La petite madame et Paris #4/16: Bits and bobs

Bon jour! Håper alle har det bra og nyter sommeren uavhengig av vær, sted og ferie/jobb. Lesing er jo, heldigvis, ikke avhenging av verken der ene eller det andre – ja, bortsett fra at de færreste kan lese bøker på jobb, da.

Her i Paris er der som alltid skjønt, selv om været varierer fra surt, som i «Hurra, denne kaféen har varmelampe»- surt til noen og tretti grader og skyfri himmel og Frankrike tapte EM-finalen. 

Jeg har vandret mye rundt, men har holdt meg til steder jeg kjenner; 1., 2., 3. 4., 5., 6. og 7 . arrondissement, med noen svipper innom 12.og 14. Jeg har gått i trange gater i Les Marais og gått meg vill i områdene ovenfor Les Halles fordi jeg har smettet igjennom alt for mange passasjer – og dermed mistet retningssansen (og havnet i en gate som er velkjent for sex-handel).

Fordelen med å være kjent er at jeg, selv om jeg roter meg bort, alltid vet sånn ca hvor jeg er. Jeg har små landemerker overalt som hjelper meg med å navigere. Det er også morsomt å plutselig stå i et smug og tenke «Jammen, her gikk jeg jo for to år siden!».

En annen fordel med å vimse rundt for seg selv, helt alene, er at det er ingen som blir utålmodig hvis du vil sitte i en park å lese i fem timer, eller på en kafé for den saks skyld. Så jeg har fått lest en del, akkurat nå holder jeg på med Lolita av Vladimir Nabokov – den gir meg hele tre kryss: 1001, klassiker og fra bok hylla (Ok, jeg jukser litt siden jeg rent teknisk leser den i en ny utgave, men den står også i hylla hjemme. Så da blir det kryss, da!). Jeg holder fremdeles på med Hemingway, men har hatt en ukes pause fordi Lolita har sugd meg inn i sin mørke, forstyrrede verden. Jeg liker det!

Ellers har jeg møtt Didi igjen og det er alltid kjempehyggelig. Vi var, sammen med noen flere litteraturelskende venner av henne, på Shakespeare & Co og hørte på Marlon James lese fra og snakke om The Brief History of Seven Killings. For en fantastisk og interessant mann! Romanen står allerede i hylla hjemme -og jeg kjøpte ikke en ny for å få den signert! Det var viljestyrke det. Men den skal leses i løpet av høsten.

18.juli kommer Zadie Smith, det blir nok enda bedre. Jeg håper hun skal snakke mer om den nye romanen som kommer til høsten: Swing time. Hun leste fra den i fjor også, og den virker veldig interessant. Og ja,  jeg har forhåndsbestilt den. Den 18. skal jeg ha med meg NW, som er den eneste Zadie Smith romanen vi ikke har allerede. Jeg gleder meg!

Hvordan er sommeren din?  Hva har du lest? Hva skal du lese? 

Au revoir ❤

11 kommentarer om “La petite madame et Paris #4/16: Bits and bobs

 1. Så kjekt med Marlon James. Boka hans står i bokhylla mi også, og eg er imponert over viljestyrken din *tommel opp* Eg har vore i Kristiansand eit par dager sist veke, og auka bokhyllesamlinga med Tove Jansson. Elles les eg i bokhylleutfordringa til Hedda ei meget interessant bok ført i pennen av Ibsen og Bjørnsons felles barnebarn, Joen Bille. Den er på dansk, men det flyter fantastisk 🙂 I Kristiansand hadde eg med lillebror, og han er ikkje typen som sitter på kafé i timevis og leser så det vart lite lesing, og desto meir Harry Potter på øyret på toget.

  Fortsatt god Paris-ferie, Silje ❤

  • Det høres ut som en bra tur, Elida! Og jeg skjønner at det blir mindre lesing når man er flere på tur, da må man gi og ta. Jeg får besøk i morgen og noen dager fremover og regner med at besøket ikke ønsker å sitte stille på en kafé og lese – og det er helt I orden. Jeg gleder meg til skikkelig skravling også :-).
   Jeg har forresten aldri hørt om Joen Bille! Gleder meg til å høre hva du synes.
   God mandag til deg!

 2. Her har det vært fintvær frem til i dag da det er grått. Passer meg bra 🙂 Husker jeg snakket så vidt med Didi på youtube ganske tidlig i år og da var jeg ikke klar over at det var henne siden hun har et helt annet youtubenavn, visste ikke hvem hun var før hun nevnte deg 🙂

  PS: Fine bilder. Spesielt det nederste. Det er min favoritt 🙂 Kos deg videre med vandring, lesing og alt Paris har å by på 🙂 Og håper du var langt unna bråket i Paris i går kveld og at du er trygg 🙂

  • Tusen takk, Ina 😊. Jeg husker at du nevnte Didi, tenk at verden er så liten. Jeg møter henne hver sommer og hun er super!
   Jeg holdt meg selvfølgelig langt unna fotballen som mulig i går 😄

   • Ja, tenkte det samme. Kjente henne ikke igjen med det første, men da hun nevnte deg kom jeg på at det er hun du møter hver gang du er i Paris 🙂 Så det var et morsomt sammentraff.

    Godt at du holdt deg unna Fotball EM. Det er bare tull 🙂

 3. Gråvær og mye lesing på vestlandet. 8 bøker sålangt i juli tror jeg er sommerrekord for egen del. Leser veldig variert, alt er lystlesing etter innfallsmetoden. Hjorth, Camus, Coetzee, Murakami, Niemi – spredd over det hele, både land- og temamessig. Som du sier, om det er regn og grått så er det alltid flott lesevær for en bokorm. Jeg satt også med varmeovn under bordet og leste på uterestaurant i Stavanger igår. I flere timer. Herrrlig 🙂 Fortsatt fin ferie! Og takk for bildeturen!

 4. Godt å få en smakebit fra ditt herlige sommerliv i Paris! Selv er jeg i Lofoten og føler det er ganske så eksotisk her også. Det er mye fisking og turer på oss, men med noen skikkelige tåkete dager blir det god tid til slaraffenliv med en bok. Det er vikingene jeg leser om akkurat nå, og etter å ha vært på Lofotr vikingmuseum passet det godt. Fortsatt god sommer Silje!

 5. Sukk. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men i løpet av forsvinnende kort tid har jeg blitt Paris-forelsket. Har vært der før, men det var først nå det kom. Uforberedt og uvillig, og likevel. Bang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s