Leseplaner for mai 2015.

Normalt sett pleier jeg å  lage ett lengre innlegg der jeg skriver en del om måneden som har gått samtidig som jeg presenterer den nye månedens leseliste.

Denne gangen gjør jeg det litt annerledes. I og med at oppsummeringa vil inneholde samleanmeldelser av aprilbøkene, så har jeg en ørliten følelse av at akkurat den posten vil være langt også etter Skribleri-standarden, og jeg velger derfor å dele opp innlegget i to deler. Dette første vil handle om leseplanene for mai – med svært hårete mål!

Ok, la oss sette i gang!

I forrige post skrev jeg litt løst om sommerens Parisplaner, og i tillegg til A moveable feast av Ernest Hemingway, håper jeg på å få lest Jeremy Mercer sine memoarer fra sitt opphold på Shakespeare & Co: Books, Baguettes & Bedbugs nå i mai. Jeg mener hallo!? Paris og bokbutikk – det står jo praktisk talt Silje på forsiden!

image

I Hedda sin lesesirkel Bokhyllelesing er turen kommet til temaet «Les en russisk roman». Planen er å få lest Forbrytelse og straff av Dostojevskji, men jeg mistenker allerede nå at det er et veldig optimistisk prosjekt. Lysta er vel heller ikke helt til stede må jeg innrømme. Kan det være pollenet som gjør meg så ukonsentrert? Uansett;  jeg skal begynne på denne klassikeren og så får det ta den tiden det tar.

«Pust dypt. Inn. Ut. Ingen stress.»

To aprilbøker blir med over til denne måneden; The Count of Monte Cristo av Alexandre Dumas og Simon Stranger sin De som ikke finnes. Bøker jeg gleder meg til å enten fortsette med eller til å begynne på.

Da skulle jo alt være klart? Eller? 

– Neeeeei, ikke helt. I det siste har jeg kjent at jeg kribler etter å sette meg ned med en eller annen fantasy! Så jeg holder mulighetene oppe for at jeg kanskje må gjøre noe for å tilfredstille denne kriblingen.  Vi får se ;-).

Hvilke leseplaner har dere for mai? 

  

11 kommentarer om “Leseplaner for mai 2015.

 1. Det er pollenet, believe me!
  Når det gjelder mai har jeg ingen andre planer enn å lese Atwood, og den siste Stridsberg. Først Oryx, så Stridsberg, så så mange Atwood jeg rekker før Lillehammer. I det store bildet har jeg gitt meg lov til å lyst lese ut juni. Håpet er da at kryssene skal ha kommet av seg selv og jeg slipper å jobbe så hardt det siste halvåret. Så langt er planen en fiasko, med, eg, kun 1 norskebok lest, og kun 2 1001. Jeg har også brukt mye tid på fantasy. Vampyrer og dystopier. Egentlig er jeg for øyeblikket dritlei dystopier, men håper en kombo av Oryx og Lillehammer forandrer det.

  Dostojevksiji i full fart er ambisiøst. Jeg valgte nesten Forsythesaga som neste lydbok, men tok meg sammen i siste liten. 42t. Fikk den boka jeg valgte på 11, til å virke som billedbok.
  Ja, også skal jeg lese Simon Stranger – det hadde jeg helt glemt.

  God vår til deg Silje.
  (håper du har huset fullt av allergipiller)

  • Misunnelig på Lillehammer og Atwood. Veldig misunnelig! Jeg må få bilder og referat.
   Lesingen går tregt, men jeg har stort lest bøker som jeg «skal» lese og kan dermed krysse av litt hver måned. I går var jeg en skikkelig rebell; jeg sto med F & B i en hånd og bok nummer to i Beta-serien: Øya (dystopi for ungdom) og endte faktisk opp med å starte på sistnevnte!

   God vår til deg og! Atsjooo 😊

 2. Er det pollenet, ja,- ikke topp kosing her heller, men jeg skylder på for mye energikrevende jobbing og annet som skjer i mai. I mai er min plan å lese Atwood (så mye jeg orker av dystopien, har 150 s igjen av Oryx og Crake. Men det spørs hvor mye jeg orker å lese på rappen der, gitt.. dystert som det er. Selv om det er bra. Og så skal jeg lese Darling River av Stridsberg- Lillehammerforberedelser her også.. Så får vi se hva som smettes i mellom av litt lystigere lesing.. Og ja, så har jeg en lesesirkelbok, Blå engel– som skal leses.. Ha en fin lesemåned.:)

  • Takk, Anita, og det samme til deg! Atwood er helt fantastisk, så jeg er så misunnelig på deg og de andre som skal på Lillehammer! Bilder og referat!
   Lykke til med lesingen 🙂

 3. Eg har som vanleg begynt på ein haug bøker som ikkje gir meg anna enn hodebry, men eg skal samlese The Three Musketeers ilag med andre danske bokbloggere. Den høyrte eg på lydbok for fleire år sidan, og fekk lyst til å lese den om igjen. Elles håper eg å få lest litt av det eg har begynt på + bokhylleboka. Ambisiøst å lese Forbrytelse og straff i en fart, eg har valgt Spilleren av samme forfatter. Eg kunne toke War and Peace for den står i klassikerutfordringa, men eg våger meg ikkje utpå den ennå. Håper den kan gjera sin lykke i sommarferien 🙂

  • Hodebry? Hvordan da?
   Så gøy at du skal lese Dumas sammen med Paperback Castles & Co. Ser frem til oppdateringer 🙂
   Ønsker deg en god lesemåned, Elida. Høres lurt ut å drøye War & Peace til sommerferien.

   • Bare at eg har så lyst til å lese noko heilt anna, men sidan eg har byrja på dei og faktisk vil lese dei så blir eg litt matt. Frykter at eg ikkje kjem til å byrje igjen viss eg avbryter 😉

 4. Tilbaketråkk: Rebelske mai – det jeg leste før fantasien tok meg. | siljes skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s