Lesefesten fortsetter!

Nå er vi halvveis i oktober, den første offisielle vinterdagen har kommet og gått og her hos meg har temperaturen vært under null og omgivelsene vært dekket av rim og frostroser de siste dagene.

Og jeg leser!

image

I løpet av formiddagen regner jeg med å bli ferdig med Heidi Sævareid sin ungdomsroman Slipp hold. Den er faktisk så god som mange rundt meg har sagt! Den gir meg en varm og kriblende følelse i magen – og selv om den på mange måter er tidstypisk, så har den også en kjerne av noe allment, noe som alle som har vært unge vil kunne gjenkjenne seg i. Litt sånn som Fangirl av Rainbow Rowells, selv om den på alle måter er helt annerledes.

Neste bok ut – oktobers sjuende (!!!) – blir enten Dr. Jekyll og Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson eller Man Booker – vinneren , A brief history of seven killings av Marlon James. Begge skal leses i  forbindelse med lesesirkler denne måneden ; Bokhyllelesingen og Man Booker Read Along. Av taktiske grunner heller jeg mot Stevenson først; den er kort, er både en klassiker og 1001- roman og gir neg dermed dobbeltkryss og en mulighet til å faktisk klare enda flere bøker før november. James sin roman er lang og kompleks – og selv om jeg gleder meg til å sette i gang, så tror jeg at den vil ta litt tid og at jeg derfor bør ta den som månedens siste bok. Jeg har lyst til å avslutte oktober med et pang!, og det tror jeg virkelig James sin roman vil gjøre!

Hva skal du lese i helga? Og har du lest noen av disse?

7 kommentarer om “Lesefesten fortsetter!

 1. Eg har høyrt Stevenson på lydbok, og det var bra. Nesten litt for skummelt for meg, men det er jo ei ypperleg bok å lese i oktober 🙂 Akkurat nå har eg lagt vekk Booker-bøkene. Grundig lei ettter å ha hatt fokus på det sidan slutten av juli :-O

  • He he, det med Booker- bøkene forstår jeg godt! Jeg følger Clementine sin read along, der går det i et fint tempo.
   Ser frem til Stevenson. Han får bli med på kafé i dag 🙂

 2. Jeg har lest ‘Slipp Hold’, og ble glad for at du likte den også. Den er ikke nødvendigvis kjempeoriginal, men som du skriver: den gir en varm og kriblende følelse i magen, og det er det jo ikke alle bøker som gjør.

  Jeg har i dag fullført tegneserieboka ‘Opptegnelser fra Jerusalem’ og har lest to kapitler videre i ‘A Brief History of Seven Killings’. Men jeg kjenner det er ei bok jeg må ta i små doser, hvor godt jeg enn liker det jeg leser. Tror jeg begynner å bli gammel her, blir så fort sliten i øynene når skriftstørrelsen er så liten.

  For å ta pause valgte jeg å begynne på noe helt nytt i stedet for å fortsette på noen av de andre jeg har begynt på, så nå er jeg i gang med ‘Der skyene begynner’ av Rannveig Leite Molven. Ei til av disse korte norske fra 2015 fordi jeg har blitt manisk opptatt av antall denne måneden. Har nå planer om å greie 20 titler, og spare de litt lengre bøkene til neste måned 😉

  • Krysser fingrene for at du greier 20! Jeg er nå på bok 8, og det er ny rekord 🙂
   Der skyene begynner høres interessant ut, kanskje jeg får få meg lånekort?

 3. Har alt for mange bøker åpne – og laber leselyst, men satser på å lese noen sider i Kvalvaags Lev vel, alle, i kveld, eller nå, straks jeg har skrevet denne kommentaren. Var godt i gang med Lundekvam men eBokBib tok den tilbake, måtte reservere på nytt og havnet langt bak i køa. Ellers har jeg ei bookerbok åpen, ei lydbok om dansk politikk (på svensk) og en norsk krim.
  Men alt jeg vil er å lese Lundekvam (hadde bare 80s igjen).

  Seven Killings har jeg heldigvis lest!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s