Endelig!

image

For en stund tilbake skrev jeg om Morkel Mosetuss og den fantastiske bildeboken I Morgentåkedalen av Jan Deberitz og Ronald Jakobsen. Denne boka var, sammen med Ruffen og Serafin, min store barndomsfavoritt. Jeg elsket de duse, mystiske og underlige tegningene og den spennende og litt skumle historien, og som voksen har jeg hatt et stort ønske om å finne igjen et eksemplar. Det har vist seg å være vrient – til nå. For nå har Cappelen Damm gitt ut boken på nytt, og jeg hentet min splitter nye, forhåndsbestilte utgave i dag. Den er litt ekstra skinnende,  synes jeg, og det var med litt skrekkblandet fryd jeg åpnet boken – ville den være like magisk for den voksne Silje som for lille Silje? Svaret er et høyt og rungende JA! Nå gleder jeg meg bare til å dele denne fortryllende og flotte leseopplevelsen med elevene mine – og så håper jeg at de blir like betatt av Morkel og jakten på kjempesoppen som det jeg ble.

image

Har du lest I Morgentåkedalen?  Og hvilke bøker var dine favoritter som barn?

8 kommentarer om “Endelig!

  1. Jeg hadde ikke boken selv, men mener jeg leste den flere ganger hos ei venninne (og muligens på skolen). Husker bildene godt, mener også å huske at jeg syntes den så litt skummel ut første gang jeg så boken.

    En av mine favoritter er Janos (husker ikke forfatter). Så plutselig at den skulle gis ut igjen, men fant den ikke når jeg googlet dessverre.

  2. Jeg husker denne boka veldig godt fra barnehage-dagene. I voksen alder kan jeg sette pris på de vakre bildene, men jeg husker at jeg som liten syntes de var veldig skumle. Det er noe med stemningen… 🙂

    Mine favoritter som barn var Serafin, Sjøormen ruffen, Jason (med den travle mammaen) og Janosch’ lille tiger og bjørnen. Jeg var også veldig fasinert av Sølvpilen (tegneserien) i yngre dager.Den vekket lesegleden 🙂

  3. Der minnet du meg på at jeg må huske å ta med meg denne neste gang er jeg innom en bokhandel og handler! Jeg elsket denne boken som ung, men versjonen vi har hjemme hos foreldrene mine er lest i filler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s