Postmannen…

… eller Il Postino er en italiensk film fra 1995. Den handler om en postmann som lærer seg å elske poesi mens han leverer post til poeten Pablo Neruda (kilde). Jeg har ikke sett filmen, så dette er ikke en filmomtale, men når jeg leser om den, så kan jeg ikke annet enn å tenke på min egen stakkars postmann. For det er ikke mye dikt og glede som vanker for han/hun eller de som leverer posten til meg for tiden. Nei, langt der i fra! Ryggsmerter derimot, ja, det tror jeg nok.

*hvisker* Det er nemlig en god del bøker som kommer i posten for tiden – ikke si det til noen. Hysj…

Jeg innrømmer det – jeg er uforbedelig! Men det er i allefall en ting som er bra når man, som jeg, ikke kan styre seg helt i forhold til å kjøpe bøker. Det er alltid en mulighet for at den neste favorittboka ligger og venter i postkassen – klar til å bli lest og elsket (selvfølgelig kan det ende med bomkjøp, men det skjer heldigvis svært sjelden). Her kommer en liten oversikt over de bøkene som jeg med sikkerhet vet vil få plass i hyllene mine de nærmeste dagene, og som jeg håper vil bli Fremtidige Favoritter:

Jeg har tidligere lest og elsket We Have Always Lived in the Castle og The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Nå venter jeg på novellesamlingen The Lottery and Other Stories. The Lottery blir faktisk beskrevet som «one of the most famous short stories in the history of American literature» i følge Wikipedia, men da den først ble publisert i The New Yorker så ble det ramaskrik! Hatpost, kanselleringer av abonnementer, ja den ble til og med forbudt i Sør – Afrika! (kilde).  Handlingen foregår i en liten amerikansk landsby som hvert år har et lotteri. Et grusomt lotteri som i følge tradisjonen skal gi en god avling.

En annen roman som jeg gleder meg til er A Tree Grows in Brooklyn av Betty Smith. Denne blir også sett på som en god og kjær klassiker i USA, og handler om den unge, følsomme og idealistiske Francie Nolan som vokser opp i fattigdom i Williamsburg. Dette er en dannelsesroman, enkelt og greit, og den høres ut som en utrolig fin historie. Jeg gleder meg!

Jeg har lest veldig få realistiske YA – romaner, men jeg prøver allikevel å holde meg oppdatert på hva som finnes der ute av denne typen bøker. En forfatter jeg har merket meg er Ellen Hopkins. Nå føler jeg at tiden er inne for å utforske hennes mørke romaner skrevet i verseform, og de romanene jeg har bestemt meg for å lese er Burned og Identical. Viktige stikkord i disse historiene er fundamentalisme, vold, seksuelt misbruk og rus.

Dette er noen av bøkene som jeg ser frem til å lese i høst, i tillegg gleder jeg meg til å bli kjent med P.G. Wodehouse, W. Somerset Maugham, Stephen Fry og Barbara Kingsolver etterhvert.

Fremtidige Favoritter er Bokelskerinnens faste fredagspost, så stikk innom der for flere spennende favorittforslag 🙂

 

11 kommentarer om “Postmannen…

 1. Jeg er veldig glad for at du skal lese A Tree Grows in Brooklyn. Har vært nysgjerrig på den lenge, men aldri følt det siste ekstra for å kjøpe den fordi jeg er usikker om om den er noe for meg. Det er helt sikkert en grunn til at den er en klassiker regner jeg med.

  Kommer endel bøker hit også, men mye er forhåndsbestilt. Har vært litt flink den siste måneden og ikke bestilt så mye, kun handlet over evne i bokhandelen. Skal prøve å begrense meg litt fremover, begynner å gå tom for plass både på kontoret og på loftet *s*

  • He he, plassmangel utfordringen kjenner jeg godt.

   Jeg gleder meg til å lese A tree grows in Brooklyn, særlig nå som Karin har fortalt at det er en av hennes favorittbøker!

 2. Il Postino er en av mine absolutte favorittfilmer. Det skal sies at jeg så den på kino, og jeg elsket den så høyt og inderlig at jeg siden ikke har turt å se den på nytt i frykt for å bli skuffet. Sånn… siden du først kom innpå temaet, liksom 🙂

  • Herlig 🙂 Jeg har hørt mye bra om denne filmen selv om jeg ikke har sett den. Jeg har det også sånn med enkelte filmer, noen gjør seg rett og slett bedre på kino, mens andre gjorde stort inntrykk akkurat da fordi de ble sett på «rett» tidspunkt.

 3. Tilbaketråkk: Hysj! Lesing pågår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s