27.januar 1866 ankommer Walter Moody

…Hokitika, New Zealand. Han ønsker, som så mange andre, å prøve lykken som gullgraver.

Han leier seg et rom på Crown Hotel, og på kvelden ønsker han å ta en drink og slappe av i røykesalongen. Det blir det ikke noe av, for der inne møter han en gruppe på 12 lokale menn som forsøker å finne ut hva som skjedde den kvelden da den prostituerte,  opiumsavhengige Anna Wetherell ble funnet omtåket midt i en vei, den søkkrike ungutten Emery Staines forsvant og einstøingen Crosbie Wells trakk sitt siste åndedrag.  Henger disse hendelsene sammen? Eller er det bare en tilfeldighet? Og hvem er egentlig Francis Carver og den mystiske fru Wells?

image

Jeg har lest årets Bookerprisvinner; The Luminaries av Eleanor Catton.  Og dette var et lite sammendrag av hovedpremissene – illustrert, selvfølgelig.

7 kommentarer om “27.januar 1866 ankommer Walter Moody

  1. Nå skjønner jeg at illustrasjoner er akkurat hva denne boken manglet. Og fortrinnsvis dine! Kjempeartig 🙂 Likte spesielt tegningen fra The Crown Hotel og de tolv mennene – med Moody i hjørnet 🙂

  2. Fantastisk! Elsket bilde av Anna -), absolut verdt sine 1000ord.
    Og 1000 ord burde jeg også bruke i denne unskkyldningen.
    SILJE, vet du hva jeg glemte – og ta med bok til deg på julebordet. Premieboka di, Freedom. Den lå i kofferten og alt – i hele helga lå den der – og jeg innså ikke at jeg hadde glemt å ta den med før jeg pakket ut nå for noen minutter siden. Jeg bøyer mitt hode og godtar enhver transportmulighet du nå velger. Vil du ha innpakningspapir med engler eller hele boka på kindle istedet – just say the word. Som jeg sa tidligere idag – jeg fortjener ikke flere festligheteter.

  3. Tilbaketråkk: The Luminaries av Eleanor Catton – noen tanker. | siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s