Noen ganger…

… må bøkene sloss om oppmerksomheten med TV – serier. Jeg er nemlig en stor tilhenger av TV – serier på DVD – og nå Netflix – og kan fint finne på å se flere episoder på rappen. I tillegg ser jeg ofte favorittserien eller favorittepisoden om igjen og om igjen. Buffy er og blir min store, store favoritt, men også de andre seriene til Joss Whedon er blant topp ti. Av mer realistiske og provoserende serier, så er favoritten uten tvil The Wire – aldri før har jeg blitt så glad i «the badguys» eller blitt så forbannet på de som har ansvar for styre og stell.

De siste dagene har Irene Nemirovsky måtte vike noe for en ny seriedille. Jeg har nemlig så smått blitt hekta på … ehm… Pretty Little Liars… Her kan vi snakke om vanedannende! Og så er den spennende, full av intriger – og litterære referanser (og da må jeg jo bare smelte litt, ikke sant?). Pretty Little Liars er basert på bokserien med samme navn skrevet av Sara Shepard, og den handler om en vennegjeng på fem som mister kontakten etter at «dronningbien» Alison forsvinner. Et år etter forsvinningen begynner jentene å motta tekstmeldinger fra en som kaller seg A og som kjenner til saker og ting som bare jentene og Alison vet om. Hvem er denne A og hva vil h*n? Da liket av Alison blir funnet, så blir det også klart at det går en morder løs i byen. Er A morderen, eller er det bare en som vil at sannheten skal komme for en dag? Litt etter litt blir jentenes og Alisons hemmeligheter avslørt – ingen er så uskyldige som de virker.

Som nevnt ovenfor så er serien spennende og mystisk. Den inneholder akkurat nok cliffhangere til at du bare må se den neste episoden, og den er rett og slett litt sprø. Rollene spilles av skuespillere i 20 – årene som later som om de er 16, og de er nesten like troverdige som Brandon, Kelly og Dylan i Beverly Hills 90210 – med det så mener jeg at de er dyktige nok, men de fremstiller ikke akkurat den gjengse 16 – åringen. De hadde nok virket mer realistiske som 18 – 19. Men, men, det funket i Beverly Hills, og det funker her. Og så er alle storforbrukere av koffein! De har alle termokopper som de har med seg overalt, og kaffetrakteren er alltid på med nytraktet kaffe. Jeg roper høyt HURRA!!! for mine medkoffeinavhengige søstre i sjelen!! Jentene leser også sine klassikere; To Kill a Mockingbird, The Great Gatsby og Catcher in the Rye (på engelsk og fransk!) er registrert i den første sesongen – og det gjør meg så glad (selv om det er et godt stykke igjen til Gilmore Girls, men det er igjen en helt annen type serie). En siste ting som både er morsomt og litt urovekkende er at foreldrene i serien spilles av skuespillere fra serier som jeg så på da jeg var 15, 16 ++år – da de liksom skulle være på den alderen og litt til selv.. For eksempel spilles foreldrene til Aria av Holly Marie Combs og Chad Lowe, henholdsvis Piper fra Charmed og Jesse fra Life goes on -«Obladi oblada»(han som hadde HIV), mens moren til Hanna spilles av Laura Leighton fra Beverly Hills og Melrose Place. Jeg trøster meg med at det ikke er jeg som begynner å bli gammel, men at disse også var skuespillere i 20 – årene som portretterte yngre mennesker ;-). Så det.

15 kommentarer om “Noen ganger…

 1. Har lest de fire første bøkene i pll og vurderer å lese resten. Men må si at serien er et par hakk bedre enn bøkene (som regel er det omvendt). Men syns serien er mer avhengighetsskapende enn selve bøkene.

 2. Jeg har ikke verken sett eller lest PLL, men jeg slukte den første boken i forfatterens nyeste(? nyere enn PLL) serie The Lying Game. Så jeg vil anta at tv-seriene og bøkene har like høy underholdningsfaktor. PLL skal sees, jeg vet bare ikke helt når jeg får tid, nå har jeg nok med Idol egentlig(det er jo hele to kvelder i uka he he).

  Netflix er farlig greier(og jeg liker’e).

 3. Overskriften på blogginnlegget ditt er helt korrekt Silje, om du fortsetter den… «Noen ganger … er det helt ål’reit, in the mooooorning» 😀 (…at bøkene sloss om oppmerksomheten med andre ting, that is). Kos deg med TV serien du, jeg hadde en skikkelig hekt på Sons of Anarchy her ifjor og fikk gjort fint lite og ingenting annet. Kjenner ikke PLL, men forstår hekten! Enjoy!

 4. Jeg lar dessverre TV vinne over bøker ganske ofte. Det er rett og slett så mye enklere å la TV underholde seg enn å sette seg ned å lese. Da må ihvertfall bøkene være så underholdende eller spennende at jeg bare må lese i dem.
  Vi har skaffet oss både Netflix og HBO, og nå for tiden går det i How I Met Your Mother og Girls. I tillegg er det alle de seriene vi har fått, lånt eller kjøpt som Mad Men og Breaking Bad. Og ikke minst hele The Wire. PLL har jeg sett et par episoder og lest første bok. Jeg ble vel ikke helt frelst, men det er vel like greit siden det er så mye annet:-)

  • How I Met Your Mother er en av mine favorittserier 😀 Vi har sett alle som ligger på Netflix og nå lengter jeg sårt etter mer. Er dere fornøyd med HBO, Silje? Jeg har utrolig lyst til å få med meg resten av True Blood episodene som jeg mangler og ikke minst begynne på Game of Thrones!

   Sorry for kupping av kommentarfeltet ditt, siljeblomst 🙂

   • Joda, men har ikke brukt det så mye enda. Det positive er at helt nye filmer og episoder av serier ligger ute og det negative at det er et noe snevert utvalg. HBO har jo mange gode serier da og jeg gleder meg til sesong 3 av Game of Thrones! True Blood mangler jeg også siste sesong og så er det flere serier jeg ikke har sett som nevnte The Wire. Vi har sagt opp en haug med kanaler, så kan vi heller bruke pengene på både Netflix og HBO.

  • Gled deg til The Wire, den er fantastisk. Vi har ikke HBO ennå, vi får den ikke opp på TVen. Men jeg håper at det blir enklere etter hvert, for de har så mange gode serier 🙂

 5. Jaaaa. Jeg er akkurat nå på vei til Buffy-maraton. Vi skal se sesong 2 i løpet av et døgn. Det blir bra. Ellers er jeg midt i sesong 2 av Modern Family – det er veldig avslappende og morsomt med korte episoder. Sammen med mannen min er vi midt i Battlestar Galactica som jeg ikke helt klarer å bestemme meg for om jeg liker. Ellers takk for tips om Pretty Little Liars. :o)

  • Vi er ferdig med sesong to av Modern Family -kjempemorsomt :-). Buffy er fantastisk, og jeg også er stor tilhenger av Buffymaraton. Jeg liker Battlestar Gallactica kjempegodt, så jeg håper at du ender opp med å like den til slutt 😉

 6. Har du laget et sånt The Complete Silje Tv-serie Oversikt? Jeg savner det nemlig. Plukket opp mange tv-serie tips hos deg. Men ga opp Gilmore Girls etter fire sesonger eller noe. Det ble litt for platt.

  • Nei, det har jeg aldri tenkt på. Men det skal jeg jammen gjøre. Takk for tips :-). Synd at ikke Gilmore Girls ikke nådde opp men det er jo så mange gode serier at det er nok å ta av. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s