Bokbloggerprisen 2014!

Etter fjorårets suksess med det første bokbloggtreffet, så samlet hele bokbloggtreff – komiteen seg den 26. januar for å starte planleggingen av et nytt treff! En suksess må jo gjentas, ikke sant? Under en bedre middag ble det diskutert og plutselig ble det kastet ut en idè – hva om vi, norske bokbloggere, kunne nominere og stemme over bøker vi hadde lest året i forveien for så å kåre en vinner – hva om vi rett og slett skapte en bokbloggerpris?

For å gjøre en lang (ikke så lang, egentlig) historie kort; dette  var en idè vi tente på alle sammen. Og samme kveld ble BOKBLOGGERPRISEN innstiftet av Line, Lise, Gro, Rose – Marie, Elin og meg. Og nå, etter møter, diskusjoner og gode innspill fra Clementine, er vi klare for å presentere prisen for dere.

Vi ønsker at Bokbloggerprisen skal være en pris der vi fokuserer på og inspirerer til lesing av norsk samtidslitteratur, og vi har, for å sikre at ingen sjangere føler seg  forbigått valgt å dele den inn i to kategorier:

  • Årets norske roman – som også inkluderer kriminalromaner.
  • Åpen klasse – som inkluderer barne – og ungdomsbøker, bildebøker, dokumentarer, novellesamlinger og lyrikk og mye mer.

Et annet formål med prisen er at vi ønsker å skape bevissthet blant norske bokbloggere om hva vi leser av norsk litteratur, samt skape engasjement og diskusjon rundt norske bøker. Vi er mange mange bokbloggere i landet og vi leser mye forskjellig. Noen er velbevandret innenfor den nyere norske litteraturen, mens andre – som undertegnede – de siste årene kanskje har lest mest engelskspråklig litteratur. Tenk så gøy det blir om vi får til å skape et fellesskap der vi diskuterer og snakker om norske bøker i ulike sjangere – der noen er eksperter og andre er litt mer ferske, hvor vi kan lære av hverandre, få tips, nye forfatterbekjentskaper og kanskje blir utfordret i forhold til nye og andre typer bøker enn det vi vanligvis leser! Jeg kjenner at jeg er inspirert allerede, og har store planer om å få en større oversikt over hva som har kommet og hva som kommer ut av norsk litteratur i 2013. Jeg vil utforske, prøve nye ting – og ja, jeg har allerede noen for meg ukjente navn på blokka. Dette blir spennende!

Planen er at Bokbloggerprisen skal deles ut hvert år på Bokbloggtreffet, med første utdeling i 2014. Det er skal være en demokratisk og uavhengig pris, og vi har ikke noe mål om at den skal konkurrere med andre litteraturpriser.  Men hvorfor går vi ut med informasjon så tidlig? Jo, det er fordi at prisen gjelder for bøker som er gitt ut for første gang året før; altså bøker som er gitt ut og blir gitt ut i løpet av 2013. Vi vil komme nærmere tilbake med mer informasjon om selve nomineringsprosessen, men det kan være lurt å allerede nå ha prisen i bakhodet. Neste gang dere leser det som bare MÅ være årets aller aller beste norske roman, så er det bare å skrive tittelen ned og ha den klar til nomineringen starter. Lurt, ikke sant?

Som sagt, mer informasjon om nominering kommer etterhvert, det samme gjelder for avstemmingen når kortlisten er klar. Frem til da, så håper jeg og resten av komiteen at det er mange som tenner på dette sammen med oss, og at det blir en spennende og, for mange, en litt annerledes lesevår/sommer/høst! Jeg gleder meg!

Les mer om prisen på Bokbloggertreff – bloggen, Facebooksiden og selvfølgelig på resten av komiteens blogger.

Årets bokpus? (Ja, sier den stolte moren ;-))

Årets bokpus? (Ja, sier den stolte moren ;-))

8 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2014!

  1. Så det til Elin men sier det til deg også, et fantastisk flott initiativ fra dere, dette blir spennende og gøy å være med på. Jeg skal i hvertfall ha prisen i bakhodet når jeg skal velge ut bøker resten av året.

  2. Tilbaketråkk: Boknyheter #31 | Julies bokbabbel - litteratur og småprat

  3. Tilbaketråkk: #5: Hvordan ligger jeg an?!? | siljes skriblerier

  4. Tilbaketråkk: Bokbloggtreffet 2013 | Julies bokbabbel - litteratur og småprat

  5. Tilbaketråkk: Boknyheter #31 | Julies bokbabbel - litteratur og småprat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s