# 9 og 10: Hvordan ligger jeg an?!?

Tenk at det allerede er november! Snart er det jul, Paris og 2013. Men før den tid kommer så må jeg ha en liten oppsummering av lesemålene mine. Siden det aldri kom et eget septemberinnlegg, så slår jeg like gjerne sammen de to siste lesemånedene.

Bøker lest i september og oktober.

I løpet av disse månedene har leselysten vært veldig opp og ned. Jeg har gått fra å sluke flere bøker til å holde på med en bok i over to uker. Sammenlagt har jeg allikevel fått lest en del, og jeg ligger fremdeles veldig godt an i forhold til at jeg skal lese 52 bøker i løpet av året. I september og oktober har jeg fått lest 10 bøker – henholdsvis 3 i september og 7 i oktober –  og så langt i år er det blitt 47. Jeg tror faktisk jeg ligger et stykke foran målsettingen – det er ikke dårlig! Jeg har ikke hatt noe spesielt tema, men sjangrene har variert fra samtidslitteratur for ungdom og voksne, via krim og thrillere til nostalgiske gjensyn med Nancy. Jeg har vært storfornøyd med flere av romanene og ganske fornøyd med de andre – kvaliteten har med andre ord vært god. Dersom jeg må plukke ut noen favoritter så blir det den fantastiske verseromanen Burned av Ellen Hopkins, de to norske krimromanene Stormen av Frode Granhus og Jentene fra balletten av Monika N. Yndestad og den vakre Mister Pip av Lloyd Jones. Ellers så var det svært oppmuntrende å oppleve at Nancy hadde holdt seg godt! Som dere ser så har det ikke blitt noen Silje Goes Classic – lesing – og dermed står jeg fortsatt med 0 leste romaner av Dickens, for eksempel – men jeg satser på at november blir bedre på den fronten.

Både i september og oktober gikk jeg både titt og ofte til posten for å hente bokpakker, i tillegg til at jeg oppdaget hvor gøy og billig (!!!) det er å handle på bruktbutikker og loppis. Siden det ene besøket i en bruktbutikk endte med 24 nygamle bøker, så sier det seg vel seg selv at målet om å kjøpe kun 2 bøker i løpet av en måned absolutt ikke er nådd…men, pytt sann!  Oktober var også den måneden der jeg nesten fikk tidoblet Nancy Drew – samlingen min; fra 4 til 37!  Hurramegrundt for en lykke!

Nei, man kan aldri få for mange utgaver av Alice i eventyrland.

September var ellers en veldig spennende og morsom måned for bokblogging. Jeg var med å arrangerte bokbloggtreff sammen med Gro, Line, Elin, Rose – Marie og Lise, og det var et meget vellykket treff på alle måter. Det var veldig koselig å treffe flere av bloggerne som jeg har fulgt og likt lenge! Og oktober fulgte etter med flere koselige minitreff; jeg var for eksempel på kafè med Linn, på bookcrossing med Line, Gro og Ingalill og på middag med Bokbloggtreff – komiteen.

Noen av disse skal bli lest i november.

I november så har jeg ingen spesifikke temaplaner, jeg tenker at siden leselysten er litt av og på så skal jeg kun følge leselystprinsippet. Men selvfølgelig har jeg noen leseplaner; oppfølgeren til Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor; Days of Blood and Starlight er akkurat nå på vei hjem til meg – jeg måtte faktisk fokusere skikkelig for å unngå å bryte ut i et stort gledeshyl da jeg sjekket mailen på jobben og så at den ble sendt i går – men det ble et lite gledespip, altså! Den skal jeg selvfølgelig lese med en gang jeg har den i hendene mine. I dag fikk jeg både første bok i Karen Marie Moning sin serie fra Fever – universet; Iced og oppfølgeren til The Unbecoming av Mara Dyer; The Evolution of Mara Dyer av Michelle Hodkin, og jeg har også lyst til å få lest dem i løpet av måneden. Noen klassikere og 1001 – bøker er også på leselyst – lista mi, i tillegg til både svensk og finsk krim.

