#2/2013: Hvordan ligger jeg an?!?

Mars er her! Den første vårmåneden! Jippi! Dagen ble feiret med gåtur i det fine været i kledd joggesko – det var glatt… For selv om sola er fremme og gradene på gradestokken viser plussgrader (deilig, deilig), så ligger fremdeles snøen – og alle vet jo at varmegrader + sol + snø = litt isete. Det gikk greit, altså, bare jeg kom meg ned trappa ute, så følte jeg meg atskillig tryggere. Men, dette innlegget skal ikke kun være en hyllest til vår og varmere tider, det skal også være en oppsummering av februar – for hvordan ble egentlig måloppnåelsen for årets korteste måned? Følg med!

februarlesestoff

I februar leste jeg fem bøker, og det betyr at jeg fortsatt kan nå målet om å lese 60 bøker totalt. Siden jeg brukte to uker pluss pluss på den ene av disse fem, så er fire lest i løpet av to uker – det er ganske kjapt til å være meg. Jeg er fornøyd! Sjangermessig så er jeg ikke fullt så variert som jeg var i januar. Tre av romanene var kriminalromaner, svært gode kriminalromaner må det sies, men det førte til at bøker i andre sjangre ble liggende. Jeg endte i allefall opp med å gi både Vredens tid av Stefan Tegenfalk, Metallmyk av Asle Skredderberget og De Usynlige av Stef Penney terningkast fem. Solide, spennende og ganske annerledes krim alle tre. Det ble også en 1001 – roman; lesesirkelromanen Storm i juni av Irène Némriovsky – jeg likte den veldig godt, ja, jeg tror faktisk jeg var blant dem som likte den aller best i lesesirkelen. Terningkast 5 og en stor lyst til å lese mer av denne franske forfatteren som led en tragisk skjebne i 1942. Romanen ble skrevet under krigen, men siden den ikke ble utgitt før i 2004, så kan jeg nok ikke gi meg selv et klassiker-kryss i februar…. Den aller aller beste romanen jeg leste i februar var uten tvil Faen ta skjebnen av John Green – jeg var  i utgangspunktet litt skeptisk til om jeg i det hele tatt burde lese denne, kreftbok og greier som den er – men plutselig satt jeg der og var helt oppslukt. En fantastisk og ærlig bok som jeg håper når et stort publikum i Norge (for i den engelskspråklige verdenen er den allerede en gigantsuksess). Terningkast 6 – egentlig 10 hvis det hadde gått an :-).

Som dere ser så likte jeg alle bøkene jeg leste i februar – det er så godt!

Jeg har selvfølgelig kjøpt bøker også; det har vært Mammut blant annet, men jeg har ingen oversikt over hvor mange – og ikke er det så farlig heller. De har vært ønsket og skal leses – snart.

Litt statistikk:

 • 10 av 60 bøker lest og omtaler skrevet om alle.
 • 3 av 6 1001 bøker.
 • 1 av 12 klassikere.
 • 1 av 6 dokufeber – bøker.
 • 1 av 1 Haruki Murakami
 • 1 av 3 serie – fortsettelser.
 • 0 av 1 Salman Rushdie
 • 0 av 1 Charles Dickens
 • 0 av 1 Neil Gaiman
 • 0 av 1 Shirley Jackson
 • 0 av 6 grafiske romaner

Konlusjon:  Siden jeg ikke har et eget krimmål, så er måloppnåelsen noe lavere enn i januar. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har lest 10 bøker tilsammen og at jeg har skrevet omtale av alle, samt 1001 bøker – målet mitt. Der er jeg allerede halvveis, men i mars må det bli full skjerpings på klassikere og grafiske romaner. 

I februar har jeg også hatt muligheten til å være sosial sammen med noen medbloggere. Elin, Line og jeg var på Forfatterne kommer på Gyldendalhuset og  fikk presentert flere av vårens bøker. Jeg kan bare si; bokbading er morsomt! Ellers så dro Elin, Rose – Marie og jeg for å se Les Miserables forrige uke, og den var kjempebra – jeg gråt og gråt og lot meg imponere av både skuespillerprestasjoner og sangferdigheter. Nå vil jeg lese boka.

Hvordan gikk februar for deg?

Ønsker alle en strålende vårmåned – nyt sola og snøsmeltingen!

6 kommentarer om “#2/2013: Hvordan ligger jeg an?!?

 1. Ja, det er herlig med vår og lysere dager! Årets korteste måned betyr lykke her i huset; bursdag som skuddårsbarn 🙂 Men oj! fem bøker i februar er jo fantastisk, og spesielt når du likte alle bøkene 🙂

 2. Det er mars og jeg nekter fremdeles å vandre utendørs uten brodder. Det er jo så isete og jeg er som en bambi på isen, men med brodder føler jeg meg litt trygger.
  Holder på å skrive oppsummering for februar jeg også. Blir vel lagt ut i morgen, håper jeg. Sliter litt med skrivemotivasjon, kjenner jeg.
  God helg! 🙂

  • Det ble i allefall for glatt med joggesko ;-). Men ellers har jeg faktisk klart meg uten brodder i vinter, normalt sett er jeg en Bambi jeg og. Gleder meg til å lese oppsummeringen din!
   God helg 🙂

 3. Jeg har brukt broddene mine så mye i vinter at piggene er slitt ned og gummien splintret, så jeg håper på hurtig snøsmelt og bar asfalt. Men jeg har levd nok marser til å vite at vinteren nok kommer snikende igjen. Broddene får sitte på noen uker til.
  Jeg blir så oppløftet når jeg ser alle disse listene rundt omkring som ligner på min egen, helt til jeg ser hvor kryssflinke og effektive alle er,,,
  , hos deg er det jo leserglede og framgang på alle hold, men jeg skal fremdeles ikke lese kreftboka, selv om jeg nå ser du gir den 10. Derimot har jeg ikke, som det kunne se ut som i Ireneinnlegget sluttet og ta tips fra deg – og det er fremdeles noen uker til jeg må levere Jentene fra balletten…..

  • Du er jo inspirasjonskilden til min oversikt :-). Jeg synes forøvrig at det ble litt få kryss denne måneden, selv om jeg har kost meg med alle bøkene.

   Faen ta skjebnen anbefaler jeg, og jeg er normalt sett helt allergisk for bøker om dødelige sykdommer generelt og kreft spesielt. Men den var bare helt genial.

   Og hurra for brodder – selv om jeg hele tiden glemmer dem igjen på jobben…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s