Silje goes Classic: The Catcher in the Rye av J.D. Salinger

I dag er det 64 år siden «Catcher in the rye» av J.D.Salinger ble utgitt. Jeg leste den for første gang for ca 2 år siden og falt pladask for Holden Caulfield. Siden den gang har jeg også lest «Franny and Zooey», og også denne falt veldig i smak. Er det flere som har lest bøkene til Salinger, og hva dommen?

siljes skriblerier

IMG_20130923_120846I flere år nå, med jevne mellomrom, har jeg blitt anbefalt å lese J.D. Salingers roman The Catcher in the Rye av min kjære mann. En anbefaling som har økt i hyppighet etter at jeg leste og likte Looking for Alaska av John Green. For John Green er veldig inspirert av Salinger, må vite, og nå som jeg har lest begge så ser jeg den. Men mer om det senere i innlegget.

The Catcher in the Rye ble gitt ut i 1951. Den ble med en gang en kjempesuksess – og regnes i dag som både en amerikansk klassiker OG som en av de første YA – romanene. Den er både elsket og hatet og er blitt forsøkt forbudt gjentatte ganger  – og siden det faktisk er «Banned Book Week» denne uka, så kunne jeg ønsket at det faktisk var nettopp derfor jeg valgte å lese den akkurat…

Vis opprinnelig innlegg 1 131 ord igjen

Reklamer

7 kommentarer om “Silje goes Classic: The Catcher in the Rye av J.D. Salinger

  1. Jeg tror jeg må lese denne på nytt. Forrige gang jeg leste den var jeg 16 eller 17 og likte den ikke i det hele tatt. Men jeg husker ikke lenger hvorfor den ikke var noe for meg, og jeg er veldig nysgjerrig på om jeg kan like den bedre som voksen.

  2. Den lånte eg ut før eg rakk å lesa den sjølv. Men lånaren var ein ikkje-lesar som elska den (og kom tilbake får å låna meir), det vil eg seie er eit kvalitetsteikn.

  3. Leste den for første gang i januar etter mange år med nøling. Falt ikke helt pladask for boka, men jeg digget Holden. Alle skulle ha hatt en Holden i livet sitt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s