La petite madame et Paris 1/16: Bøker i bagasjen.

Nå nærmer Parissommeren 2016 seg med stormskritt. Ja, i dette øyeblikket sitter jeg faktisk på flyplassen og venter på å komme inn i flyet, og om noen timer plasserer jeg bena på fransk jord – for første gang på ett år. Det er ganske lenge siden sist, men på en måte er det som om jeg nettopp har vært der. Jeg kjenner hver krik og krok og dersom jeg lukker øynene sitter jeg på den hyggelige hjørnekafeen på baksiden av Place de la Contrescarpe.

image

I går kveld pakket jeg – og det var på ingen måte en enkel sak. Greit nok at jeg er over gjennomsnittet glad i kjoler og måtte ta noen vanskelige valg på den fronten – tillegg til alle de andre klesvurderingene med tanke på varmt/kaldt/regn/hetebølge etc.

image

Men det som var den største utfordringen var hvilke bøker jeg skulle ta med meg! For selv om jeg helt sikkert kommer til å kjøpe et «par» bøker i Paris, så må jeg ha med meg noen også. Etter et rop om hjelp på sosiale medier endte jeg opp med en fin liten bunke (her burde det være et bilde, men bøkene ligger fint i sekken ved siden av meg):
– Ernest Hemingway: The Collected Short Stories (eller The Completed – den inneholder alle). Jeg har fått mer og mer sansen for Hemingway og skal delta på en samlesing der vi fra og med i dag leser en novelle om dagen. Det gleder jeg meg til.
– Morten Strøksnes: Havboka. Fordi det er samlesingsmåned. Jeg ble veldig positivt overrasket av The Old Man and the Sea i mai, så kanskje menn i båt faktisk er noe som funker for meg?
– Georges Perec: Life. A users manual. Paris, Paris, Paris – og 1001.
– Gertrude Stein: The Autobiography of Alice B Toklas. Paris, lost generation, Paris, klassiker og 1001.

image

Og til slutt har jeg selvfølgelig med Maddaddam av Margaret Atwood. Den skal fullføres først.

Har du lest noen av disse?

Reklamer

14 kommentarer om “La petite madame et Paris 1/16: Bøker i bagasjen.

 1. Jeg har lest Havboka og den likte jeg godt! Interessant og godt skrevet. Ellers har jeg lest noe Hemingway, bl.a. The Old Man and the Sea, men begynner å bli en god stund siden jeg leste noe lengre av han. Mener å huske at jeg synes det var litt tungt å lese. The Old Man and the Sea gikk greit, men det meste annet jeg har prøvd meg på har gått litt treigt, hvis jeg ikke husker feil. Har også lyst til å lese Maddaddam! Har lest de to andre bøkene, så må vel somle meg til å lese den siste i trilogien også. Kos deg masse i Paris! 🙂

  • Anbefaler Maddadda på det varmeste, en verdig avslutning synes jeg. Jeg leser Havboka nå, og jeg har måttet bite i meg all skepsis – den er knallgod. Ellers må jeg innrømme at jeg er blitt helt forelsket i Hemingway :-). Han kan virkelig skrive.
   Tusen takk, Paris er nydelig!

 2. Nydelige bilder, Silje! Høres fantastisk ut å dra til Paris 😀 Fin kjole, mummikrus og en fin bunke med bøker. Har ikke lest noen av de, så kan ikke skryte uhemmet av noen av dem. Havboka gleder jeg meg til å lese også har jeg har veldig lyst å lese Atwoods bøker. Begynte nesten i fjor på dem, men feiga ut og valgte noen annet i stede 😀 Kos deg en masse på tur! 🌸

  • Tusen takk, Isabella, jeg koser meg glugg :-). Håper du plukker opp Atwood etterhvert, jeg har likt absolutt alt jeg har lest av henne så langt. Kanskje du burde starte med Å Handmaids tale? Havboka liker jeg også skikkelig godt, selv om jeg var skeptisk til om dette var en bok for meg.

 3. Elsket MaddAddam trilogien, kom meg aldri gjennom Havboka til tross for tre forsøk, men Hemingway liker jeg. Ikke lest noen av novellene hans da. De har jeg tilgode. Ser du har planlagt mange Paris-innlegg siden du har markert dette som 1/16. Ser fram til lese-/reise-/kjoleshopping innlegg på bloggen. Alltid like kjekt å lese om bokofile på reise. Og like morsomt hver gang når man innser – hvorfor tok jeg med meg bøker, jeg har jo kjøpt så maaaange. Hehe… god tur Silje!

  • Nå må du holde deg fast, Marianne! Jeg digger Havboka! Det er ikke så mye selve jakten på håkjerringa, men all biologien, historien og mytene han skriver om. Og Hemingway – ny favoritt!
   Og tusen takk for gode ord, jeg har øvd meg på å slappe av denne uka, men skal prøve å blogge fast fra i morgen av. Har faktisk kun kjøpt tre bøker så langt 😄

 4. Eg har lest Hemingways «The Old Man and the Sea», «Og solen går sin gang» og «Klokkene ringer for deg.» Likte best den første, men skal absolutt lese meir Hemingway. Kva slags lesesirkel er du med i, og hvilken utgave har du av boka (ISBN-nummer er nok)?

  Eg leser Margaret Atwoods «Den blinde morderen» akkurat nå, og den er akkurat kva eg trenger akkurat nå. Liker den veldig godt!

  Gler meg til Paris-bilete og blogging frå det store utland 🙂 Kos deg! ❤

  • Jeg er med i en lesesirkel på GoodReads – TheHemingWay. Vi leser en novelle om dagen. Utgaven jeg har er «The Completed Short Stories of Ernest Hemingway. The Finca Vigía Edition». Så langt har jeg likt alle, selv om noen utpeker seg mer enn andre. Så bra at du liker «Den blinde morderen». Og tusen takk, Elida <3. Jeg setter i gang med blogging fra i morgen.

 5. Så herlig å være på tur, og sikkert ha kommet frem nå. Er litt misunnelig på de fine kjolene dine, du skal bare se jeg kjøper en «Silje-kjole» hvis det kommer en min vei 🙂 Av bøkene dine har jeg lest Havboka, uten at den gjorde særlig inntrykk på meg. Jeg har også lest Georges Perec, en bok som heter En mann som sover, en bok jeg likte godt selv om den var «snål». Den gamle mannen og havet leste jeg for lenge siden, og likte godt.
  Er forundret over din lille haug, men så har du jo muligheten til å handle der du er. Riktig god sommer Silje, gleder meg til flotte Paris-bilder 🙂

  • Tusen takk, Tine :). Jeg er litt hekta på kjoler. Georges Perec er jeg veldig nysgjerrig på, han virker veldig snål – men bra.
   Det ligger en tanke bak å ikke ha med seg så mange bøker – kjøper alltid en haug når jeg er på tur, i tillegg kommer det ikke en ekstra koffert nedover i år, så jeg må prøve å begrense meg for å ikke få overvekt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s