Helgelesing

De to siste årene har jeg hatt et mål om å lese noe av Dickens,  og jeg har feilet stort. I år bestemte jeg meg derfor for ikke å ha noe bestemt forfattermål – og da kan dere kanskje gjette hva som skjedde?

image

Jupp – Dickens skjedde! Mest tilfeldig, egentlig, men Bleak House er den Dickens – romanen jeg har vært mest nysgjerrig på,  og da jeg så den i pocketutgave i går måtte jeg kjøpe den. Og starte lesingen nesten umiddelbart.

Bleak House er en monsterbok på hele 1070 sider, men med en gang jeg ble vant til skrivestilen – masse innskutte bisetninger som farer av gårde på ville veier – så ble jeg hekta! Historien er spennende og rik og karakterene er både rare,  mystiske, sjarmerende og morsomme.

Jeg gleder meg til å lese videre!

Har du lest noe Dickens,  og hvilken bok er da favoritten din?

14 kommentarer om “Helgelesing

 1. Har ikke lest denne, men har lest A Tale of Two Cities eller To byer som den heter på norsk. En av mine største favoritt bøker, kanskje jeg skal lese denne en gang også. Har sett filmatisering av denne tror jeg. Ha en god helg 🙂

 2. Min foreløpige favoritt er Our Mutual Friend (Vår felles venn). Nydelig skrevet, og for nokre historier:-) Bleak House liker eg og godt, og filmatiseringa frå 2005 er to die for;-)

 3. Jeg er også en av dem som til stadighet ønsker å lese mer av Dickens, men så langt er det bare «Store forventninger» som faktisk er lest. Til gjengjeld koste jeg meg så utrolig med den at jeg har lest den to ganger, eier den i tre utgaver, har lånt den bort til alle som ikke har sagt brutalt nei og gitt bort hittil fem eksemplarer. Ser fram til å lese hva du synes om «Bleak House», og gi gjerne lyd før du begynner på neste Dickensbok – kanskje jeg blir med!

  God helg!

  • Jeg tror at den neste blir enten Store forventninger eller Vår felles venn. Jeg skal si i fra dersom det blir den sistnevnte :-).

   Morsomt å høre at du likte Store forventninger så godt, og at du eier tre utgaver (ulike?)!

   God helg til deg og, Hedda 🙂

   • Ja, gjør gjerne det! Kom forresten på at jeg har lest «Et julekvad» også, men fordi den er så kort, forbinder jeg den ikke helt med Dickens likevel. For meg er han mesteren av lange, komplekse fortellinger.

    Har sjølsagt tre ulike utgaver ja, den fineste er praktboka til CLE med gullsnitt;) God les videre!

  • Jeg leste Oliver Twist for mange år siden, og jeg lurer litt på om det var en forkortet versjon? Jeg kommer definitivt til å lese mer Dickens, for jeg er helt oppslukt av Bleak House 🙂

 4. Jeg har lest fem Dickens (David Copperfield, Oliver Twist, The Mystery of Edwin Drood, Great Expectations og A Christmas Carol) men innbiller meg til stadighet at jeg har lest mange flere: måtte sjekke og dobbeltsjekk mange ganger før jeg turte å kommentere. David Copperfield er helt uten tvil den jeg har likt best – mye fordi den var den første jeg leste en gang i tenårene, ungt og påvirkelig sinn.

  Jeg har tenkt å få lest Bleak House og/eller The Old Curiosity Shop i løpet av året, men klarer ikke helt å bestemme meg for språk og format… Eller finne mursteinssmotivasjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s