Dokufeber

Jeg har for tiden et veldig ustabilt lesehumør. Det svinger fra de store lesegleders høyder den ene dagen – som for eksempel da jeg endelig mottok Laini Taylor sin nyeste – til det store, mørke og klissete hullet der all leselykke er forduftet – der jeg befinner meg for øyeblikket, tiltross for at jeg holder på med den etterlengtede ovennevnte romanen. For nå når jeg har Days of Blood and Starlight foran meg, klar til å bli slukt,  knuseelsket og klemt, så er jeg slettes ikke i noe som kan likne på fantasy – humør, overhodet! Jeg har i stedet utviklet en merkelig og sjelden trang til å lese dokumentarer, memoarer og biografier. Ikke fiksjon! Hva gir du meg!?!

Siden trangen er ganske så sterk, så har jeg gitt etter og gått til innkjøp av noen ikke – fiksjonsbøker:

 Stasiland av Anna Funder – fordi jeg tror det vil være spennende å lese om hva mennesker opplevde under Stasi, både motstandere og forkjempere.

Howards End is on the Landing av Susan Hill – fordi jeg liker bøker om bøker, og fordi jeg burde ha gjennomført et slikt prosjekt selv; lese og gjenoppdage bøker fra hyllene mine.

Girl Sleuth. Nancy Drew and the Women Who Created Her av Melanie Rehak -fordi jeg digger Nancy, og fordi det er alltid spennende å få vite mer om forfatterne bak denne serien.

Paris was Yesterday 1925 – 1939 av Janet Flanner – fordi Paris er en av mine favorittbyer, og fordi jeg snart skal tilbringe en deilig uke der og har behov for å synke inn i litt herlig parisisk atmosfære.

Books, Baguettes & Bedbugs. The Left Bank World of Shakespeare & Co av Jeremy Mercer – fordi Shakespeare & Co er verdens mest sjarmerende bokbutikk, og så ligger den i Paris!

Før jeg startet på dette innlegget så var planen å fortsette på Days of Blood and Starlight, men nå ser jeg at det ikke ville vært rettferdig ovenfor boka – jeg er ikke i humør til å lese den type bøker akkurat nå, og jeg vil ikke at det skal påvirke min opplevelse av den. Jeg kjenner at det river litt i samvittigheten min, jeg liker ikke å legge fra meg en bok, selv om det bare er for en liten stund, men det får jeg bare børste av meg. Karou, Akiva og Zuzana fortjener min fulle oppmerksomhet, og det skal de få – om litt. Kanskje den er noe for Paristuren min? En magisk historie er kanskje aller best å oppleve i en magisk by?

17 kommentarer om “Dokufeber

 1. Det høres lurt ut å la den vente. Jeg har også vært der at jeg har ventet på en bok et helt år og når den endelig kommer så passer det egentlig ikke å lese den. Jeg har ikke vært så flink å legge fra meg bøker tidligere og det har nok delvis ødelagt en del potensielt gode opplevelser. Jeg er forresten ikke i fantasy-humør for tiden heller. Har faktisk tenkt en del på sakprosa jeg kan ønske meg til jul, men ellers går det akkurat nå i mer realistiske romaner.
  Lykke til med sakprosaen og håper du snart får nyte Days of Blood and Starlight. Det er jo ikke så ille så lenge man ikke mister leselysten helt. Det er nok godt for hjernen å få prøve seg på litt forksjellige bøker;-)

  • Jeg har heller ikke vært noe flink til å legge vekk bøker som ikke har fenget der og da, men jeg har som mål å bli bedre. Det har jo egentlig bøkene fortjent også. Jeg begynte på Howards End is on the Landing i går kveld, og det var et godt valg. Jeg koste meg masse 🙂

 2. Den boken om Nancy Drew har jeg tittet på tidligere, så nå gleder jeg meg til rapport fra deg her 🙂 Selv vet jeg ikke helt om jeg er i dokumentar hjørnet, men jeg har kjøpt meg to bøker om Bonnie & Clyde for ikke lenge siden som jeg har veldig lyst til å lese.

 3. Jeg vet ikke om jeg vil si at jeg er i direkte dokumentarhumør for tiden, men det kommer seg definitivt. For to uker siden leste jeg en overlevelsesberetning fra Treblinka, og mye på grunn av den lå Hitlers Mein Kampf i posten i dag. Men jeg bladde litt i den tidligere i ettermiddag, og ble plutselig usikker på om ikke den likner mer på fiksjon enn dokumentar. Mannen er så sprø at det er vanskelig å anerkjenne at han har en plass i virkelighetens verden.

  Jeg gleder meg til innlegg om litt av hvert fra deg! Det er alltid moro når bloggere skifter beite for en stund:-)

  • Ja, nå storkoser jeg meg med Howards End is on the Landing, så det var nok lurt å skifte beite en periode 🙂 Mein Kampf har jeg aldri hatt noe stort ønske om å lese, men dersom du gjør det så skal jeg garantert lese omtalen din. Det lover jeg! Har du forresten muighet for å treffes i løpet av desember? Du må jo få julegaven din 🙂

 4. Kjenner meg litt igjen! Er litt inni en en dokuperiode selv og leser ikke-fiksjon (eller non.-fiction). Er vel sånn at alle går gjennom ulike leseperioder gjennom livet og noen ganger mister man den eller skifter «beite» og leser andre sjangere. For min del ligger «Ild» av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren litt å venter på bli lest videre,men vil vente til jeg får tid til å «nyte» den. Går jo inn i eksamensperiode og vil ikke stresse gjennom boken heller:)

  • Nei, stresslesing av bøker som vi egentlig bare vil kose oss med er ikke noe koselig. Jeg har lagt både Days of… og Ild på vent, for de fortjener virkelig å bli lest når jeg er i riktig humør.

 5. Vilken mysig blogg du har 😀 Jag har oxå en bokblogg men inte alls med samma atmosfär. Rekomenderar böckerna Divergent av Veronica Roth och The forest of hands and teeth av Carrie Ryan!

 6. Tilbaketråkk: # 11: Hvordan ligger jeg an?!? « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s