Hustvedt – prosjektet: Når du ser meg.

Etter et lengre opphold er jeg igjen klar for å utforske  Siri Hustvedt sin litteratur. Sammen med Hedda skal jeg denne uka lese hennes fjerde roman Når du ser meg ble gitt ut i 2008 og den handler  om Erik som sammen med søsteren må rydde etter sin avdøde far. Blant papirene hans finner de et brev fra en ukjent kvinne som gjør at de mistenker at han var innblandet i et mystisk dødsfall i sin ungdom. Søsknene bestemmer seg for å finne ut hvem denne kvinnen er, noe som fører til at gamle hemmeligheter  kommer til overflaten og familiens sår blottlegges.

image

Jeg gleder meg til å ta fatt på denne romanen. Noe av det som har fascinert meg aller mest med Hustvedt sine romaner at hun sentrerer rundt  flere av de samme temaene i de ulike bøkene, samtidig som hun også skaper noe helt nytt, noe helt særegent. Det er som om hun tar en idé og prøver å belyse den fra mange ulike vinkler og forskjellige narrativer. Jeg ser virkelig frem til å lese mer!

Hva skal du lese denne uka?

8 kommentarer om “Hustvedt – prosjektet: Når du ser meg.

 1. Hei Silje, jeg gleder meg til å ta fatt på boka! Men jeg må innrømme at jeg ligger etter skjema på grunn av alt fra masteroppgave til juleforberedelser og sjuke barn. Du må bare lese, jeg kommer diltende litt etter (det blir i år!), men Sandel må leses først. Forhåpentligvis rekker jeg begge bøker før julaften. Når tenker du å publisere innlegg? Skal vi legge ut samme dag/helg eller når vi er ferdige?

  • Hei 🙂 Ikke noe stress, jeg har ikke kommet ordentlig i gang ennå. Det hadde vært fint om vi kunne poste innleggene samme dag. Vi får bare se an når det passer 🙂
   Syke barn, masteroppgave og juleforberedelser – ja, det høres hektisk ut!

   • Hei Silje, vil bare si at jeg ikke har glemt deg og denne boka! Døgnet har rett og slett alt for få timer nå i førjulstida. Jeg leser fortsatt Sandel innimellom innpakking, kakebaking, vask og besøk, men regner med å komme i gang med Hustvedt i løpet av romjula. Håper det er i orden. Som jeg skreiv over, må du bare lese, og så kan vi gjerne publisere samtidig hvis du klarer å vente. Beklager nok en forsinkelse og riktig god jul!

   • Det er selvfølgelig helt i orden, Hedda! Det er mye som skal på plass før jul, og det er travelt for noen og enhver. Jeg har ikke kommet så veldig langt, så det er fortsatt fullt mulig at du tar meg igjen :-). Skal vi prøve å få publisert innlegget første helga i januar?
    Ønsker deg og dine en riktig god jul!

   • Nå er jeg endelig i gang med boka! Må bare beklage treiginga atter en gang, men nå har vi vært sjuke hele gjengen, og det har tatt på. Så langt liker jeg boka godt, og blogging til neste helg virker overkommelig.

    Og riktig godt nytt år, Silje! Jeg ser fram til å følge deg og bloggen din videre i 2015.

   • Det går så bra, Hedda! Håper jula har vært god til tross for sykdom – jeg tror det har vært mye basiller og virus i omløp denne jula – så jeg er glad for at jeg har sluppet unna :-).
    Glad for at du liker romanen! Det gjør jeg og, selv om jeg har brukt lang tid (det går fort når jeg først setter meg ned).
    Godt nytt år til deg og, Hedda! Gleder meg til å følge deg og bloggen videre!

 2. Jeg har begynt på to nye bøker denne uka. «Soloppgang» av Victoria Hislop. Er litt nølende med denne for er litt redd denne kanskje er en dameroman (som jeg har litt angst for), men får bare prøve det. Man må variere lesestoffet også. Og jeg har begynt å lese i: «Ruby Redfort: Trekk pusten en siste gang» av Lauren Child, oppfølgeren til Ruby Redfort: Se meg inn i øynene som jeg leste veldig tidlig i år. Ved siden av leser jeg en bok bestående av samling vandrehistorier på engelsk av Jan Harold Brunvand.

  Med dette vil jeg ønske deg riktig god jul, Silje!:) Vet ikke hvor mye jeg kommer til å bli på nettet i jula, skal prøve å blogge litt, men sier god jul nå med det samme i tilfelle 🙂 Ikke alt går jo som planlagt, spesielt ikke i jula 🙂 Og hils Narnia fra Turbo 🙂 Jeg skal hjem til ham noen dager i jula (han bor jo hos foreldrene mine, torde ikke å ta ham med på en ny plass da jeg flyttet sommeren 2010, redd for at han ville rote seg bort og jeg ikke finne ham igjen). Men ser ham en gang i uka 🙂 Bor jo bare 20 min unna ham 🙂 God jul!

  • God jul til deg og, Ina! Håper du får slappet av og kost deg med familien, bøker og – ikke minst – nydelige Turbo! Narnia hilser selvfølgelig tilbake :-). (Hun ble innekatt da vi flyttet for fire år siden, jeg synes det er skummelt med trafikken her i Drammen kontra boligfeltet ved skogen vi bodde i tidligere).
   Jeg er spent på hva du synes om Hislop, jeg tror du har rett i at den er rn dameroman 😉

   Stor Juleklem fra meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s