Bokkupp i Paris

image

I dag har jeg tilbrakt et par timer i min favorittbokhandel – Shakespeare & Co her i Paris. Planen var egentlig å ta noen bilder inne i butikken fordi den er helt fantastisk med bøker fra gulv til tak, eget leserom og andre små rariteter, men det var det ikke lov til. Så da blir det bilde fra utsiden i stedet.

image

Jeg merker at jeg blir litt overveldet av å se og kjenne på så utrolig mange bøker. Jeg plukker opp den ene boka etter den andre, legger de fra meg og finner noen nye. Jeg får lyst til å kjøpe alle de ulike utgavene av favorittklassikerne mine, men ender opp med å lytte litt til den indre stemmen som sier at: «Silje, du har to utgaver hjemme. Trenger du egentlig enda en?» Og selv om jeg faktisk kanskje har behov for nok et eksemplar, så velger jeg meg noen jeg verken har eller har lest.

image

Slik som Nancy Mitford sin Love in a Cold Climate og Kurt Vonnegut biografien And So It Goes (til mannen). Handlenett er også kjekt å ha, det samme gjelder for coverpostkortene fra Penguin. Så det.

image

Det morsomste av alt, i tillegg til å bade i bøker, er at du kan få stempel i alle bøkene du har kjøpt! Hvilken bokbutikk er din favoritt?

5 kommentarer om “Bokkupp i Paris

  1. ÅÅÅ så misunnelig jeg er på deg og den eksotiske juleferien. Bokhandling er bare smør på sjalusiflesket. Håper dere koser der glugghjel og fortsatt god jul!!
    (yay til Nancy Mitford)

  2. Jeg tror Shakespeare & Co er min favoritt bokhandel, jeg har kun vært der en gang, men var der da i tre timer! Kom ut med fire eller fem bøker, ohhh, heaven! Ogsom Ingalill sier YAY til Mitford, jeg digger den dama!

  3. Tilbaketråkk: Franske bokkjøp – eller historien om da jeg ble stanset i tollen på grunn av mystisk pakke!! « siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s