Høstjakt, leselyst og Mister Pip.

Da nærmer årets høstferie seg slutten, og for en deilig uke det var vært for en bokelsker som meg! Jeg har formelig struttet av leselyst og leseglede – tre bøker er slukt og fordøyd – unnskyld, jeg må bare si det en gang til med fete bokstaver – tre bøker! – det er mer enn jeg leste i september det! (Og der kom jeg på at jeg ikke har hatt noen oppsummering ennå, men det kommer). I tillegg så har jeg badet i litteratur på flere andre måter også; blandt annet gjennom å møte andre bokbloggere – Gro og Linn. Det er alltid fint å møte andre likesinnende.   Men boklykken tar ikke slutt med det, jeg har også vært på Nancy Drevv jakt rundt omkring i hele Søndre Buskerud, og ja, jeg kom hjem med flere gode gamle mysterier, i tillegg til mange andre gode kupp:

Hele Forsyte – sagaen til 10 kr stykket!
Dr Zhivago av Boris Pasternak – og den må jeg si virker mye lettere tilgjengelig enn de andre russerne jeg har lest.
Drep ikke en sangfugl av Harper Lee – ja da, jeg har den på engelsk også, men den er bare så utrolig god!
Nålen av Ken Follett – «Jeg fikk ikke sove etter at jeg hadde lest den!» Sitat Solfrid – mor og leseentusiast (og snill sponser og medjaktkvinne).
Siste dans for Matilda av Tamara McKinley – takket være entusiastiske omtaler fra Isabella, Mari og Elida.
Under nullpunktet av Bret Easton Ellis – den eneste Ellisboka jeg har likt.
Jeg lovet deg aldri en rosenhage av Hannah Green – schizonfreni, trenger jeg si mer?
Den vesle vampyren av Angela Sommer – Bodenburg
Den onde greven 1 og 2 av Lemony Snicket.
Det hende i Taremareby av Ingebrigt Davik – barndomsminne.
Liselill og Garaffen av Hans Peterson – gammel barnebok/pikebok fra 1961.
En liten drøss med Frøken Detektiv – bøker, men de skal få sitt eget innlegg.

Bruktbutikker er morro, ikke sant?

Nå har jeg akkurat lukket igjen Erebos av Ursula Poznanski. Den har jeg lest i forbindelse med bokbloggturneen, og hva jeg synes om den kan du lese allerede i morgen. Jeg kan gi et lite stikkord; jeg slukte den! Nå skal jeg begynne på en roman som jeg bestilte pronte etter at jeg hadde lest Clementines omtale av den: Mister Pip av Lloyd Jones. Dette er en prisbelønt roman som ble shortlistet til Bookerprisen i 2007, i tillegg så kommer filmatiseringen snart med selveste Hugh Laurie (sukk, sukk) i hovedrollen. Siden det er søndag og tid for Maris fine utfordring Smakebit på søndag, så vil jeg dele noen linjer fra denne boka med dere:

He looked like someone who had seen or known great suffering and hadn’t been able to forget it. His large eyes in his large head stuck out further than anyone else’s – like they wanted to leave the surface of his face. They made you think of someone who can’t get out of the house quickly enough.

s 1

Flere smakebiter finner du hos Mari 🙂

Ønsker alle en strålende høstdag!

22 kommentarer om “Høstjakt, leselyst og Mister Pip.

 1. Så herlig å høre du slukte Erebos, gleder meg til å lese omtalen din:) Så mange fine bokkjøp du har fått deg, wow sier jeg bare hele Forsyte sagaen det er jo veldig bra, også får en så billig penge 🙂 Takk for link, morsomt du fant den boken også. Ble litt misunnelig der for den vil jeg også ha i hylla mi:) Gratulerer med så mye spennende nytt, kos deg masse med bøkene:) Takk for smakebiten og ha en herlig søndag!:)

  • Tusen takk, Isabella – ja, det ble mange bøker denne gangen 🙂 Jeg hoppet nesten i taket da jeg fant Forsytesagaen og McKinley – den har jeg hatt lyst på siden jeg blant annet leste din anmeldelse! Og selvfølgelig måtte jeg linke til deg da 🙂

   Ønsker deg en flott søndag!

 2. Vilket underbart höstlov du verkar ha, och vilka godbitar du fått tag på. Erebos har jag nu läst om flera ggr, dags att kolla på den…
  Tack för smakbiten – den boken lockar också!

 3. Oi, det var litt av et kupp du har gjort, så kjekt!!! Erebos er jeg nysgjerrig på så jeg ser frem til omtalen din i morgen. Boken du gav smakebit fra hadde et fint cover og jeg ble rett og slett nyfiken på den også gitt!! Høres ut som du har hatt en fin høstferie også og det er bra! Ha en fin kveld,Silje!:-)

 4. Akkurat det samme innlegget gjorde at jeg skrev ned boken! Kos deg med den! Ellers anbefaler jeg bluesplaten Hugh Laurie på det varmeste: en plate jeg har hørt mye på!

 5. Erebos skal jeg også lese, jeg hadde faktisk glemt den av og dro den i full fart ut av hylla i dag! Kan være litt greit å ha tid til å lese den og!
  Jeg elsker bruktbutikker! Og kjøper mye bøker der. Vi har enlokal en med mye bøker hvor jeg også får lov til å gå gjennom hva de nettopp har fått. Der finner jeg mye fint 🙂
  Mr. Pip er en av mine favoritter. Den er bare nydelig!
  Ønsker deg en fin søndagskveld!

 6. Yay til bruktbutikker! – og for en fangst!
  Det jeg er mest spent på er hvor mange som faktisk kommer til å lese ForsyteSagaen til sirkelen. Det virker som vi alle har skaffet den – men ikke like mange har begynt -)
  Jeg legger all min lit til Elida – som mener den er gullegod og går som en vind når du først kommer i gang – og utsetter derfor enda noen uker (måneder -)

  • Ja, bruktbutikker er bra 😀 Jeg har ikke som mål å lese Forsytesagaen til en bestemt dato, skal lese når jeg har lyst 😉

   Nå har jeg forresten kjøpt Catch – 22!

 7. Hele Forsyte sagaen for ti kroner stykket! Wow, nå ble jeg misunnelig her, og så mange bøker til en billig penge…bruktbutikker må jeg sannelig besøke!
  Takk for smakebit på Mister Pip 🙂

 8. Så fine bøker du har kjøpt deg Silje!! Godt du har planer om å lage rom på loftet slik at du får plass til alle disse bøkene 🙂 Jeg har prøvd å lese Drep ikke en sangfugl, men fikk ikke tak på den, skal prøve igjen om noen år… 🙂

  • He he; nå begynner det å bli et stort behov for flere hyller 😉

   Jeg håper du får lyst til å prøve deg på Drep ikke en sangfugl igjen en dag, for den er virkelig god.

 9. Liselill og Garaffen elsket jeg da jeg var barn. Jeg tvang storebroren min til å lese den også. Han var mindre imponert og vi kom i krangel om hvorvidt garaffen var virkelig 🙂 Jeg må se om jeg finner den i hylla et sted og lese den igjen. Jeg må ha vært åtte- ni år sist jeg leste den og det er veldig, veldig lenge siden… Det var morsomt å se den igjen. Jeg begynte å tenke på den i kveld fordi jeg leste for et barnebarn og dette med fantasi og virkelighet kom opp.Og så googlet jeg og fant dette blogginnlegget ditt. Jeg titter nok innom bloggen din flere ganger,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s