IRIS & LILY – ET VENN – DIAGRAM

Et Venn – diagram er et diagram der man setter en eller flere mengder sammen slik at man får oversikt over likheter og forskjeller mellom mengdene. Vi tegner diagrammet som to – eller flere – sirkler som overlapper hverandre. Delen der sirklene overlappes viser fellestrekkene.

Diagrammet fungerer godt når man for eksempel skal sammenligne personer, begivenheter eller tekster.

Hilsen norsklæreren 🙂

I mitt Hustvedt – prosjekt er jeg halvveis i roman nummer to: The Enchantment of Lily Dahl, og siden jeg har Med bind for øynene friskt i minne, så er det umulig å ikke sammenligne disse to historiene.

Frem med Venn – diagrammet!

image

Som dere ser så er det flere elementer som går igjen i begge romanene, til tross for at de er svært ulike i blant annet formen og bruk av synsvinkel.  Identitet er sterke temaer i begge, og jeg synes det er veldig interessant at romanene starter med at hovedpersonene observerer en mann i et vindu over gata.

Flere tanker om romanene kommer i anmeldelsene i løpet av neste uke.Dette var bare et morsomt eksperiment.

12 kommentarer om “IRIS & LILY – ET VENN – DIAGRAM

  1. Det var et stilig ekspriment. Jeg savner av og til måter å få satt tankene mine i system når jeg skal skrive om bøker, så det var en veldig fin måte å sammenligne på!

  2. Skulle ønske jeg var dreven på slike ting, men jeg klarte så vidt å beherske mindmaps da jeg var elev/student, så dette overlater jeg til deg. Du er jo norsklærer, så tror du har mer tålmodighet og system i slike saker 🙂

    • He he :-). Barn lærer disse strategiene mye tidligere nå enn det vi gjorde, så da blir de mer naturlige hjelpemidler også. Veldig kjekt for å sortere tanker og ideer.

    • Takk, Mari! Strategier som tankekart, Venn – diagram o.l er veldig kjekke. Takk og pris lærer elever om ulike strategier tidlig slik at de blir godt kjent med dem og kan bruke dem på ulike måter. Jeg tror ikke jeg lærte å bruke dem før på videregående selv…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s