Boka som burde få mer oppmerksomhet.

Misty the Book Rat er en av mine favoritt booktubers, i tillegg har hun en flott blogg også som du bør sjekke ut. Hun har en fast post som heter Book Chat der hun diskuterer og snakker om ulike boklige temaer av ymse slag, og jeg synes det alltid er både interessant og morsomt å se disse filmene – og noen ganger blir jeg så inspirert at jeg skriver et eget innlegg.

Den siste Book Chatten het Under – ratet and under – known books, eller i min oversettelse: Bøker (boka) som burde få mer oppmerksomhet. For det er jo alltid slik at enkelte bøker får veldig mye oppmerksomhet, mens andre dessverre forsvinner litt i mengden. I dag vil jeg altså finne frem en roman som jeg føler fortjener mer oppmerksomhet enn den har fått hittil.

Nekronauten er Lajla Rolstad sin debutroman og den ble gitt ut i 2009.

Fra baksideteksten:

En dunkel høstkveld blir den unge legen Janss oppsøkt av grosserer Grocks datter, Celeste. Hun forteller at grossereren har oppført seg så besynderlig de siste dagene. Øynene hans har mistet alt liv, og han oppfører seg ondt. Dagen etter blir han funnet myrdet. Liket er i en tilstand av langt fremskreden forråtnelse, til tross for at han bare har vært død et døgn. Grossererens død er det første av flere overnaturlige og groteske dødsfall.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive denne romanen, men jeg prøver  – det er en mørk og skremmende grøsser med steampunkelementer som foregår i en ukjent tid og på et ukjent sted. Lajla Rolstad skrev hovedoppgave om Bram Stokers Dracula, og jeg synes at Nekronauten er påvirket – på en positiv måte – av denne klassikeren. I tillegg får jeg assosiasjoner til Allan Edgar Poe, mørke bakgater og  Sherlock Holmes! Den er mørk, grotesk, gotisk og velskrevet! Anbefales!

Hvilke bøker synes du bør få mer oppmerksomhet?

13 kommentarer om “Boka som burde få mer oppmerksomhet.

  1. Jeg ville også brukt denne boken i et liknende innlegg. Den er kjempegod, og jeg synes det er synd at forlaget ikke har gitt den ut i pocket. Tror den kunne solgt mye med rett markedsføring.

  2. Vet du hvor man kan få kjøpt Nekronauten nå? Den er ikke lenger tilgjengelig på biblioteket der jeg bor, og jeg finner den kun som e-bok på nettsidene jeg bruker til vanlig. Vil lese! 🙂

      • Tusen takk for gratulasjonen 😀 Var innom Tanum, men det står lenger ned på siden at den ikke lenger finnes i sortimentet 😦 Men jeg skal stikke innom biblioteket og høre om de kan få den tilsendt. Elsker gotiske romaner, mystikk og grøss 😉 Du har forresten inspirert meg til flere av mine senere bokvalg, blant annet Malstrømmen og Mørk engel 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s