Denne fredagen…

… leser jeg Kafka på stranden av Haruki Murakami og jeg er helt betatt av det universet som blir skildret. Her er det katter, underlige hendelser og en stor kjærlighet til litteratur. Jeg elsker det!

image

Jeg elsker også omslaget til min utgave. Katten på bildet er helt prikk lik sønnen til Narnia; Ingmar. Han forsvant for to og et halvt år siden og det var helt grusomt. Jeg gråt i to uker i strekk og da jeg var ferdig med det så dro jeg i bokbutikken for å trøsteshoppe. Den første boka jeg kom over var nettopp Kafka på stranden, og siden den fikk meg til å tenke på Ingmar så fikk den bli med meg hjem.

Ønsker alle en fin helg!

16 kommentarer om “Denne fredagen…

 1. Skjønner at du plukket med deg bok på grunn av katten din som forsvant, men så bra at Kafka på stranden hadde katte på coveret slik at du fikk lyst til å lese den, for dette er en god bok. Jeg leste den for seks, syv år siden og likte den veldig godt. Selv om den er litt utypisk Gro med alle de underlige hendelsene som skjer underveis 🙂 Kos deg med boken og ha en fin lørdag. Klem 🙂

  • Ja, jeg koser meg virkelig med denne boka. Den er skikkelig snål, men så utrolig godt skrevet! Spennende karakterer også. God lørdag til deg og, Gro :-). Klem

 2. Er det bare jeg som har den følelsen, eller er det en stor overvekt av katte-elskere blant bokbloggere her til lands? 🙂 Jeg er også veldig glad i katter, og jeg kjenner veldig på den følelsen når en pus blir borte… Kafka på Stranden er en nydelig bok. Jeg leste boka for andre gang i fjor, og jeg kommer sikkert til å lese den igjen. Jeg er veldig glad i bøker med magisk realisme, og Murakami klarer virkelig å skape et univers som man, om man godtar premissene, virkelig blir sugd inn i. Kos deg meg boka!

 3. Føler veldig på det med å miste pus. Har selv mistet mine tre små i trafikken i løpet av de siste to årene…helt forferdelig. Nå prøver jeg å lære meg å leve uten pus…:/
  Denne boken ser ut til å være en jeg må få tak i – den hørtes spennende ut 🙂

 4. Jeg er SÅ glad i Haruki Murakami – det er fint du også liker han. En eksotisk, men samtidig gjenkjennelig og veldig fascinerende forfatter.

 5. Jeg syntes det er fint å lese om et bøkkjøp med en historie bak, selv om det var veldig leit å høre at Ingmar forsvant Murakami er et navn som vekker blandede følelser i meg, «alle» elsker ham, men hvis det viser seg å være noe i nærheten av den typen nonsens som «Alice i eventyrland» er så tror jeg ikke det er bra for blodtrykket mitt å lese bøkene hans.

 6. Ja, Ingmar etterlot seg et hull… Men jeg ser at Narnia har det bedre. Hun er nok en liten solopus ;-).

  Jeg er veldig glad i merkelige ting, så for meg er Murakami helt ypperlig 🙂

 7. Nydelig fin bokomslag!:) Trist å høre om katten din:( Snufs! Utrolig hvor glad man blir i disse søte lodne dottene med masse karakter:) Selv kan jeg ikke ha katt siden jeg har en samboer som er allergisk. Men det hjelper jo ikke at jeg har satt min elsk på disse herlige dyrene. Har da eid en fantastisk liten Tiger, savner han veldig til tider. Så man har de med seg hele livet 🙂 Håper da på en mirakelkur som gjør at jeg kan få meg en pus en gang!:)

  Tilbake til boken:) Elsker den! leser på den nå og storkoser meg:) Ha en fin kveld! Klæm!:)

  • De er jo en del av familien, disse puseluskene og jeg merker at jeg fremdeles savner Ingmar… Men Narnia er et godt eksempel på en ekte alenepus, hun liker ikke å dele menneskene sine med andre dyr og er blitt en svært kosete katt siden sønnen ble borte.
   Vi får krysse fingrene for at det dukker opp en mirakelkur mot allergi i fremtiden 🙂

   Ikke sant Kafka på stranden er fantastisk! Jeg storkoser meg. Ønsker deg en god kveld! Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s