour – his plan, his glory, and in time, his crown.

s 156

Det er selvfølgelig Mari som er sjefen for Smakebit på søndag, og på bloggen hennes vil du finne mange flere smakebiter 🙂

24 kommentarer om “Bokblogger – treff 2012 og Smakebit på søndag: A Clash of Kings av George R.R. Martin

  1. Theon høres ut som en spennende karakter sfor meg. Hva er det med meg og de onde egentlig? 😛 Takk for smakebiten og ha en trivelig søndag videre, Silje 🙂

  2. Jeg ser det er så mange som leser disse bøkene nå. De står på TBR listen min, men jeg tror ikke jeg får tid til dem før til høsten. Jeg har tenkt å prøve meg på den norske oversettelsen. Så får vi se hvordan det går .-)
    God søndag!

  3. Har lest litt i Vargenes tid i dag, men er fortsatt ikke helt oppslukt. Håper det skjer etter hvert. Må få oversikt over alle personene og forbindelseslinjer mellom dem først, tror jeg.,

    • Jeg hadde sett TV – serien først, så jeg hadde ansikter jeg kunne knytte til navnene – kanskje derfor jeg syntes at det gikk så greit å holde styr på alle?

  4. Jeg holder også på med denne og Theon er en skikkelig ekkel type. Man må jo synes litt synd på han også, han er en slags fortapt liten fugl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s