Awarder og boklykke på loppis!

Nei, jeg har ikke glemt bort bloggen – det har bare vært en svært travel uke. Lite er blitt lest og ingenting skrevet. Men nå har jeg litt tid igjen, og hva er det som møter meg? Jeg har fått tre – ikke en, men tre – koselige utmerkelser fra de flotte damene Gro, Ina og Astrid Terese! Tusen tusen takk, jeg setter pris på både dere og bloggene deres også  – og var det ikke for at dere allerede har fått den så hadde jeg sendt den til dere. Og så må jeg innrømme at jeg blir litt rørt av slikt, jeg…

For det er slik reglene er; jeg skal sende denne awarden videre til fem andre favorittbloggere. Jeg har mange favorittbloggere, det er bare å kikke på siden her så ser dere de jeg er innom på fast basis, og jeg synes det er vanskelig å plukke ut bare fem – men jeg fikk det til. Her er altså fem av mine favorittbloggere som jeg leser hver eneste post av og som skriver svært gode og grundige omtaler av bøker som stort sett alltid havner på ønskelisten min og som i tillegg krydrer bloggene sine med mange andre spennende, morsomme og informative tekster.

I går var det duket for åpningen av en av byens aller største loppemarkeder, og siden jeg hadde hørt at det i år skulle være en enda større bokavdeling enn tidligere – ja, da måtte jeg jo ta turen innom. Målet var å finne flere bøker om Nancy, men det ble dessverre bare en: Bok nummer 27 Detektiv Nancy Drew og de sorte nøklene. Da var det godt at det var hauger av andre bøker å fråtse i! Og fråtse, ja, det gjorde jeg – med måte…

Fangsten ble følgende:

Serafin og hans makeløse mesterverk av Philippe Fix. Dette er en av bildebøkene som jeg elsket som barn. Den har helt makeløse illustrasjoner og en veldig fin historie, og jubelen sto i taket da jeg fant i denne blant barnebøkene! Den samme utgaven som jeg hadde tidligere!

Jaws av Peter Benchley. Filmen er kul, omslaget er kult – pris 7 kroner – Ja, takk! Jeg er livredd for haier generelt, så jeg regner med at dette vil bli en herlig skrekkelig opplevelse.

Når villdyret våkner av Jack London. Den står på 1001 – lista som jeg skal begynne å følge litt mer grundig, ellers så var det nok mannen som hadde mest lyst på denne klassikeren.

Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Denne har jeg allerede lest og elsket, og den står i hyllen min. Men jeg ville ha den norske utgaven også. Jeg liker å samle…

Lolita av Vladimir Nabokov. Nok en 1001 – bok som jeg vil lese.

Fruen til Mellyn av Victoria Holt. Denne leste jeg på ungdomsskolen og selv om den minnet veldig om Rebecca av Daphne du Maurier så likte jeg den godt. Det blir spennende å se om den fortsatt fenger.

Hokus Pokus av Kurt Vonnegut. Enda en bok til mannen min som er en stor tilhenger av bøkene til Vonnegut.

Selsomme historier fra hele verden, Sigurd Hoel er redaktør. Her er det fortellinger av blant annet Poe, Dickens, Hamsun, Tolstoj, Bradbury og Zweig. Novellen av Zweig, Amokløper, tror jeg er på 1001 – lista.

It av Stephen King. Horror og klovner! Mest til mannen, men også litt til meg.

Er det noen andre som har vært på loppis i det siste?

14 kommentarer om “Awarder og boklykke på loppis!

 1. Også glemte jeg å kommentere på loppemarked-fangsten din. Tror jeg må gå på et loppemarked etter hvert, mye spennende der. Jaws-boken er veldig god. Hvis du liker den anbefaler jeg «Udyret» av samme forfatter. Der handler det om en kjempeblekksprut. Ellers lurte jeg på om It av Stephen King er på norsk? Har ikke vært klar over at den var oversatt til norsk, men dersom det er tilfelle må jeg begynne å lete etter den. Er uhelbredelig King-samler.

 2. Tusen takk, det var utrolig hyggelig. Du er også en av de bloggene jeg følger tettest og liker best, så det er godt det er gjensidig;-)

  Jeg liker disse loppemarkedpostene dine. Må se å komme meg på brukthandel eller loppemarked snart jeg og. Jeg var nylig inne på ulike nettbutikker for å sjekke hvilke Stephen King-bøker som finnes på norsk og det var ikke mange det var mulig å få tak i, selv om jeg vet at en del er oversatt. Selv fant jeg Carrie i bokbyen i Fjærland i sommer:-) Der var det forøvrig ganske dyrt.

  • Tusen takk til deg og, Silje, det var veldig koselig å høre 🙂

   Loppis og bruktbutikker anbefales, det er mye spennende å finne til en billig penge. Jeg er jo en liten nostalgiker, så jeg blir overlykkelig hver gang jeg finner en utgave jeg kjenner igjen fra da jeg var liten 😉

 3. Har nylig kjøpt the great gatsby selv på loppis. Anbefaler Lolita – den er ikke så verst! 🙂
  Bokloppis er skrekkelig fint, var på et rent bokmarked sist helg faktisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s