Hustvedt – prosjektet. Bok to.

I helga leste jeg ut Med bind for øynene, Siri Hustvedt sin debutroman. Og den falt virkelig i smak! Jeg har tre sider fylt med notater og tanker, og håper at jeg får samlet dem til en mer strukturert tekst i løpet av få dager.

image

Egentlig burde jeg ha lest Mansfield Park av Jane Austen nå, men jeg har ingen ønsker om å forlate Hustvedt sitt litterære univers ennå. Derfor har jeg hoppet rett videre til hennes roman nummer to: The Enchantment of Lily Dahl. Bare fordi jeg kan, og vil.

Dette sier baksideteksten om boka:

Lily Dahl is a heroin of the old school: tough, beautiful and brave. A nineteen-year-old waitress and aspiring actress living in Webster, Minnesota,  she becomes enchanted by an exotic outsider – an artist from New York. Drawn into a world of erotic adventure, she finds herself the target of mysterious acts of madness as she strains against the confines of small – town life.

Allerede nå kan jeg se enkelte likheter med den forrige romanen,  og jeg er spent på om Hustvedt utforsker disse temaene videre i denne.

Hva leser du denne uka?

4 kommentarer om “Hustvedt – prosjektet. Bok to.

 1. Siri Hustvedt er veldig interessant forfatter, og det er spennende å lese om prosjektet ditt! «Det jeg elsket» gjorde stort inntrykk på meg, og jeg er veldig spent på hva du vil synes om den romanen. Akkurat nå leser jeg Bill Brysons førnøyelige «1927 – En sommer i Amerika.» Jeg har ikke lest noe av Bryson før, men jeg er glad for at han har skrevet mye. For dette er fornøyelig lesing! 🙂 Ønsker deg en god uke videre!

 2. Har ikke lest noen av bøkene til denne forfatteren, men takk så mye for tips 🙂 Akkurat nå leser jeg den siste boken i Gone-serien av Michael Grant.
  Håper du får en fin leseuke 😀
  – Siri

 3. Jeg har hatt Siri Hustvedt på leselisten litt vel lenge. Jeg så bøkene hennes i bokhylla på biblioteket og tenkte at de vil jeg lese, når jeg har lest det jeg har. Og så datt det hele ut igjen. Me njeg vil fremdeles gjerne lese dem 🙂 Jeg holder på med forfatterskapet til Simon Stranger. Jeg har falt helt pladask for måten han skriver på. Men bøkene hans får meg til å tenke såpass mye at jeg må ha pause med «noe helt annet» innimellom 🙂 Ønsker deg en fin dag, Silje!

  • Det er spennende å utforske et helt forfatterskap, men jeg regner med at jeg må ta en pause og lese noe annet etterhvert. Jeg har ikke lest noe av Stranger ennå, men en gang 😉
   Ønsker deg en fin dag også, Astrid Terese!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s