Prosjekt leselyst #2: Sci – fi.

Januar ser ut til å bli den måneden der nesten alle lesemål blir satt til side til fordel for lystlesing. Det funket godt med krim, og jeg tror ikke at jeg kunne valgt en bedre kriminalroman enn Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk til å tenne lesegnisten igjen. Jeg valgte jo nettopp denne fordi jeg hadde stor tro på at den ville være riktig krim for meg, men jeg er faktisk overrasket over at den engasjerte meg så mye som den gjorde. Overraskelser er bra!! Mer om Bjørk sin roman kommer forhåpentligvis i løpet av neste uke.

Som sagt, så er lesegnisten tent, og målet nå er å gi den næring slik at den blusser opp og holder seg – eller, strengt tatt så er målet at den blir til en stor flamme som mulig – men jeg får ta det gradvis. Uansett,  neste sjanger ut er sci – fi! Jeg elsker gode sci-fi filmer og TV -serier, og i 2014 har jeg planlagt å få lest flere sci- fi bøker også. Siden jeg er en novise – og har en leselyst som trenger mye pleie og omsorg for tiden, har jeg valgt meg en roman som jeg tror lener seg godt mot den lettere siden innenfor sjangeren. Jeg klasker ikke til med Asimov, Lessing og Herbert sånn i første omgang; men begynner forsiktig med Brandon Sanderson sin nyeste roman:  Steelheart.
image

 

Sanderson er mest kjent som fantasyforfatter, og har blant annet skrevet Mistborn -triologien og de enkeltstående romanene Elantris og Warbreaker. Både Lise og Elisabeth har lest bøker av ham, og det kan se ut til at romanene hans er litt «hit and miss». Jeg er allikevel nysgjerrig nok til å gi ham en sjanse, og siden Steelheart handler om en verden der noen utvalgte få har fått superkrefter, så måtte det bli den. Jeg elsker superhelter og superskurker!

Her er beviset – jeg har en Marvel – genser! Dessverre hadde de ikke flere X – men (FAVORITT!) – gensere igjen i min størrelse.

superhelter

Vil du vite mer om Sanderson sine bøker? Sjekk her:                                                                    Lise har skrevet om det meste: The Rithmatist, Warbreaker, The Way of Kings, Elantris, Mistborn 1, Mistborn 2 og Mistborn 3.                                                                                         Elisabeth har skrevet om: Elantris og Warbreaker.

15 kommentarer om “Prosjekt leselyst #2: Sci – fi.

 1. Du er ikkje den einaste som driver med lystlesing. Eg les alt eg kjem over (noko som har resultert i 13 leste(/høyrte bøker), men svært lite som kan målas i lesemål for 2014. Stå på, Silje, så kjem leseflammen sterkare enn på lenge:-)

 2. Godt å høre at leselysten er tilbake. Jeg vet hvor forferdelig det er når den er borte.
  Og jeg må si at jeg digger bokomslaget som er på bildet 🙂 Kos deg med leselysten og håper at den blir 🙂

 3. Viktig å pleie leselysten! Mye viktigere enn alskens rare mål! Jeg har snudd helt på flisa og er inne i min tredje 1001-bok for januar.. Aldri skjedd tidligere, men her må jeg følge lysten jeg også. Det er viktigst. Nå henger den tilfeldigvis sammen med målet, men det er en sjeldenhet. Jeg har ikke lest noe av forfatteren din. Skal bli spennende å høre om du liker boka 🙂

  • Ja, det er det :-). Morsomt at du er så godt i gang med 1001 -lesingen, da! Jeg har planer om å kjøpe Kain, det høres ut som en morsom roman.
   Forløpig liker jeg Steelheart godt, den er full av action, superskurker og har en interessant verden. Tror jeg kommer til å fise igjennom den på null komma svisj 🙂

 4. Jeg lar tilfeldighetene råde og leser også bare krim – mil fra lesemål og planer. Til og med krim som ikke er fantastisk og derfor fort kan komme å sette leselysten i fare. Jeg er nå på min 4 Nygårdshaug siden desember – og han er virkelig morsom, litt tegneserieaktig om vin og drap. Den siste Harlan Coben jeg hørte var så dårlig at jeg måtte bare høre den ferdig – mer for et eksperiment å regne -)

  • Nygårdshaug er god og litt rar – i allefall de med Drum og Skarphedin Olsen. Harlan Coben synes jeg er veldig bob-bob. Noen er veldig spennende, mens andre er skikkelig teite og forutsigbare. Han er litt som en mannlig Mary Higgins Clark :-). Hva ble konklusjonen av eksperimentet?

   • Konklusjonen? Den var akkurat som dårlig på cd15 – som jeg visste den kom til å være på cd1. Jeg er helt enig i bobbob dommen din. Jeg har hørt 3 lydbøker av mannen i januar, 2 var ok og småspennende, ihvertfall nok til at jeg gjerne hørte flere, men denne siste var verre enn…. Allegiant -)

   • Jeg har ikke lest Allegiant ennå… men har fått med meg at det er mange som ikke likte den noe særlig. Siden jeg likte bok nummer to, så håper jeg at denne siste også vil falle litt i smak. Håper, håper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s