Hvordan ligger du an i forhold til dine lesemål? Og hva skal du lese i november?

17 kommentarer om “# 9 og 10: Hvordan ligger jeg an?!?

 1. Jeg har slitt med leselysten de siste månedene jeg og – bare to bøker i september og tre i oktober. Lesemålene har det gått så-som-så med.

  I november tenkte jeg å prøve meg på The Diviners av Libba Bray, bok 3 i TMI-serien, Days of Blood and Starlight og The Evolution of Mara Dyer. Får se hvordan det går. 🙂

 2. Dette var morsomt å lese. Kjenner igjen at leselysten går litt opp og ned. Det gjelder å finne bøker som passer den leseformen man er i akkurat der og da. Jeg har nettopp lagt en hel haug med bøker på et bord for å finne ut hva jeg skal lese nå. Er akkurat ferdig med Kate Morton sin siste. Nå tror jeg det blir enten Ingvar Ambjørnsen sin siste eller den siste til McEwan: Sweet tooth tror jeg den heter. Har 20 bøker eller noe liggende i bunken «skal leses nå». :o)

 3. Etter en heller mager sommer har leselysten tatt seg opp igjen i september og oktober og jeg har fått lest 7+9 bøker disse to månedene. November ser noe dårligere ut foreløpig, for jeg har startet på den tunge mursteinen (kun 460-70 sider, men likevel…) «Mysteries of Udolpho» av Ann Radcliffe. Ellers står november åpen. Sitter akkurat og funderer på hva leseplanen for måneden skal være 🙂 Sambo’en reiser bort man-ons, så da satser jeg på å få lest «Udolpho»… Kanskje jeg rett og slett skal planlegge ferdig? 🙂 Ser du har Catch-22 i leselystlista. Anbefaler den kraftig 😀

 4. Jeg har heller ikke hatt det helt store lesetempoet i september og oktober pga ting privat, så jeg satser vel på å lese ferdig flere av bøkene jeg har startet på. I tillegg skal jeg forsøke å få lest Valkyrie Rising og Rene hender (krim) for å nevne noen. Mysteries of Udolpho og The Monk står også på leseplanen. Førstnevnte er alt påbegynt.

 5. Lesemålene mine har røk allerede på nyåret. Det eneste jeg har fått til er 5 nye eksotiske land og det med å lirke med etnisk opprinnelse, men det var fint dette innlegget kom nå for ifall leseiveren skulle stige i taket fram mot jul – minnet du meg på at jeg har lyst til å lese både Burned og balettpikene – og Mooning som har stått på lista i evigheter.
  Godt Arbeid!

   • Nope – ingen av Mooning, men man har jo Kindle -)
    Leselysten er blokkert av Ambjørnsen. Har så mange halvleste bøker liggende at jeg sverget på at jeg ikke skulle påbegynne noe som helst nytt før jeg var ferdig, men det går så tregt og er sååå mye skog.

 6. Jeg ligger elendig an til å oppfylle lesemålene mine i år, men for meg er glasset halvfullt og jeg sier meg fornøyd likevel. I dag krysset jeg av årets femtende tittel fra 1001-listen, og begynte på Mysteries of Udolpho. Jeg hadde forventet en mer tunglest og kjedelig bok, og ble positivt overrasket over den koselige og idylliske begynnelsen. Nå er jeg skikkelig spent på fortsettelsen. 52 bøker i år kan jeg bare glemme, så jeg får heller heie på deg!

  • 15 bøker fra 1001 – lista er ingenting å kimse av, spør du meg! Imponerende! Det er også godt å høre at Udolpho virker lovende, håper det fortsetter slik 🙂
   Jeg har store planer om å runde 52 bøker i løpet av denne måneden, jeg må bare få den store herlige lesegleden over meg igjen – snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s