Hustvedt – prosjektet: Jeg er i gang.

image

Som tittelen på innlegget forteller,  så er jeg nå i gang med prosjektet med å lese Siri Hustvedt bøker. Jeg har valgt å starte med hennes debutroman Med bind for øynene.

Så langt er jeg veldig fornøyd med dette valget. Med bind for øynene er veldig god,  og jeg tar meg i å lese den sakte. Jeg stopper opp,  må fordøye det jeg har lest, tenke og knytte det jeg nettopp har lest opp mot hovedtemaet identitet og dets foranderlighet.

Selv om jeg også liker å lese bøker med mye handling, der jeg freser gjennom sidene i høyt tempo, så er det også veldig godt med romaner som krever mye av meg som leser.  Og Hustvedt sin debutroman er helt klart en slik bok. Jeg opplever at handlingen i romanen setter seg bedre fast i min bevissthet når jeg må bruke mer av meg selv, mer av mine erfaringer som leser gjennom mange år, mens jeg fordøyer og reflekterer rundt det jeg nettopp har lest.

Den gir meg også en helt annen ro enn det jeg får når jeg hesebleser meg gjennom en sidevender. Og selv om jeg som sagt også liker å lese den typen bøker, så er alt til sin tid, avhengig av hva jeg ønsker av lesingen der og da. Akkurat nå trenger jeg Hustvedt.  Det liker jeg.

12 kommentarer om “Hustvedt – prosjektet: Jeg er i gang.

 1. Godt at du fikk deg en fin start på prosjektet ditt. Jeg skjønner at dette ikke er bøker for meg, for hvis jeg må lese sakte for å skjønne hva jeg leser, så sliter jeg litt. Følger spent med videre på lesingen din, og gleder meg til du skal kåre den beste av bøkene 🙂

 2. Har lest en bok av henne «Sommeren uten menn», husker jeg likte den og kunne tenkt meg å lese mer av henne, men først skal jeg bli kjent med Jane Austen og noen av hennes bøker. Lykke til med prosjektet, det skal bli spennende å følge med.
  Jeg er innom bloggen din med jevne mellomrom men er litt sløv med å legge igjen kommentarer, skal skjerpe meg litt.

  • Takk, Beathe :-). Jeg er nå ferdig med Med bind for øynene og vingler mellom å lese en ny Hustvedt- roman eller Mansfield Park av Austen. Jeg vil helst fortsette med Hustvedt, for det var så bra.
   Hvilken Austenroman har du bedtemt deg for å begynne med?
   Jeg er sløv med å kommentere hos andre selv for tiden, så du må ikke tenke på det 🙂

 3. Jeg tenkte at jeg skulle begynne med «Fornuft og følelse», deretter «stolhet og fordom» og «Emma», jeg skal ha litt fokus på 1001 bøker og har endelig meldt meg på lesesirkelen til Line.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s