#1/2014: Hvordan ligger jeg an?!?

2014 flyr av sted, og vi er allerede i gang med februar. Det betyr at det er på tide med en IMG_20140202_190226liten oppsummering av måloppnåelsen i januar. Uten å røpe for mye kan jeg beskjemmet hviske at jeg nok ligger på nivå 1 (der nivå 3 er høyest), noe som betyr at det er store rom for forbedringer. Det kan bare gå fremover!

Jeg gikk inn i det nye året bryggende på en gryende lesesump, og siden jeg ikke tok mine forholdsregler gikk det ikke lenge før mangelen på leselyst hadde satt seg fast som en kjedelig og langvarig vinterforkjølelse. Det har, naturlig nok, resultert i at antallet leste bøker er ganske sørgelig, men jeg trøster meg med at innholdet var bedre enn som så.

Helt siden jeg leste Catcher in the Rye i september, har jeg verket innvendig etter å lese mer Salinger. Det er noe med den distinkte, skravlete og velformulerte skrivestilen hans som jeg bare elsker, og da jeg var i Paris i jula gikk jeg til innkjøp av blant annet Franny and Zooey. Det er en bok som består av novellen Franny  og novellaen (veldig kort bok) Zooey, de to yngste barna i den eksentriske familien Glass. Jeg likte begge historiene veldig godt, og det vil komme en anmeldelse når jeg har fått lest de andre historien om familien også.

Den andre boka jeg leste i januar var den vakre diktsamlingen Urd av Ruth Lillegraven, og det er en samling som jeg helt sikkert kommer til å ta frem igjen og igjen, kanskje bare for å lese et utdrag her og et utdrag der.  Siden den er en av de nominerte til Bokbloggerprisen, så skal den også samleses i mai. Det blir bra!

Så kom det noen uker der jeg bestemte meg for å lese A tale for the time being av Ruth Ozeki, månedens utvalgte Booker – roman i Clementines lesesirkel. Det fungerte ikke helt – selv om jeg likte boka veldig godt, og har planer om å fullføre den i løpet av måneden – så jeg måtte bare finne noe som kunne sparke i gang leselysten min igjen. Valget falt på Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk, og det fungerte ypperlig! Spennende sidevender!

Så, det er det jeg leste i januar – tre bøker. Ikke mye å skryte av kvantitativt, men siden jeg har likt alle tre bøkene veldig godt, så vil jeg si at det allikevel har vært en god måned kvalitativt. Og det er jo det aller aller viktigste. Ikke sant?

Statistisk sett, og særlig i forhold til årets målsettinger, så ser det dessverre ikke så oppløftende ut:

 • 3/42 bøker lest, 2 anmeldelser skrevet.
 • 1/10 klassikere.
 • 0/12 1001 – romaner.
 • 0/5 Dokufeber – bøker
 • 0/5 Sci – fi – bøker.
 • 0/5 i Bokhyllelesing – prosjektet, men 2 OTS – bøker lest.
 • 0/1 bok på fransk.
 • 0 Ulysses av James Joyce.
 • 0,5 Booker – nominerte fra 2013.
 • 3/6 Shortlisten til Bokbloggerprisen 2013 (men to av dem lest i 2013).
 • 0 norske 2014 – bøker

Jeg lar bare tallene tale for seg, jeg…..

Selv om ikke leselysten har vært på topp, så har det allikevel vært mye spennende og gøy som har skjedd på litteratur – og sosial – fronten! Etter en spennende nomineringsrunde satt vi i slutten av måneden igjen med tidenes aller første kortliste til Bokbloggerprisen. Samlesingen av første bok er allerede i gang.

Onsdag var Gro og jeg på bokkikker – tur på Eldorado, med påfølgende kafekos, mens på torsdag tok Elisabeth og jeg turen til Chateau Neuf og Boktorsdag med Bokmerker.org. De snakket blant annet om bokhøsten 2013. Her tok de frem noen av mine favoritter fra i fjor (god smak ;-)), og jeg satt opp enda flere på den evig voksende ønskelista mi.

Bokmerker.org

Bokmerker.org

Ja, og så gråt jeg meg igjennom filmatiseringen av Marcus Zusak sin Boktyven sammen med Rose – Marie og Line fra MoonStars bokverden. Nå må jeg bare få lest romanen.

Hvordan har din lesemåned vært?

12 kommentarer om “#1/2014: Hvordan ligger jeg an?!?

 1. Virker som en fin lesemåned, Silje! Du har jo rett, kvalitativt over kvantitativt er å foretrekke. Fint at du har kost deg masse med det du har lest, det er utrolig viktig. Så får det heller være at ikke alle lesemål slår til… (kjenner meg litt igjen der, altså). Ønsker deg en fin februar!

  • Takk for hyggelig kommentar, Hedda. Ja, jeg har jo lest bøker jeg har likt, men må nok prøve å være litt mer målrettet i februar ;-). Leselysten er på plass, så da kan jeg gå løs på noen utfordringer også.

 2. Jeg kjenner meg så godt igjen her! Etter å ha lest (altfor?) mange bøker i jula så tørka leselysten inn sånn 1. januar og det har vært skrint siden. Og de bøkene jeg har lest er kanskje ikke de jeg vil skryte mest av… Men satser på at det hjelper med februar og mer sollys, har iallefall kommet godt i gang med «Eg vil at nokon skal vente på meg» av Anna Gavalda. God leselyst!

 3. Så misunnelsesverdig boksosial du har vært. Jeg vil også gå på kafe, spiser dere kake. Jeg kjenner sterkt behov for å ga sammen med kakespisere som spiser mer enn meg. Egen umettelig må til livs. Jeg hoppet over Ozeki, men har en halveis plan om å lese Harvest, før eller siden må jeg jo lese noe annet enn krim. Håper lesetørken er kurert for denne gang.

  • Jeg merker meg at du ikke er misunnelig på alle kryssene jeg har fått ;-). Nei da.
   Jeg vil gjerne at du blir med og er boksosial også, og selv om vi foreløpig ikke har spist kake, så kan vi godt begynne med det. Jeg kan si i fra neste gang, jeg :-).

 4. Er det fysisk mulig å gå på kafé uten å spise kake? Fascinerende.

  Kvalitet over kvantitet, alltid – selv om jeg noen ganger sliter med å huske det selv. Dessuten har du jo veldig godt kryssutbytte på det du har fått lest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s