Atwood, bokelskeren og The Abbey – del 2.

Jeg har tidligere skrevet om den sjarmerende og trange canadiske bokbutikken i 5ième og hvordan jeg økte Atwood- samlinga mi en del da jeg besøkte den i februar.

image

Og jeg måtte selvfølgelig innom der et «par» ganger i løpet av Parissommeren også. Og selvfølgelig måtte jeg kjøpe mer Atwood.

Denne gangen hadde jeg en ny taktikk. The Abbey har nemlig bøker fra gulv til tak, alfabetisk ordnet. Man trenger ikke være særlig logisk av seg for å forstå at alle bøkene jeg var ute etter – kun lyrikk, faktisk –  befant seg flere meter over 153 cm lange meg. Jeg trengte altså hjelp, men i stedet for å la eieren klatre rundt i alle hyllene (som sist), tok jeg et bilde av topphylla og forstørret dette for å se om det faktisk var noen av Atwood sine lyrikksamlinger der (litt kjedelig å sende noen opp på klatretur forgjeves, ikke sant?). Det hadde de selvfølgelig, som seg hør og bør en canadisk bokbutikk.

Etter nøye vurdering valgte jeg True Stories fra 1980 til en annen Atwood – tilhenger jeg kjenner og Two-headed poems fra 1979 til meg selv. Det er fra  sistnevnte jeg ønsker å gi dere en liten smakebit:

image

image

Har du lest noen av Atwoods poesi? Og er der andre lyrikksamlinger du vil anbefale?

Finn flere smakebiter hos Mari.

28 kommentarer om “Atwood, bokelskeren og The Abbey – del 2.

  1. Vakkert og vemodig var det, Silje! Tusen takk for innslaget av poesi på denne søndagen, det tar i hvert fall jeg gjerne mer av 🙂

    Det var en veldig smart løsning du fant der i bokhandelen. Jeg ser for meg det er et sted jeg kunne fått minuttene til å fly.

  2. Det är fint med bokhyllor som går ända upp till taket, men det är jobbigt när man är kort 🙂 Får också alltid be om hjälp. Tack för smakebiten!

  3. Jeg har foreløpig bare lest Atwoods romaner og to sakprosabøker. Det begynner å bli på tide å prøve seg både på noveller og poesi. Jeg er, som du vet, ikke noen stor diktleser, men de smakebitene jeg har fått fra Atwood i dine bøker har jeg likt veldig godt, så tenker at hennes bøker kan være en god start.

  4. Jag har tänkt att jag ska läsa något av Atwood någon gång, men det har inte blivit av än. Tack för smakebiten! Trevlig kväll!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s