Parissommeren 2015

La oss et lite sekund late som om dette er et lite innlegg for å komme i bloggemodus, og ikke en «Jeg vet at jeg har to lange blogginnlegg som henger, men siden lesing og NetFlix har holdt meg i ånde så har jeg ikke kommet ordentlig i gang, og et lite innlegg er bedre enn ikke noe»- post.

Ja? Nei?

Noe som ikke henger er planene for sommeren.  Tradisjonen tro flytter jeg ned til Paris, og det gleder jeg meg selvfølgelig masse til.

I år, som i fjor, skal jeg bo i 5 . arrondissement – også kjent som Quartier Latin. Sist hadde jeg Shakespeare & Co og Notre Dame som naboer,  denne gangen blir det  Jardin du Luxembourg  og Pantheon.

image

image

Det er alltid gøy å gå i fotsporene til forfattere og romankarakterer, og det er noe jeg har tenkt å gjøre i  sommer også. Enn så lenge har jeg lest Therese Raquin av Zola, en roman med mange byskildringer. Og selv om historien er beksvart, ser jeg frem til å rusle rundt i sporene til Therese, Camille og Laurent.

image

I går begynte jeg på Ernest Hemingway sine memoarer fra Paris: A Moveable Feast. Jeg skal jo praktisk talt bo i hans gamle nabolag,  så det må jo utforskes nærmere. Det er forresten veldig morsomt å lese en bok der jeg kjenner alle gatene og stedene som skildres.

image

Ellers?
I fjor var jeg så heldig å få høre og møte  Zadie Smith på Shakespeare & Co, og jammen så kommer hun ikke tilbake i år også! Didi og jeg har allerede booket den dagen!

Det var dagens prokrastineringspost. Hvilke planer har du for sommeren?

7 kommentarer om “Parissommeren 2015

 1. Elsker Paris. Jeg var der i 2013, var min første ordentlig «utenlandsreise». Før det hadde jeg bare vært i Sverige og Danmark forutenom Norge. Kunne godt tenke meg å besøke byen igjen. I år skal jeg bare på ferie i Norge. Men jeg gleder meg veldig til det. Skal ett par turer til Kristiansand, en tur til Trondheim og på fjellet.

 2. Åh, jeg kjenner jeg blir misunnelig bare av å lese om det. Du har greid å smitte meg litt med Paris-feberen din, jeg må innrømme det. Jeg skal ikke ha sommerferie i år, men har tatt noen dager nå i mai. En langhelg i Dublin neste helg og litteraturfestivalen på Lillehammer seinere i måneden. Og så skal vi til Sicilia i månedsskiftet august/september, så ferie blir det da. Så får vi se hvem Strømsgodset trekker i Europa-cupen, kan fort bli en svipptur til ut av sånt 😉

  Jeg skal forresten fylle på bøker om Paris kvoten din med én neste gang vi møtes. Har fremdeles Modiano-boka jeg har lovt deg liggende her.

  • Så bra at jeg har smittet deg, da regner jeg med at Helan blir med Halvan igjen ;-). Jeg er fremdeles misunnelig på Lillehammerturen din og håper på å bli oppdatert med bilder o.l.
   Hurra for flere Parisbøker 🙂
   Kos deg i Dublin.

 3. Jeg blir bare supermisunnelig av å lese om disse Paris somrene dine!! 🙂 Men jeg unner deg lange fine sommerferier altså, og så er jeg litt med når du poster fine blogg innlegg og bilder på Instagram 🙂

  Klem

 4. Tilbaketråkk: Leseplaner for mai 2015. | siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s