Hipp hurra for jubilantene!

I år er det flere kjente og populære bøker som fyller ti år. Nettsiden BookRiot har linket til en oversikt,  og siden jeg har lest og omtalt (og gjort andre ting, kremt) flere av dem, tenkte jeg at jeg i den anledning kunne ha en liten, uhøytidelig lenke- og mimrefest.

Jubilant nummer en: Harry Potter and the half blood prince av J.K Rowling.
Denne leste jeg med en gang den kom ut sommeren 2005 og jeg har naturlig nok ikke skrevet noe særlig om den her på Skribleriene.  Dette er definitivt favoritten min i serien og slutten førte til at jeg nesten kom for sent på sommerjobben. 

Jubilant nummer to: Kafka på stranden av Haruki Murakami.
Mitt første møte med Murakami og hans ganske surrealistiske univers – en mann som kan snakke med katter?! Selvfølgelig var det noe for meg!  Romanen var hovedbok i Lines 1001-lesesirkel i 2013 og jeg har skrevet om den her.

Jubilant nummer tre: Twilight av Stephenie Meyer.
Grøss! Jeg har viet en del innlegg til hva man egentlig kan bruke dette makkverket til (*Unnskyld*). Hva med pakkepynt? Tegneark? Eller pakkepapir?

Jubilant nummer fire: Never let me go av Kazuo Ishiguro.
Fine, vonde, vakre boka! En av de aller vanskeligste bøkene å skrive om synes jeg. Den er så mektig, så foruroligende og treffer så hardt, så hardt. Les, les, les.

Jubilant nummer fem: Looking for Alaska av John Green.
Noen ganger lurer jeg på om dette kunne blitt min favoritt Green-roman hvis jeg hadde lest den først? Jeg vet ikke. Men jeg vet at jeg likte historien veldig godt.  Det er ikke mange som klarer å skildre ungdommer på en slik måte som Green.

Jubilant nummer seks: The History of Love av Nicole Krauss.
Dette var en av de aller beste romanene jeg leste i fjor – og da jeg snudde den siste siden begynte jeg å hulkegråte fordi det ikke var mer. Historien om Leo, Alma og de andre er så fin,  varm og nær – og trist, sår og vemodig. Ja, rett og slett fantastisk.

Har dere lest noen av disse – eller noen av de andre på lista?

image

Narnia er nettopp fylt 11 år - hipp hurra for henne også!

6 kommentarer om “Hipp hurra for jubilantene!

 1. Jeg har begynt på Harry Potter, i tillegg har jeg Kjærlighetens historie liggende, den klarte jeg ikke å lese i fjor, kanskje jeg skal prøve på nytt i år 🙂 Men jeg trodde ikke at Harry Potter var så «gammel» altså…

  Ha en fin søndag Silje 🙂

  • Nei, det er litt sprøtt at HP er så gammel – jeg føler meg ikke ti år eldre nå enn da jeg leste Half Blood Prince :-). Den første HP boka er vel 18 år nå, tror jeg!
   Håper du får lest Kjærlighetens historie i år, Gro. Begynte du på den i fjor?
   God søndag!
   Klem

 2. Her har jeg lest de tre øverste på lista. Husker jeg følte jeg måtte lese «Twilight» for å prøve og forstå hva alt oppstyret handlet om. En ting er sikkert – kvalitetslitteratur det er det ikke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s